Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli Otomobil Togg, kış testleri için Arjantin'e gitti

Yerli, Elektrikli SUV, ödevlerini bir bir yapıyor. Şimdi sıra kış testlerinde. Türk Hava Yolları ile Güney Kutbu'na en yakın yer olan Arjantin'in Ushuaia şehrine giden yerli otomobil; en soğuk, çamur, kar - buz ve zorlu yollardan geçerek iyi bir karneyle eve dönmek istiyordu.Ve, testleri başarıyla geçti..



Yerli otomobilin sosyal medya hesaplarında konuyla ilgili mesaj şu şekilde;

" Karda, kışta, çamurda, gerekirse dünyanın öbür ucunda sözümüzün arkasındayız.



#Togg Akıllı Cihazımızı Güney Kutbu’na en yakın noktaya, kış testlerinin devamı için Arjantin'in Ushuaia kentindeki akredite test merkezine Turkish Cargo ile taşıdık! "




 Güney Kutbuna giden daha doğrusu Antartika'ya en yakın noktaya giden yerli otomobil TOGG oldu!





Togg akıllı cihazını Arjantin kış testlerine  Turkish Cargo taşıdı 

2023 yılının ilk çeyreğinde doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazı C SUV’u banttan indirmeye hazırlanan Togg, güney yarı kürede zorlu kış şartlarının sürdüğü Arjantin Tierra del Fuego’da gerçekleştirdiği kış testini de başarıyla tamamladı. Togg’un zorlu kış şartlarında test edilen prototipini Arjantin’e, Türk Hava Yolları’nın başarılı hava kargo markası Turkish Cargo taşıdı. Togg ve Turkish Cargo iş birliği, İstanbul Havalimanı’ndan başlayıp Arjantin’de devam eden kısa bir filmle duyuruldu. 


Türkiye’nin mobilite alanında hizmet veren küresel teknoloji markası Togg ile bayrak taşıyıcı Türk Hava Yolları’nın başarılı hava kargo markası Turkish Cargo, İlk kez 5-8 Ocak’ta Las Vegas’ta düzenlenen CES fuarı için gerçekleştirdikleri iş birliğinin ardından, Arjantin heyecanını da birlikte yaşadı. Dünyanın farklı noktalarındaki akredite test merkezlerinde rüzgâr, konfor, iklim, yol tutuş, dayanıklılık ve çarpışma testleri devam eden Togg, mart ayında kuzey yarı kürede gerçekleştirdiği kış testlerini, 25 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında ama bu kez Arjantin güneyindeki Tierra del Fuego’daki akredite test merkezinde zorlu parkur koşullarında sürdürdü. Togg test aracını Arjantin’e, Türk Hava Yolları’nın başarılı hava kargo markası Turkish Cargo taşıdı. Togg ve Turkish Cargo iş birliği, İstanbul Havalimanı’ndan başlayıp Arjantin’de devam eden kısa bir filmle de duyuruldu. 


Togg’u dünya markası Turkish Cargo ile taşımaktan gurur duyuyoruz


Togg CEO'su M. Gürcan Karakaş, CES 2022’nin ardından Arjantin kış testleri için de Türk Hava Yolları ile iş birliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Yola çıktığımız ilk günden itibaren iş ortaklarımızı öncelikle ülkemizden ve dünyanın en iyilerinden seçme prensibiyle hareket ediyoruz. Ocak 2022’de ABD’nin Las Vegas kentindeki Tüketici Elektroniği Show’u CES’te sergilediğimiz "Geçiş Konsepti Akıllı Cihaz"ımızın ardından, Togg Akıllı Cihazımızı da kış testlerimizin devamı için, Güney Kutbu’na en yakın noktaya, Arjantin'in Ushuaia kentindeki akredite test merkezine Turkish Cargo iş birliğiyle taşıyarak güçlü bir iş birliğine imza atmış olduk. Dünyanın önde gelen farklı akredite test merkezlerinde de testlerimiz sürüyor. Karda, kışta, çamurda, gerekirse dünyanın öbür ucunda sözümüzün arkasındayız. Söz verdiğimiz tarihte yollarda olmak için hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz.”


