Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli ve elektrikli araba Togg T10X'in fiyatı 953 bin TL

Türkiye’nin mobilite alanında hizmet veren küresel teknoloji markası Togg, doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazının satış fiyatını, model ismini ve teknik özelliklerini açıkladı. Togg, ‘T10X’ adını verdiği, kullanıcıyı merkeze koyan, akıllı yaşam çözümleriyle sürekli internetin içinde olan, uzaktan güncellenebilen akıllı cihazını, 



iki farklı donanım seviyesi ve iki batarya seçeneğiyle ön siparişe sunuyor. 16-27 Mart tarihleri arasında Trumore dijital platformu ve www.togg.com.tr Togg web sitesi üzerinden ön siparişleri alınacak olan Togg T10X, 953 bin TL’den başlayan fiyat etiketine sahip olacak.


Fikri ve sınai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye’ye ait küresel bir marka ortaya çıkarmak ve mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak amacıyla kurulan Togg, 2022 yılı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda seri üretim bandından indirdiği T10X’i kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor. Planları doğrultusunda emin adımlarla ilerleyen Togg, Mart sonundan itibaren kullanıcılarla buluşacak ilk akıllı cihazının fiyatını, model ismini, teknik ve donanım özelliklerini açıkladı.



523 kilometre menzil seçeneği 


Togg, ‘doğuştan elektrikli’, ‘doğuştan sürdürülebilir’, ‘doğuştan dijital’ ve ‘doğuştan yeşil’ kavramlarının altını çizdiği ilk akıllı cihazı C-SUV’u, ‘T10X’ adıyla kullanıcılarla buluşturacak. Model adındaki T’nin Türkiye’yi ve Togg’u, 10’un cihazın üzerine inşa edildiği C segmenti platformunu, X’in ise SUV gövde tipini ifade ettiği T10X, iki farklı donanım ve iki batarya seçeneğiyle kullanıcılara sunulacak. 


İki donanım seviyesi ve iki batarya seçeneği sunulacak 


160 kW / 218 Beygir güç ve 350 Nm tork üreten T10X RWD (arkadan itiş), iki farklı batarya seçeneğiyle 314 ve 523 kilometrelik menzillere sahip olacak. T10X’in 52,4 kWh kapasiteye sahip batarya seçeneği 16,7 kWh/100 km (WLTP) enerji tüketimi değeri sunarken, 88,5 kWh kapasiteye sahip batarya seçeneğinin tüketim değeri ise 16,9 kWh/100 km (WLTP). 





T10X’in fiyatları şöyle oluştu:


V1 RWD Standart Menzil               953 bin TL


V2 RWD Standart Menzil               1 milyon 55 bin TL


V2 RWD Uzun Menzil                     1 milyon 215 bin TL 


Çift motorlu T10X AWD 29 Ekim’de özel seri ile yollarda olacak


T10X’in 0-100 km/s hızlanması 4,8 saniye olan, 700 Nm tork üreten çift motorlu 435 beygir gücündeki AWD (all-wheel drive) versiyonu ise 29 Ekim 2023 tarihinden itibaren teslim edilmeye başlanacak olan 100. Yıl Özel Serisiyle birlikte yollara çıkacak. 


28 dakikadan daha kısa sürede yüzde 80 doluluk 


Togg T10X, hızlı şarj ile 28 dakikadan daha kısa sürede yüzde 20’den yüzde 80 batarya doluluk seviyesine ulaşabiliyor. Böylece kullanıcılar uzun yolculuklarda kısa bir kahve molası süresince dinlenirken, akıllı cihazları da yolculuğun kalan bölümü için hazır hale gelecek. Ayrıca kullanıcılar, sıfır emisyon salımıyla çevre dostu bir yolculuğun keyfini de çıkaracak. 


Yüksek teknoloji “standart”


Mobilite deneyimini yeniden tanımlayarak, kullanıcıların günlük yaşamlarını kolaylaştırıp keyifli hale getirecek akıllı yaşam çözümleri geliştiren Togg, bu çözümlerini Trumore dijital platformu üzerinden kullanıcılarla buluşturuyor. Trumore platformunu oluşturan Earn.more (Kazan), Go.more (Gez), Play.more (Eğlen) ve Scale.more (Geliştir) başlıklarında mobilite ekosisteminin tüm fırsatlarını sunuyor. Veriyi işleyip yapay zekâ ile geliştirebilen T10X, daha çok kazandıran, gezdiren, eğlendiren ve sürekli gelişen bir akıllı cihaz olarak yollara çıkıyor. 


