Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Scania Elektrikli Kamyonlar Tanıtıldı

Bir Volkswagen Grup ve Traton markası olan Scania, müşterilerle ortaklaşa CO2 azaltımı için belirlenen Bilime Dayalı Hedeflere ulaşmak için elektrifikasyon yol haritası yolculuğuna devam ediyor. Belirtilen yol haritasına sadık kalarak, Scania; şimdi bir sonraki seviye akülü elektrikli kamyonlar (BEV) üzerine inşa edilmiş çözümler sunuyor. 



R veya S yataklı kabinlerle sunulan yeni nesil, çok sayıda müşteri ve uygulama için elektrikli ulaşım ortamına kapı açacak eksiksiz bir çözümün parçası. Scania, 624 kWh akü takılıyken, elektrikli kamyonlar ve bölgesel uzun mesafeli operasyonlarda çalışabilirlikleri konusunda büyük bir değişim için kolaylıklar sağlıyor.



Scania'nın CEO'su Christian Levin, ”Bu tanıtım bizim ve ortaklarımız için önemli bir kilometre taşını temsil ediyor" diyor. “Artık geniş bir müşteri yelpazesi ve tüm ulaşım ekosistemi için yeni fırsatlar sunarak ürün yelpazemizi her boyutta artırıyoruz. Bu kamyonlar, elektrifikasyon için özlem duyan bir taşımacılık endüstrisinin istediği tüm yetenekleri içeren çözümlerin bir parçasıdır.”




Scania'nın yeni BEV kamyon jenerasyonu, modülerlik, sürdürülebilirlik ve konvansiyonel kamyonlardan beklenenlerle eşleşme hatta aşma potansiyeline sahip toplam işletme ekonomisi gibi klasik Scania temel taşlarına dayanıyor. Ve en yeni elektrikli Scania kamyonlarına, operasyonel faktörler ve hizmetleri eksiksiz çözümler haline getiren tüm destek, şarj, finans, sigorta ve bakım hizmetleri eşlik ediyor.



Scania'nın Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Elektrifikasyon Başkanı Fredrik Allard, ”Bu çözümlerin Scania'nın portföyüne eklenmesi, sorumluluk almak isteyen müşteriler için önemli bir adım değişikliği" diyor. “Yakın ortaklık ve sıfır emisyon gibi önemli müşteri değerlerini de dahil ederek müşterilerimiz için geçişi kolaylaştırıyoruz.”


 Menziller ağırlık, konfigürasyon ve topografyaya göre değişir, ancak altı akülü 4x2 traktör, her şarj ile 350 km'ye kadar, otoyollarda ortalama 80 km / s hızla yol alabilir. Sürücünün 45 dakika dinlenmesi sırasında şarj etme imkanı elbette çalışma aralığını artıracaktır.


Allard, ”Scania artık elektrikli teklifimizle ilgili olumlu bir olgunluğa ulaştı" diyor. “Mevcut hibritlerimize ve 2020'de sunduğumuz kentsel dağıtım için BEV'LERE bu büyük katkı ile artık müşterilerimiz için sürdürülebilir ve çok yönlü bir sıfır emisyon çözümleri portföyü sunuyoruz.”


Yeni Scania BEV kamyonları başlangıçta 4x2 traktör veya 6x2 * 4 rijit olarak sipariş edilebilir. 4x2 traktör, altı aküyü taşırken 4150 mm'lik bir aks mesafesine ihtiyaç duyacak ve böylece Avrupa'daki Artan Araç Boyutu düzenlemesinden faydalanacaktır. Tipik İskandinav kombinasyonuna göre 64 tona kadar brüt araç ağırlığı olabilir.


Şarj kapasitesi 375 kW'a kadardır, bu da bir saatlik şarjın bir kural olarak 270 ila 300 km menzil ekleyeceği anlamına gelir. Scania 45 R veya S için sürekli güç çıkış seviyesi 410 Kw'dır (yaklaşık 560 hp'ye eşdeğerdir).  Scania elektrikli kamyonların  imalatı 2023 sonlarında başlayacak.




