Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Kuzey Amerika’nın İlk %100 Elektrikli Minibüsü: Karsan e-JEST

Yüksek teknolojili ve sürdürülebilir toplu ulaşım çözümleriyle Avrupa’nın öncü mobilite şirketleri arasında yerini alan Karsan, global marka olma hedefinin önemli adımlarından Kuzey Amerika pazarındaki etkinliğini pekiştiriyor. 2022 yılı başında Kanada’nın önde gelen otobüs tedarik ve bakım hizmetleri sağlayıcısı Mississauga Bus Group of Companies’e bağlı Damera Bus Sales Canada Corp. ile distribütörlük anlaşması imzalayan Karsan, ülkeye e-JEST ile giriş yaptı.



 Geçtiğimiz günlerde Kanada’nın Saint John şehrine teslim edilen 6 adet e-JEST, yeni yılda hizmete başladı. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Karsan CEO’su Okan Baş, “Bu teslimat ile Kuzey Amerika pazarına güçlü bir giriş yaptık. Avrupa’da iki yıl üst üste pazar liderliği elde eden e-JEST, Kuzey Amerika’nın ilk elektrikli minibüsü olarak bu pazarda önemli bir yer edinmeye başlıyor. Amerika’nın 4. seviye otonom olarak Michigan State Üniversitesi’nde yolcu taşıyan ilk ve tek otobüsü de Karsan’ın Otonom e-ATAK modeli olmuştu. Bir yandan Kuzey Amerika pazarına e-JEST modelimiz ile giriş yapmanın mutluluğunu yaşarken, diğer yandan da Karsan markalı sürücüsüz araç deneyimini gerçek trafik koşullarında sunuyor olmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.



Modern ve teknolojik ürün yelpazesiyle yeni nesil toplu taşımanın öncü temsilcilerinden Karsan, yurt dışındaki varlığını Avrupa’da olduğu gibi Kuzey Amerika pazarında da güçlendirmeye devam ediyor. Sürekli geliştirdiği ürün gamıyla yeni nesil toplu taşımada öncü olmayı başaran Karsan, global bir marka olma yolunda attığı adımları da hızlandırıyor. Kuzey Amerika pazarında sağlam bir yer edinme hedefine doğru hızla ilerleyen Karsan, bu kapsamda ilk teslimatlarını gerçekleştirdi. 



Kuzey Amerika pazarına güçlü bir giriş yaptık! 

2022 yılı başında Kanada’nın önde gelen otobüs tedarikçisi ve bakım hizmetleri sağlayıcısı Mississauga Bus Group of Companies’e bağlı Damera Bus Sales Canada Corp. ile distribütörlük anlaşması imzalayan Karsan, yoğun çalışmalarının meyvelerini toplamaya başladı. Son bir yılda Amerika Birleşik Devletleri’nde CTAA ve MOVE fuarlarına, Kanada’da ise CUTA fuarına katılan Karsan, Kuzey Amerika’daki ilk teslimatlarını gerçekleştirdi. Bu kapsamda Kanada’da Saint John şehrine teslim edilen 6 adet Karsan e-JEST, yeni yıl itibarıyla hizmete girdi. Bu teslimat ile Kuzey Amerika pazarına güçlü bir giriş yaptıklarını söyleyen Karsan CEO’su Okan Baş, “Avrupa’da iki yıl üst üste pazar liderliği elde eden e-JEST, Avrupa’dan sonra Kuzey Amerika’nın ilk elektrikli minibüsü olarak pazarda önemli bir yer edinmeye başlıyor. Bu pazarda iddialı hedeflerimiz var ve önümüzdeki dönemde Kanada’nın farklı şehirlerine de e-JEST teslimatlarımız sürecek.” dedi. 


Bölgede etkinliğimiz hızla artacak!

Kuzey Amerika’da hizmete başlayan e-JEST’lerin bu pazarda 6 metre (20 ft) boyundaki alçak tabanlı ilk elektrikli minibüs olduğunu da vurgulayan Karsan CEO’su Okan Baş, “Kuzey Amerika pazarında 4. seviye otonom olarak Michigan State Üniversitesi’nde yolcu taşıyan ilk ve tek otobüs de Karsan’ın Otonom e-ATAK modeli olmuştu. Bir yandan Kuzey Amerika pazarlarına yeni siparişleri teslim etmenin mutluluğunu yaşarken diğer yandan da Karsan markalı sürücüsüz araç deneyimini gerçek trafik koşullarında sunuyor olmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu. Kuzey Amerika pazarında önümüzdeki dönemde Avrupa’da olduğu gibi etkin bir şekilde yer almayı hedeflediklerini söyleyen Okan Baş, bu yöndeki çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiklerini ifade etti. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..