Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Eskiyen ayları kırpıp kırpıp yıldız yaparlar, ya eski OTOBÜSleri

Depremler, insanoğlunun dünya üzerinde yer aldıkça karşılaştığı, karşılaşmaya devam edeceği tabiat olaylarından biri. Başka gezegenlerde olunsa bile karşılaşılması muhtemel bir durum!!! Deprem sonrasında, hayatta kalabilmek kadar barınacak, yemek yenebilecek yer bulmak büyük sorun. Bu durumlarda önce çadır, sonra konteyner kentler  akla geliyor ve kuruluyor.



Eskiyen ve kullanılmayan otobüsler, deprem sonrası geçici konut, yemekhane, sağlık evi, çamaşırhane, kuaför sosyal tesis, tuvalet, banyo, yatakhane olarak kullanılabilir.



Biraz tamir, biraz yenilenmeyle, hem hızlı bir şekilde araçlar afet bölgesine kendi gidebilir yada tren, tır yardımıyla ulaştırılabilir.



Çadır gibi uçmaz, su basmaz, yanma sorunu ortadan kalkar, konteynıra göre daha hızlı hareket ettirilebilir.




Hem de  daha sonraki tabii afetler ve benzeri durumlarda  tekrar tekrar kullanılabilir.. Bu seçeneği de belki belediyeler, belki Türk Silahlı Kuvvetleri, veya  Afad,, Sağlık Bakanlığı  yada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı,  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı,  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Millî Savunma Bakanlığı yada ortak bir kurulacak bir yapı , bu işle ilgilenir, organize edebilir..




Fotoğraflar; https://www.ankara.bel.tr/haberler/ankara-buyuksehirin-atil-otobuslerden-donusturdugu-mobil-camasirhane-ve-berber-deprem-bolgesine-dogru-yola-cikti-16298

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..