Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

BMC Savunma, Yeni Altay Tankı ve Yeni Fabrika...

 Yenilenmiş Altay Tankı, 23 Nisan 2023'te, Türkiye'nin yüzüncü yılında ortaya çıkmadan önce Sakarya Arifiye'de, basın/medya buluşmasında gündem oldu. Altay'ın yeni sistemleri ve tasarımının yanında; yeni motorlar, tank ve diğer araç-ekipman geliştirmeleri, Fırtına Obüsü imalatı gibi bir çok farklı detay medya mensuplarıyla beraber firmanın sosyal medya hesaplarında da yer aldı. Karasu'nun yerini ise Ankara alıyor!



22 Mart Çarşamba günü Sakarya’da düzenlenen BMC Savunma Basın ve Medya Buluşması kapsamında BMC CEO’su Murat Yalçıntaş, BMC Savunma Genel Müdürü Mehmet Karaaslan ve BMC Power Genel Müdürü Mustafa Kaval sektör basınıyla bir araya gelerek başta ALTAY tankı olmak üzere devam eden önemli projeler hakkında bilgi verdi.



Etkinlikte BMC Savunma Arifiye Tesisleri’nde ülkemizin yerli ve milli savunma sanayisinin en önemli projelerinden Ana Muharebe Tankı ALTAY, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonlarında aktif olarak kullandığı ve sahadaki en önemli ateş güçlerinden biri olan Yeni Nesil FIRTINA Obüsü, Yeni Nesil Zırhlı Araç ALTUĞ 8x8 ve tesise kazandırılan yerli ve milli projeler ile yatırımlar hakkında bilgilendirme yapıldı.



Etkinliğin açılış konuşmasını yapan BMC CEO’su Murat Yalçıntaş “Arifiye tesisleri Türk Silahlı Kuvvetleri’nin malıdır. Bizler burada 25 yıllığına üretim yapıyoruz. Bu üretimi Türk Silahlı Kuvvetleri’nin izin, onayı ve denetiminde yapıyoruz. Bu fabrikada çalışan yabancı uyruklu hiç kimse yok. Burada üretilen Altay tankı başta olmak üzere yerli ve milli motorlar ve diğer tüm araçların fikri mülkiyet hakkı devletimize aittir. Bu tesislerdeki her türlü üretim ve satış devletimizin izniyle yapılmaktadır. BMC Savunma şirketimizin hizmet amacı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin daha ileriye gitmesi ve daha güçlü olmasıdır.” dedi.



Yeni ALTAY tankının ilk iki adedinin üretiminin son aşamaya geldiğini ve Nisan ayının sonunda bu tankları Türk Silahlı Kuvvetleri’ne test için teslim edileceğini ifade eden Yalçıntaş “Ankara’da bulunan bir organize sanayi bölgesinde yeni fabrikamız için yer satın aldık. ALTAY’ın seri üretimini de inşallah burada gerçekleştireceğiz.” dedi. 


Açılış konuşmasının ardından sektör temsilcilerine BMC Savunma bünyesinde devam eden ALTAY Ana Muharebe Tankı seri üretimi, Yeni Nesil FIRTINA Obüsü, Leopard2A4 Tankı modernizasyonu ve BMC tarafından en son teknolojik yeniliklerle geliştirilen Yeni Nesil Zırhlı Araç ALTUĞ 8x8 projeleri hakkında bilgiler veren BMC Savunma Genel Müdürü Mehmet Karaaslan, “Türkiye’nin alanında en yetkin zırhlı araçlar tasarım ve üretim ekibini Arifiye Tesisleri’nde bir araya getirdik. Ordumuzun en önemli tesislerinden biri olan fabrikanın altyapısını, çalışma ve üretim alanlarını yeniledik. Verimliliğin arttırılması yönünde de birçok projeyi gerçekleştirdik ve bu kapsamda 3 yılda tesiste çok ciddi yatırımlar yaptık.” dedi.


Basın mensuplarının sorularına istinaden ALTAY tankı konusunda da açıklamalarda bulunan Karaaslan; “Yurt dışından tedarik edilmesi öngörülen motor ve transmisyon gibi alt sistemlerin ihracat izinleri sebebiyle teslim alınamadığını bu nedenle projenin geciktiğini ama bu gecikme vesilesiyle tamamen farklı Yeni ALTAY tankının geliştirildiğini söyledi.

BMC Power Genel Müdürü Mustafa Kaval ise yerli ve milli motor projeleri hakkında gelinen son nokta hakkında bilgi verirken Altay için kullanılacak BATU güç grubu için çalışmaların hızla devam ettiğini ve 2026 yılı ikinci yarısından itibaren “Yeni ALTAY”ların BMC Power üretimi yerli ve milli güç grupları ile seri üretimine geçmesini hedeflediklerini ifade etti.   

Etkinlik sektör temsilcilerinin Arifiye Tesisleri’nde BMC SAVUNMA tarafından üretimi gerçekleştirilen yeni nesil araçları incelemesi ile sona erdi.




Kaynak; https://www.bmc.com.tr
https://www.ssb.gov.tr
https://www.youtube.com/@BMCOtomotivTR
https://www.facebook.com/bmcotomotiv/
https://www.facebook.com/bmcsavunma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..