12,3 inç gösterge ekranı ve 29 inç bilgi-eğlence ekranından oluşan 41,3 inç uçtan uca ekran deneyimi, 8 inç dokunmatik kontrol ekranı, araç içi sosyal kamera, yüksek hızlı mobil internet ve wifi hot spot özelliğiyle Snapdragon® işlemcili dijital kokpit, T10X’de standart olarak sunuluyor. 


Uzaktan sürekli güncellenen ileri seviye veri gizliliği ve sürüş güvenliği 


Kullanıcıların kişisel verilerini ve akıllı cihazın dijital güvenliğini blok zinciri teknolojisiyle sağlayan Togg T10X, Avrupa pazarındaki otomobillerin güvenliğinin degerlendirildiği bağımsız Euro NCAP programının tüm testlerinden en yüksek seviye olan 5 yıldızı alacak şekilde tasarlandı. T10X standart olarak sunduğu 7 adet hava yastığı, dayanıklı ve sağlam altyapıyı destekleyen ileri seviye sürüş asistan sistemleriyle de her türlü yol koşulunda güvenli bir sürüş sağlıyor.


T10X, sürekli öğrenme ile olgunluğunu geliştirebilen ve uzaktan güncellemeler (OTA: over-the-air) ile sürekli kendini yenileyebilen sürücü destek sistemleri sayesinde sürüş güvenliği ve konforunu en üst seviyeye yükseltiyor. T10X, trafik işareti algılama sistemiyle birlikte çalışan dur-kalk fonksiyonlu akıllı adaptif hız sabitleyici ve akıllı şerit takip sistemi & şeritten ayrılma ikazıyla birlikte 2. seviye otonom sürüşü kullanıcılarına sunuyor. T10X Türkiye’de ve sınıfında ilk kez “yoğun trafik pilotu” asistan özelliğini sunarak kullanıcıların 15km/saat hıza kadar olan yoğun trafikte ellerini direksiyondan ayırıp T10X’in kontrolünde ilerlemelerini sağlayacak. Bu özellik, 2023 yılı içerisinde uzaktan güncellemeler (OTA:over-the-air) ile V2 donanım seviyesi ve lansman özel paketine sahip olan akıllı cihazlarda aktif hale gelecek. 


Yalın ve güçlü tasarım teknolojiyle birleşiyor 


T10X’in hem dış, hem iç tasarımında “duygusal” Doğu ile “rasyonel” Batı kültürünün ögeleri bir arada yer alıyor. Akıllı cihazın modern ve özgün tasarımında Anadolu topraklarının köklü simgelerinden biri olan lale figürü öne çıkıyor. T10X’in yoldaki imzası olarak algılanacak ön ızgarasında, bütünsel şıklığı tamamlayan jantlarında ve iç mekân detaylarında modern bir incelikle işlenen lale figürleri yer alıyor. Keskin hatları ve akıcı dış tasarım çizgileri ile kullanıcısını karşılayan T10X’in iç tasarımında da özenle seçilmiş, kaliteli ve şık malzemelerle birlikte yüksek teknoloji yer alıyor. 


Orta konsol, T10X’in iç mekanının en önemli stil ve fonksiyon özelliklerinden biri olarak öne çıkıyor. Uçak kokpitini hatırlatan form üzerinde vites ve elektronik park freni fonksiyonlarını barındıran konsol, ergonomisiyle dokunmatik kumanda ekranının kontrol edilmesine de yardımcı oluyor. Dokunmatik ekranda kullanıcıyı merkeze alan ara yüzün kullanıcı dostu tasarımı, dijital asistan özelliği alışılagelmiş kontrol düğmeleri ve kumanda elemanlarını olabildiğince azaltarak iç mekânın yalın ve sade tasarımını destekliyor. Togg, teknolojiyi yalınlıkla birleştiren bu tasarım yaklaşımı ile yüksek teknolojinin karmaşık olmadan da sunulabilir olduğunu kanıtlıyor.