Levin, ”Küresel CO2 zorluklarının üstesinden gelmek, hepimizin yeni yollarla üretmemiz ve tüketmemiz gerektiği anlamına geliyor" diyor. “Azaltmak, yeniden kullanmak ve geri dönüştürmek, Scania için her zaman önemli olmuştur. Elektriksiz çözümlere dayanan fosilsiz bir ulaşım sistemine büyük bir geçiş ile aramızda duran tek şey tam bir şarj altyapısıdır, ancak orada da büyük ilerleme görüyoruz.”


RIGID TRUCK SPECIFICATIONS

WHEEL CONFIGURATION

6x2*4

 

AXLE DISTANCE

4550 or 4750 mm

 

CAB OPTIONS

R, S

 

ELECTRIC PROPULSION

410 kW continuous power



 


PTO

Electrical and mechanical interfaces ranging from 30 to 260 kW

 

BATTERY CAPACITY
624 kWh (Installed), 468 kWh (usable) with 75% SOC – Up to 320 km range at 40 t GTW and 230 km range at 64 t GTW

 

CHARGING

CCS2 375 kW / 500 A DC

Fully charged in less than 90 min at 375 kW

 

GTW

Max 64 t




TRAILER TRACTOR  SPECIFICATIONS

WHEEL CONFIGURATION

4x2

 

AXLE DISTANCE

4150 mm

 

CAB OPTIONS

R, S

 

ELECTRIC PROPULSION

410 kW continuous power

 

PTO

Electrical and mechanical interfaces ranging from 30 to 260 kW

 

BATTERY CAPACITY

624 kWh (Installed), 468 kWh (usable) with 75% SOC – Up to 320 km range at 40 t GTW and 230 km range at 64 t GTW

 

CHARGING

CCS2 375 kW / 500 A DC

Fully charged in less than 90 min at 375 kW

 

GTW

Max 64 t



Scania, dünya lideri bir ulaşım çözümleri sağlayıcısı olarak 2021 Yılında 85.930 kamyon, 4.436 otobüsün yanı sıra 11.786 endüstriyel ve deniz enerji sistemini müşterilerine teslim etti. Net satışlar, yüzde 20'sinden fazlasının hizmetlerle ilgili olduğu 146 milyar İsveç Kronu aştı. 1891 Yılında kurulan Scania şu anda 100'den fazla ülkede faaliyet gösteriyor ve yaklaşık 54.000 kişiyi istihdam ediyor. Araştırma ve geliştirme ağırlıklı olarak İsveç'te yoğunlaşmıştır. Afrika, Asya ve Avrasya'daki bölgesel ürün merkezleri ile Avrupa ve Latin Amerika'da üretim yapılmaktadır. Scania, TRİTON Grubu'nun bir parçası. 





Kaynak; www.scania.com
https://www.youtube.com/c/ScaniaTrucksBuses


BEV; Bataryalı /Akülü Elektrikli Şarj Edilebilir Araçlar
Traktör/Tractor; Çekici

5 yorum:

  1. Türkiye deki yerli kamyon üreticileri de elektrikli kamyon çekici işine girmeli. Scania markası uzay tavanı çok güzel yapıyor. Keşke BMC ve Pi makina gibi yerli üreticiler de böyle uzay kasa çekiciler yapsalar.

    YanıtlaSil
  2. Büyük ihtimalle bu konuda elektrikli araç konusunda çalışmalar yapıyordur. Ama Mercedes Benz Türk ve Ford Otosan bu konuda öndelerdir.

    https://www.anadoluisuzu.com.tr/hakkimizda/anadolu-isuzu
    2018 "Anadolu Isuzu 4x2 yerli üretim D-Max’i piyasaya sundu ve ilk elektrikli kamyonunun dünya lansmanını gerçekleştirdi"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mercedes benz Türk ve Ford Otosan ın elbette bu konuda çalışmaları vardır. Ama ben yerli kamyon üreticiler açısından söylemiştim. Yerli ortaklı iki kamyon ve çekici üreticimiz var. BMC ve Pi makina

      Sil
  3. Yerli marka olarak BMC var şuan. Onlar el değiştirdi bildiğiniz üzere ve BMC ihracat üzerine yoğun oldukları için reklam yapmakla bile uğraşmıyorlar. Zaten artan döviz ve enflasyon ülke içi satışlara olumsuz etki yarattı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarıdan az fazlası halen daha Türkiye nin elinde BMC nin. Yani BMC el değiştirmedi. Pi makine de az sayıda da olsa kendi markası ile kamyon üretiyor. Yerli üretici onlarda.

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..