Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Şampiyonanın Finali Kayseri’deydi

2022 Türkiye Tırmanma Şampiyonası üçüncü yarışı olan Melikgazi Tırmanma Yarışı 29-30 Ekim tarihlerinde Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü (ESOK) tarafından, ICRYPEX ve Melikgazi Belediyesi katkılarıyla Kayseri’de düzenlendi. 29 Ekim Cumartesi günü slalom etkinliği ve start seremonisi ile başlayan yarışta, 4 ayrı kategoride 25 sporcu mücadele etti.



Pazar günü 5,50 kilometre uzunluğundaki parkurda 3 çıkış üzerinden koşulan yarışta, Kategori 1’de Ülkü Motorsport adına yarışan İzmirli kadın sporcu Sevcan Sağıroğlu Ford Fiesta R1 ile birinciliği elde ederken, ikinciliği aynı takımdan Opel Corsa GSI ile İlker Aktaş ve üçüncülüğü de Citroen Saxo VTS ile Bahadır Sevinç kazandı. Kategori 2’de yine Ülkü Motorsport adına Ford Fiesta R2T ile Cem Yudulmaz zafere ulaşırken, aynı takımdan Opel Corsa GSI ile Kaan Kara ikinciliği ve Fiat Palio ile kadın pilot Çiğdem Tümerkan da üçüncülüğü kazanan isimler oldular.


Kategori 3’te Neo Motorspor sporcusu Ahmet Keskin Opel Corsa OPC ile en hızlı isim olurken, benzer bir otomobille Ülkü Motorsport’tan Kemal Gürsoy ikinci ve Neo Motorspor’dan Eda Soylu da üçüncü olarak podyum yaptılar. Kategori 4’de Selim Bacıoğlu Mitsubishi Lancer EVO IX ile ilk sırayı elde ederken, aynı zamanda 02:51,05’lik zamanıyla en hızlı çıkış ödülünün de sahibi oldu.



 Bu kategoride ikinciliği GP Garage My Team’den Mitsubishi Lancer EVO IX ile Sinan Soylu ve üçüncülüğü de Ülkü Motorsport’tan Opel Corsa OPC ile Ümit Ülkü kazandı. Kadınlar klasmanında Eda Soylu ilk sırayı alırken, Sevcan Sarıoğlu ikinciliği ve Çiğdem Tümerkan da üçüncülüğü elde etti. Yarışın takımlar birincisi ise Ülkü Motorsport oldu.


Organizasyon, Melikgazi Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu‘nun ev sahipliğinde Melikgazi Belediyesi önünde düzenlenen ödül töreni ile son buldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..