 “Türkiye’nin Renkleri” arasından seçim 


Togg T10X’in dış renkleri, Türkiye’nin büyüleyici güzelliklerinden ilham alıyor. Togg, Teknoloji Kampüsü’nün de yer aldığı Gemlik’in zeytin ağaçlarının gölgesindeki mavi sularını, Anadolu topraklarındaki cana yakınlık ve tutkuyu yansıtan kırmızıyı, Oltu taşının göz alıcı siyahlığını, parlak dokusunu, sağlam yapısını, Kula’nın doğal yapısı, kayaçları ve vadileriyle yerkürenin milyonlarca yıllık geçmişini günümüze taşıyan gri ihtişamını, Kapadokya’nın olağanüstü güzellikteki doğa harikası peri bacalarının toprak ve kum bejini, Pamukkale travertenlerinin göz kamaştıran beyazlığını, T10X’in dış renklerinde buluşturdu. Kullanıcılar, “Gemlik”, “Anadolu”, “Oltu”, “Kula”, “Kapadokya” ve “Pamukkale” arasından bir seçim yapabilecek.


“Söz verdiğimiz gibi akıllı cihazımızı kullanıcılarla buluşturuyoruz”


Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş, Türkiye’nin doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazını mart sonunda kullanıcılarla buluşturacak olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi:


“İlk günden itibaren, küresel boyutta rekabet edebilir ve fikri mülkiyeti yüzde 100 Togg’a, Türkiye’ye ait bir mobilite teknoloji markası geliştirmek ve kullanıcıyı merkeze alarak akıllı cihazımız ve dijital ürünlerimizin etrafında herkes için erişilebilir ve herkes tarafından geliştirilebilir bir ekosistem oluşturmak hedefiyle yola çıktık. Geride bıraktığımız beş yılda planlarımız doğrultusunda adım adım ilerledik ve söz verdiğimiz gibi mart ayında akıllı cihazımızı kullanıcılarla buluşturuyoruz. Kullanıcılarımız web sitemiz veya Trumore uygulamamız üzerinden katılacakları çekiliş ile akıllı cihazımıza ön sipariş verme hakkını elde edebilecekler. Siparişleri bireysel kullanıcılar öncelikli olmak üzere 2023 boyunca teslim edeceğiz. Kullanıcılarımıza bağlantılı bir akıllı cihazdan çok daha ötesini sunarak, konforlu ve sorunsuz bir mobilite deneyimi yaşatmayı hedefliyoruz.”


Togg T10X çekiliş yöntemiyle kullanıcıyla buluşacak


Türkiye’nin doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazı Togg T10X, çekiliş yöntemiyle belirlenecek kullanıcılarıyla 2023 yılı boyunca buluşacak. 16-27 Mart tarihleri arasında T10X için togg.com.tr ve Trumore uygulaması üzerinden ön sipariş süreci gerçekleşecek. App Store, Google Play ve App Gallery üzerinden kullanıma sunulan Trumore uygulamasını indiren veya Togg websitesi üzerinden Tru.ID oluşturan her bir tekil kullanıcı, nakit ya da kredi kartı aracılığıyla cüzdanlarına aktardıkları 60 bin TL ön ödemeyi yaparak, çekiliş sürecine katılmaya hak kazanacak. Çekilişe katılan kullanıcılar, ön ödeme öncesi akıllı cihazlarını modelinden rengine konfigüre edebilecek. 28 Mart’ta noter huzurunda yapılacak dijital çekiliş sistemiyle de ön sipariş sahipleri belirlenecek.


Ön sipariş dönemi sonunda noter huzurunda yapılacak çekilişle, sipariş hakkı kazananlar teslimat önceliğiyle birlikte belirlenecek. Teslimat tarihi belirlenirken seçilen versiyonun yaklaşık teslimat dönemi ile kullanıcının çekiliş sıralamasındaki yeri dikkate alınacak.


Ör: Kasım 2023’ten itibaren teslim edilmeye başlanacak olan 953 bin TL’lik V1 standart menzil için ön sipariş geçen bir kullanıcı çekilişte birinci sırada yer alması halinde, (1/12.000), V1 standart menzil seçeneğinin ilk teslimatı bu kullanıcımıza yapılacak.

77 yorum:

  1. Fiyatlar ve paketler çok iyi... Ama model ismi daha mantıklı seçilebilirdi. Fabrika içi üretim kodu gibi anlamsız olmuş...

