Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Emniyet Güçleri Denetimlere Devam Ediyor; Hız, Servis, Araçlarda Işık Donanımları...

Ülke Genelinde Işık Donanımları ve Kullanımı , Radarla Hız Denetimi, Ülkemizde Yabancılar Adına Tescil Edilen Araçların Denetimi , Seyir Halinde Cep Telefonu Kullanımı, Agresif Sürücü Davranışları Denetimleri ve Daha Bir Çok Farklı Denetim Tekrar Tekrar Gerçekleştiriliyor..



Konuyla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Yaptığı Açıklamalar şu şekilde;

" Ülke Genelinde Seyir Halinde Cep Telefonu Kullanımı ve Agresif Sürücü Davranışları Denetim

Trafik güvenliğinin sağlanması, kazaların en aza indirilmesi ve denetim faaliyetleri yoluyla sürücüler üzerindeki algılanan yakalanma riski duygusunun arttırılması amacıyla, 05-10 Aralık 2022 tarihleri arasında ülke genelinde eş zamanlı olarak seyir halinde cep telefonu kullanımı ve agresif sürücü davranışlarına yönelik özel denetim gerçekleştirildi.


  Yapılan denetimlerde;


    295 bin 936 araç/sürücü denetlendi.

    10 bin 818 araç sürücüsünün seyir halinde cep telefonu kullandığı tespit edildi.

    519 sürücünün trafiği aksatacak şekilde ardı ardına birden fazla şerit değiştirdiği, 441 sürücünün çevredekileri rahatsız edecek derecede gürültü çıkaran araç kullandığı, 77 araç sürücüsünün drift/spin attığı tespit edildi.

    Bin 980 araç trafikten men edildi.

    270 sürücü belgesi geçici olarak geri alındı.

    Toplam 46 bin 529 trafik kural ihlali tespit edilerek işlem yapıldı.


Türk Polis Teşkilatı olarak trafik kurallarına uymaları hususu araç sürücülerine hatırlatılır ve bu denetimlerin sürekli olacağının bilinmesini kamuoyuna saygıyla duyurulur.






Ülke Genelinde Işık Donanımları ve Kullanımı Denetimi Gerçekleştirildi

Yük taşımacılığı yapan kamyon, çekici cinsi araçların reflektif yansıtıcı şeritlerinin özelliklerini yitirdiğinden bu araçların görünürlükleri azalmakta ve arkalarından seyreden trafik için büyük tehlike yaratmaktadır.


Belirtilen olumsuzlukların önüne geçilmesi, trafik güvenliğinin sağlanması, sürücülerin trafik kurallarına uyma düzeylerinin daha üst seviyeye çıkarılması amacıyla 09-11 Aralık 2022 tarihleri arasında, ülke genelinde “Işık Donanımları ve Kullanımına” yönelik özel denetim gerçekleştirildi.


    108 bin 109 araç/sürücü denetlendi.

    294 aracın ışık donanımının eksik veya arızalı olduğu,

    428 sürücünün araçlarında aykırı ışık donanımı bulundurduğu, 448 sürücünün ise ışık donanımını uygunsuz kullandığı,

    86 araçta arka reflektör yansıtıcı olmadığı veya standartlara uygun bulunmadığı tespit edildi.

    Bin 96 araç trafikten men edilerek 242 sürücü belgesi geçici olarak geri alındı.

    8 bin 881 trafik kural ihlali tespit edilerek işlem yapıldı.


Türk Polis Teşkilatı olarak sürücülerimize can güvenliklerinin sağlanması için trafik kurallarının önemi ve bu kurallara uymaları hususu hatırlatılır, bu denetimlerin sürekli olacağının bilinmesi kamuoyuna saygıyla duyurulur.



Ülke Genelinde Radarla Hız Denetimi Gerçekleştirildi


Dünya genelinde trafik kazalarının başlıca nedenlerinin ilk sırasında “aşırı hız” gelmektedir. Ülkemizde 2021 yılında meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaları incelendiğinde %38’inin hız kuralının ihlal edilmesi şeklinde gerçekleştiği anlaşılmaktadır.


 Hız ihlallerinin önlenmesi ve sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek amacıyla 17-19 Aralık 2022 tarihleri arasında ülke genelinde eş zamanlı Hız Denetimleri gerçekleştirildi.


Denetimlerde, 18.757 araç/sürücünün hız ihlali yaptığı tespit edildi.


Türk Polis Teşkilatı olarak sürücülere hem kendilerinin hem de diğer yol kullanıcılarının can güvenliklerini sağlamak için hız sınırları ile diğer trafik kurallarına uymaları hatırlatılır, denetimlerin devam edeceği kamuoyuna saygıyla duyurulur.


Ülkemizde Yabancılar Adına Tescil Edilen Araçların Denetimi

Trafik güvenliğinin sağlanması, kural ihlalleri nedeniyle meydana gelen kazaların önlenmesi, yabancı araç ve sürücülerin disiplin altına alınarak, sürücülerin trafik kurallarına uyma düzeylerinin daha üst seviyeye çıkarılması amacıyla 15-19 Aralık 2022 tarihleri arasında ülke genelinde eş zamanlı olarak yabancılar adına tescil edilen araç ve sürücülere yönelik özel denetim gerçekleştirildi.


Ülke genelinde 23.265 araç/sürücü denetlendi.


•    151 aracın farklı sürücüler tarafından kullanıldığı,


•    68 aracın yasak olmasına rağmen ticari yük ve yolcu taşımacılığı faaliyetinde bulunduğu tespit edildi.


•    286 araç çeşitli eksiklikleri nedeniyle trafikten men edildi.


•    Toplam 2.122 trafik kural ihlali tespit edilerek işlem yapıldı.


Türk Polis Teşkilatı olarak sürücülere ve yolculara seyahatleri boyunca can güvenlikleri için trafik kurallarına uymaları hatırlatılır, denetimlerin devam edeceği kamuoyuna saygıyla duyurulur.



Okul Servis Araçları Denetimi Gerçekleştirildi

Ülke çapında 15-16 Aralık 2022 tarihlerinde okul servis araçları ve sürücülerine yönelik özel denetim gerçekleştirildi.


16 bin 423 okul servis aracı denetlendi.


    180 aracın fenni muayenesinin, 50 aracın ise sigortasının bulunmadığı,

    139 sürücü/aracın Okul Servis Araçları Yönetmeliğinde belirtilen hususlara uymadığı, 75 aracın taşıma kapasitesi üzerinde öğrenci taşıdığı tespit edildi.

    Toplam 1.515 trafik kural ihlali tespit edilerek idari yaptırım uygulandı.


Türk Polis Teşkilatı olarak eğitim-öğretim dönemi süresince, trafik güvenliğine yönelik bu denetimlerin planlı ve periyodik olarak kararlılıkla yürütüleceği hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.  "



Kaynak; https://www.egm.gov.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..