Ülkemizin teknoloji ihracatını dünyanın dört bir tarafına ulaştırıyoruz


Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat da iş birliğine ilişkin şöyle konuştu: 

“Ülkemizin gelecek hedeflerine ulaşması noktasında en iddialı projesi olan Togg akıllı cihazının uluslararası testlerde gösterdiği başarılı performansını kutluyoruz. Togg’un küreselleşme yolculuğuna lojistik çözüm ortağı olarak katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Milli Bayrak Taşıyıcısı olmanın verdiği sorumlulukla ve dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu olmanın gücüyle; Togg’u, ülkemizin teknoloji ihracatını dünyanın dört bir tarafına ulaştırıyor olmanın gururunu yaşıyoruz.”


Turkish Cargo, taşıma süreçleri azami ölçüde önem ve hassasiyet gerektiren ürünler için özel ekipmanlar kullanıyor ve hassas kargo odalarında bulunan değerli kargoların her hareketini, depolama tesislerinde ve çevresinde bulunan kameralarla sürekli gözetim altında tutuyor. Özel kargo taşımacılığında 30 yılı aşkın deneyime sahip olan marka, sunduğu benzersiz çözümler ile küresel ölçekli firmaların güvenilir iş ortağı arayışında ilk tercihler arasında yer alıyor.



Kaynak; https://www.togg.com.tr
https://twitter.com/Togg2022
https://www.youtube.com/c/TOGG2022
Basın Bülteni

13 yorum:

  1. Yollarda görmek nasip olur inşallah.

    YanıtlaSil
  2. benim bildiğim kadarıyla yeni model arabalar satışa çıkmadan önce bir takım testlere çıkarlar. testler tamamlandıktan sonra değerlendirilir ve satışa çıkarılır.

    yukardaki yazıyı yazarken aklıma geldi. kış testi yapılmadı mı bu arabanın.

    YanıtlaSil
  3. Turkish cargo ile gitmesi marifet mi anlamadım, gayet normal bi durum.

    YanıtlaSil
  4. Yakutistana neden gitmedi? Keşke gitseydide oradaki soydaşlarımızda görürdü aracımızı...

    YanıtlaSil
  5. B-HB kasa da olmalı ürün gammınızda

    YanıtlaSil
  6. Gel sen denemeyi kışın doğu bölgesinde yap. Ağrı, Erzurum, Kars, Iğdır, Ardahan dururken elin adamının ülkesinde ne işin var

    YanıtlaSil
  7. o arabayı arjantine kadar götüren uçak oraya kadar ne yaktı acaba.

    YanıtlaSil
  8. İlk tanıtığında C SUV diye tanıttılar ama zaman içerisinde aracın boyunu küçülte küçülte B SUV kaydırdılar. TOGG C SUV çıktı artık B SUV döndü ne yapıyorsunuz siz ya. İlk tanıtıldığında göz kamaştırıyordu artık bir makyaj yapar yapmaları şart oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mercedes-Benz GLA Dingil mesafesi 2729 mm Togg suv ise 2965 mm. Tesla Model X ile aynı. Yani Togg bildiğin C suv segmenttir .

      Sil
    2. B Suv modelide şimdiki modele benzeyecektir!

      Sil
    3. B Suv şimdiki c suv a benzese bile boyut olarak daha küçük olacaktır. C suv un b suv boyutlarında iddiasına cevap verdim ben. Aks aralığından bu çok rahat anlaşılıyor.

      Sil
  9. Çarpışma testleri daha yapılmadı diye biliyorum. Umarım yüksek puan almayı başarırlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çarpışma testlerinden başarıyla çıkacağına inanıyoruz..

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..