    YanıtlaSil
  2. SUV- sıfır - elektrikli- bu fiyatlara 100 bin km de passat satılıyor. Pahalı diyenler neyin kafasında ?

    YanıtlaSil
  3. Yerli diye bedava olmasını mı bekliyorsunuz, anlamıyorum. Klasik içten yanmalı motora sahip C Segmenti SUV araçların fiyatlarına bir bakın. Onlar bile ortalama 1,2 miilyon TL bandında. Elektrikli C Segmenti SUV araçların fiyatları ise ortalama 1,5 milyon TL bandında. İnternet elinizin altında, birkaç markanın resmi internet sitesine girerseniz fiyatlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Tamam, alım gücümüz yok, bu konuda yerden göğe kadar haklısınız; ama bu piyasada Togg bence çok makul bir fiyata sahip.

    YanıtlaSil
  4. Ne çok az ne çok fazla SERES 951 bin SKYWELL 1300 Bin zaten

    YanıtlaSil
  5. Ülkem adına gurur duyuyorum alamasamda. 15k alıyorum ama bu aracı geçin ay sonunu zor getiriyorum. kira, yeme içme, vs.... Zaten ev almayı geçtim normal bir arac bile almak zor olmuş. Haa niye seviniyorum derseniz zengin kişiler rahatcana alır bizde yollarda görürüz ülkeme adına sevincim bu olur. zamanla Mevlam nasip ederse hayallerimiz gerçek olursa herhalemize şükür dediğimiz gibi yolumuza devam..... Bizler bu dünyada yaşamıyoruz, sadece hayallerimiz yaşıyor ....

    YanıtlaSil
  6. Anlamadığım şey Vw Audi Mercedes vergi yüzünden pahalı... Togg niye okadar pahalı?

    YanıtlaSil
  7. Lüks tüketim olduğu net. Halk otomobili ile yola çıkmak ekonomik olamıyor demek ki. Yerli marka iyi hoş ama alamayınca çok da anlamı kalmıyor. Karşı örnekle gelene Malezya’nın Proton’unu, Perodua’sını örnek verebilirim, normal vatandaşın da alabileceği modeller üretiyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bizde normal vatandas sifir otomobil alabiliyor mu?

      Sil
  8. Ülkem ve milletim adına çok sevinçliyim. Türkiye’ye hayırlı olsun 🇹🇷🇹🇷🇹🇷

    YanıtlaSil
  9. Helâl olsun Pininfarinaya ne güzel yerli araba yapmış. Italya'da yılın yerli aracı olur. Ödül bile alır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bundan 4-5 sene önce Ankara Hacettepe üniversitesi ile bir işadamı yerli elektrikli araç üretti (portatip)bunlar hiç ilgilenmedi, meşhur babayigidi bir türlü bulup destek çıkamadılar, 4-5 sene sonra bu araca gelince ortalık babayiğit doldu bir anda ne hikmetse kimsede bunu sorgulamıyor.anlamıyor.

      Sil
  10. Cokk güzel Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah

    YanıtlaSil
  11. Araba çok güzel gerçekten. Almanyaya biran önce satılı başlar umarım. Alıp kullanmak nasip olsun.

    YanıtlaSil
  12. Adam 8.5 bin asgari ucret aliyor . Araba gayet uygun diyor. Siz bu kafayi ne zaman degiseceksiniz merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  13. Egea’nın 700 bin tl olduğu dönemde bence bu fiyat Togg’a ucuz bile

    YanıtlaSil
  14. Bence şarj altyapısı, şarj istasyonu sayısı ve araçlarin menzili yetersiz, marka ne olursa olsun

    YanıtlaSil
  15. Tekerlerine taş değmesin vatana millete hayırlı uğurlu olsun. Bu arada Toros'u, Şahin'i, Doğan'ı kendi fiyatının 3/4 katı fiyatına satanlar bu arabanın fiyatını beğenmedik diyorlar. Gel de gülme!

    YanıtlaSil
  16. Üreten Güçlü TÜRKİYE

    YanıtlaSil
  17. Milletimize, ülkemize hayırlı olsun. Fiyat gayet uygun 2.el SUV lar bu fiyata. Ayrıca unutmamak gerekir bir ürün ilk çıktığı zaman pahalı olur, üretim sayısı yıl geçtikçe artacağından fiyat makul seviyelere gelecektir. Ayrıca bu SUV model Sedan değil! Wolksvagen, Cıtroen vb (halk manasına gelir) başlangıçta düşük konfor ucuz herkesin ulaşabileceği araçlarla başlamıştır hatta ilk ürünleri askeri kurumları için yapıldı sonra sivil araçlar üretildi fakat günümüzde araç çok olduğundan bu tekniğe gerek olmadığından direkt lüks model yapıldı anlaşılan. İleride ucuzlayacaktır.

