Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Otokar Sultan Giga

Sultan ailesinin en yeni üyesi Sultan Giga, aynı zamanda ailenin en büyüğü. 9.2 metre uzunluğundaki araç, 39+1+1 yolcu taşıma kapasitesine sahip. Sultan Giga yüksek bagaj kapasitesiyle de dikkat çekiyor. Düşük maliyetle daha fazla yolcu ve bagaj taşıma imkanı sunan Sultan Giga, kullanıcısına kazandırıyor.


 


Güçlü motoru ve torku ile de dikkat çeken Sultan Giga, sahip olduğu süspansiyon yapısı ve akslar ile yıllardır kendini kanıtlamış Sultan dayanıklılığı ve gücünü bir adım öteye taşıyarak, kullanıcısına adeta büyük otobüs hissi yaşatıyor.


 


Servis taşımacılığının yanı sıra turizm taşımacılığı için de ideal olan Sultan Giga’da konfor da üst seviyede. Sultan ailesinin üst düzey güvenlik standartlarına sahip araçta aynı zamanda retarder da mevcut.  



Otokar'ın yeni yılla birlikte ilk sürprizi tasarımı değişen SULTAN oldu. SULTAN ailesinin yeni yüzüyle satışa sunulan ilk model olan SULTAN GİGA, ailenin diğer modellerine göre daha fazla yolcu ve bagaj taşıma imkanı sunuyor. Turizm ve servis taşımacılığının ilk tercihi olan SULTAN'ın 2002 yılından bu yana imal edildiğini belirten Otokar İç Pazar Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı H. Basri Akgül, "SULTAN, o güne kadar otobüse uygun özel saşi ile tasarlanan ilk küçük otobüstü; pazarda önemli bir yeniliğe imza attı. Çok kısa bir sürede hem ülkemizde hem de yurt dışında büyük ilgi gördü. Pazardaki başarısını artırarak devam ettiren SULTAN, yıllar içerisinde geçirdiği değişiklikler ile zamana ayak uydurdu. Ancak güvenliğinden, performansından ve konforundan asla taviz vermedi. 2023'e, 20'nci yaşını geride bırakan SULTAN'ın tasarımını yenileyerek başlıyoruz. Ön ve arka yüzü tamamen değişen SULTAN, artık daha dinamik ve keskin çizgilere sahip" dedi.

Teknik Özellikler

Motor : Cummins
Silindir Sayısı : 4
Motor Hacmi : 4500 cc
Maksimum Güç : 210 HP 151 kW @ 2300 rpm
Maksimum Tork : 832 Nm @ 1200-1450 rpm
Tırmanma Kapasitesi : 35%
Azami Hız : 120 km/s
Yakıt; Dizel
Yakıt Tankı Kapasitesi (lt) : 190
Adblue Tankı Kapasitesi (lt) : 26
Uzunluk (mm) : 9175
Genişlik (mm) : 2295
Yükseklik (mm) : 3200
Ön İz Genişliği (mm) : 1963
Arka İz Genişliği (mm) : 1708
Yerleşim Düzeni : 39+1+1

SULTAN’A BÜYÜK KARDEŞ: SULTAN GİGA

Sektörde öncü ve lider oldukları alanlara yenilerini eklemek için 2023'e hedef büyüterek başladıklarının altını çizen H. Basri Akgül, "Yapılmayanı yapma hedefiyle yola çıktık. Bu yıl sektördeki 60'ıncı yılımız. Hizmet verdiğimiz alanlarda teknoloji ve inovasyondan aldığımız güçle kısa sürede küresel oyuncularla yarışır hale geldik. Kendi tasarımımız ve teknolojimiz ile ürettiğimiz araçlarımız 60 yıldır dünyanın dört bir yanında kullanılıyor. 2023'te de yenilikte hız kesmiyoruz. Tasarımını yenilediğimiz SULTAN'a yeni bir büyük kardeş ekliyoruz. 9,2 metre uzunluğundaki yeni aracımız 39+1+1 yolcu taşıma kapasitesine sahip. Yüksek bagaj kapasitesiyle dikkat çeken SULTAN GİGA, düşük maliyetle daha fazla yolcu ve bagaj taşıma imkanı sunuyor. Yenilenen ve genişleyen SULTAN ailemizle 2023'te yeni bir başarı hikayesine imza atmayı hedefliyoruz" dedi.  


 

 

9,2 metre uzunluğunda, 39+1+1 yolcu taşıma kapasitesi ve 4,8 metreküp bagaj hacmi sunan araç, 210 BG gücündeki motoru ile de dikkat çekiyor. Süspansiyon yapısı ve akslar ile kullanıcısına adeta büyük otobüs hissi yaşatıyor. Kullanıcısına her açıdan kazandıracak olan SULTAN GİGA, hem servis hem de turizm taşımacılığı için ideal bir otobüs olarak tasarlandı. Retarder’ın standart olarak sunulduğu araç, üst düzey konfor ve güvenlik standartlarına sahip.


Güncel Otokar Sultan Serisi

SULTAN S
SULTAN Comfort
SULTAN Maxi
SULTAN Maxi ENGELSİZ
SULTAN Mega
SULTAN Giga
SULTAN LF
SULTAN City



Kaynak; https://commercial.otokar.com.tr

1 yorum:

  1. Hangi pazara hitap edebilecek acaba , Sultan serisinden kücük Otobüs olmaz. Toplama kasa gibi bir sey olmus , aracta Tip yok, tekerler kùcük ve 210 Beygir , 40 yolcu + bagaj icin cok az...bu arac soförü ve yolcusunu yorar...Hindistanda tutar))
    Tsk ederim .
    Metin

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..