    YanıtlaSil
  18. toggu alabilen şanslı kesimin % 90 ı eminim biraz kullanayım 1e aldığımı 2ye satarım derdinde, vatan millet sakarya diyenler yarın ilana koyarlar bu arabayı

    YanıtlaSil
  19. Galerilere kesinlikle satılmamalı
    Yoksa 953 binlik arabayi ay sonunda 1.500.000 milyona ilanda görebiliriz

    YanıtlaSil
  20. Çarpışma testi, bayi ve servis ağı olmayan bir arabaya bu para verilmez, ayrıca bu halk için birde 300-500 bin tl bandında olan bir sedan kasada şart, bu kadar luks olmak zorunda değil, herkesin alabileceği bir fiyat değil bu.

    YanıtlaSil
  21. bu donanımlarda,aynı segmentte araçlara göre makul görünüyor fiyatlar.

    YanıtlaSil
  22. Euro N-Cap’ten kaç yıldız almış ?

    YanıtlaSil
  23. Helal olsun emeği geçenlerden Rabbim razı olsun.

    YanıtlaSil
  24. Arkadaşlar o değilde. Kimse ülkemiz araba yapmış demiyor. Ha dese bile, "HALKIMIZ ARABA ALAMAYACAK 1 MİLYON ÇOK FAZLA" diyorlar. Arkadaşlar, B segment araçlar bile 1 milyonu deviriyor neredeyse. Hadi 400 bin liralık bir araç yapsalar bu kadar güzel bir model olabilir miydi? Ne iç mekanda ekran olurdu, ne de başka birşey. Hele ki bu araç elektrikli bir C segment SUV modeli. Bence fiyatı şuanlık gayet yeterli.

    YanıtlaSil
  25. Umarım reis her 50 Togg aracına bir Siha ataması yapar, tesla yakınlaştığında DIKŞIN DIKŞIN.

    Şaka bir yana tüm ekibin emeğine sağlık, umarım şu ismide yaratıcı bir şey yaparsınız ama belkide şimdi olmadığı iyi oldu, şu anki iktidar ile bulabilecrğiniz isimler çok kısıtlı :)

    Bazıları yok şu parçası şurdan geliyor diyor ya da daha yeni bir markaya bu kadar para ödenirmi felan diyor bu kişilerin bahanesi bitmez. Birileri yaptıysa bizde aptal değilsek yaparız ayrıca daha önce milyonkez denildiği gibi istiyorsa aracın bir tane bile parçası Türkiye’de üretilmesin marka Türk bir girişimciye ait olsa bile Türkiye markası diye anılır. + marka yeni olabilir ama herhalde yapan kişiler daha dün bu işi öğrenmediler (en azından bu kişilerin liyakatlı olduğunu umuyorum)

    Pahalı mı evet pahalı ama sanki şu anda ülkede ne ucuz ki? Dört bir yanımız bir milyonculara döndü. En azından eleştirirken ekonomiyi eleştirinde sorunun kaynağı çözülsün.

    YanıtlaSil
  26. Skywell ET5 SUV. 1.299.000 TL - 1.899.000 TL. ...
    Volvo C40 SUV. 1.795.058 TL - 1.980.969 TL. ...
    DFSK Seres SUV. 910.000 TL. ...
    Kia EV6 SUV. 2.270.000 TL - 3.020.000 TL. ...
    Jaguar I-Pace SUV. 2.983.257 TL - 3.310.345 TL. ...
    MG ZS EV SUV. 1.379.000 TL. ...
    Subaru Solterra SUV. 1.409.402 TL - 1.596.574 TL.
    Audi E-Tron SUV
    3.167.967 TL - 3.478.543 TL
    BMW iX SUV
    3.483.400 TL - 4.066.700 TL
    Mercedes - Benz EQA SUV
    1.970.738 TL
    Mercedes - Benz EQB SUV
    2.127.338 TL
    Opel Mokka-e SUV
    966.900 TL
    Hyundai Kona SUV
    937.166 TL - 1.079.275 TL
    Peugeot e-2008 SUV
    1.002.381 TL Piyasayadaki araçlara bakaraksak uygun ki yok olsada bu fiyatların üstüne 200 bin daha koyuyorlar bayiden gidip yazan fiyata araç almak imkansız liste fiyatlarının üstüne araç satışlrı devam ediyor

    YanıtlaSil
  27. ultra lüks pahalı mercedes yapan firmayı eleştiren neden bu kadar pahalı diyen bir alman gösterin bana elektirikli arabanın üst düzeyini yapıyorsun sana ucuz mu verecekti bu arabayı bu nasıl bir muhalefet kardeşim

    YanıtlaSil
  28. Herkes arabanın fiyatını vs bilgileri konuşuyor ancak konuşulmayan bir durum var: seri üretim. Şimdi siparişler alınacak diyelim çok güzel sonra ne zaman teslim edilecek deniyor, Temmuz’da yani seçimden sonra. Teslim edileceğinin bir gerçek olduğunu kabul edelim. Kime teslim edilecek, çekilişle teslim edileceği söyleniyor. Bu da çok güzel ama esas soru burada devreye giriyor: Kaç kişiye teslim edilecek?

    Şu anda ön-sipariş alındığına göre aktif bir üretim var anlamına gelmeli. Örneğin Şubat ayında kaç araç üretildi? Mart’ta kaç adet üretilecek? 2023 yılında kaç tane üretilecek? Ben daha önce izlediğim üretim videolarında bir seri üretim olduğunu görmedim ne yazık ki sanki sırf reklam olması amacıyla göstermelik bir üretim durumu var gibiydi. Tesla gibi devasa bir şirketi bile en çok zorlayan sipariş hızına yetişmek.

    Ben burada açıkçası birkaç bin adet bile bu araçtan üretildiğini veya Temmuz’a kadar üretilebileceğini sanmıyorum. Böyle olunca da bu sadece bir seçim vaadine ve aldatmaya dönüşmüş olacak. Umarım yanılırım ve bu araba gerçekten piyasaya çıkar. Ondan sonra fiyatının halkın devasa bir çoğunluğunun ulaşabileceği seviyenin dışında kaldığını konuşmaya başlayabiliriz. Yoksa bu aracın prototiplerinin Pininfarina adlı Hintlilere ait bir İtalyan firması tarafından dört tane üretimi tamamlanmış halde ülkemize yollandığı birkaç yıl öncesinden pek de adım atmamış olacağız.

    YanıtlaSil
  29. Vatanimiza milletimize hayirli olsun

    YanıtlaSil
  30. Çok iyi fiyat. Talebi karşılayacak kadar üretim yapılabilse ülkenin bitki örtüsü bu araç olurdu herhalde. Bir an önce üretim adetlerini arttıracak yatırımlar yapılması gerekiyor bence. Ülkede ÖTV yüzünden fosil yakıt kullanan C SUV'ler 1 milyonun üzerindeyken bu model iç pazarın hakimi olur. Bunun sonraki aşaması ise dış pazarlarda iyi satışlar yakalamak olacak. Bildiğiniz gibi gelişmiş ülkelerde elektrikli araçlara dönüş günden güne artıyor ve bu pazarlarda yer almak için önce ana vatanında her yönden kendisini kanıtlamalı. Elimizde biraz geç olsa da hala büyük bir fırsat var. Batı dünyasında Çin'e karşı olan olumsuz izlenimlerle de birleşince Avrupa pazarında hatrı sayılır bir marka olmasının önünde bir engel yok gibi. Son olarak, umarım ülkemizden çıkan tek marka Togg olmaz ve başka markalar da karşımıza çıkar.

    YanıtlaSil
  31. Yapamaz diyenler şimdi de çamur atıyorlar, devrim arabalarini yaptırmayan zihniyet togg'a engel olamayacak

    YanıtlaSil
  32. Ülkemize hayırlı uğurlu olsun, Kim bu memleket için iyi bir şeyler yaparsa Allah razı olsun onlardan. Tv de de tanıtım yapılsa daha iyi olur . Reklam , belgesel

    YanıtlaSil
  33. Model TC X olmalı hem Türkiye, hem Togg, hem C segment, hem de Suv

    YanıtlaSil
  34. Togg T10x'in zırhlı LWB (Long Wheelbase) versiyonu üretilmeli. Cumhurbaşkanlığı, Bakanlıklar, Kaymakamlık vb. kurumlarda aracımızı almalıdır. Böylece Togg'un bilinirliği ve tanınırlığı artar reklam yapmış oluruz. Rusya'nın Aurus'unu nasıl Putin kullanıyorsa Cumhurbaşkanımız da devlet kurumları da Togg kullanmalıdır en azından Togg'un sedan versiyonunu uzun versiyonu olması şarttır

    YanıtlaSil
  35. Hayırlı olsun. Çekemeyenmer çatlasın

    YanıtlaSil
  36. Donanim acisindan fiyat gayet iyi, yine de pahali ama piyasa sartlarina gore diger modellere kiyasla uygun

    YanıtlaSil
  37. Maşaallah barekallah! Rabbim hayırlı eylesin vatanımıza. Fiyatı da piyasaya göre çok normal, daha yüksek bekliyordum kendi adıma söyleyimRabbim dileyen herkese nasip eylesin

    YanıtlaSil
  38. BMW i7 Almanya 70 asgari ücret. Emekleme aşamasındaki Togg 110 asgari ücret

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adam diyor ki, Almanya'da 70 asgari ücrete BMW İ7 alinabiliyorken, togg 110 asgari ücrete tekabül ediyor. Yani burada mesele BMW vs togg değil, ekonomi

      Sil
  39. T10X ne demektir markaya algısına yakıştı mı, çoğunlukla yerli ve milli dediğimiz aracın model isminde alfabemizde olmayan X harfi ve genelinde ne olduğu anlaşılmayan bir kısaltma t10x

    YanıtlaSil
  40. Tasarım İtalyan, motor Alman, paspaslar Türk

    YanıtlaSil
  41. Arkadaşlar ucuz olsun diye yapılmış bir araç değil zaten.Fiyatı üzerinden garip yorumlara gerek yok.Fiyatı da muadillerine kıyasla iyi seviyede bu arada.

    YanıtlaSil
  42. Şimdi şu ideal diyenlere bi lafım olacak Tesla model 3 54.000€ Togg t10x ise fiyatı 64.500€ karşılaştıracak olursak Tesla=0-100 6.1 sn hızlanma Togg=0-100 7.4 sn hızlanma. Tesla=491 km menzil. . . Togg=523. Km menzil. . . Tesla=tam otonom. . . Togg=yarı otonom en üst seviyesi. Tesla her araçtan sanırım 11bin€ kazanıyormuş. Hadi diyelim fabrikalar işçi masrafları vs maksimum 900bin tl olmalıydı benim düşüncem.

    YanıtlaSil
  43. Bunun yerli ve milli olma mantığı ne ki? kimse alamadıktan sonra hic bi onemi yok. Yerli dedigin araba tum halkimiza hitap etmeli işçisinden patronuna herkes alabilmeli. 250 300 bin TL bandında olmali

    YanıtlaSil
  44. 1. D segment değil C segment. 2. C segment elektrikli kaliteli SUV istiyorsan Sana taş gibi araba Hyundai Kona Electric hem daha uzun menzili var

    YanıtlaSil
  45. Yorum okudum şaka gibi tek hücreli beyinliler yine atlamışlar Arkadaşlar Beğenmiyorsanız Almayın! Boş yorum yapmayın Arabamız yok diye yırtınıyorduk Alın Ülkemize Ait aracımız fiyatı da makul gayet bazı arkadaşlar Aracın ismine takılmış “Global Pazara İhracatı yapılacak” TOGG açılımını okumadan yorum yapılmış Vatanımıza Milletimize Hayırlı ve Bereketli Olsun @togg2022

    YanıtlaSil
  46. Model ismini beğenmedim seat ın yaptığı gibi şehir isimlerimizi verseydiniz çok daha güzel olurdu. Yine de elinize sağlık çok güzel bir araba oldu

    YanıtlaSil
  47. Gurur duydum. Tebrikler. Ama bir an önce halkın da alabileceği segment çıkarmalısınız. Sadece zengine hitab etmeyelim

    YanıtlaSil
  48. 500 bin bandında A segment cliodan çok daha güzel tasarımlı ve hacimli teknolojik araba yapsalar da biz fakirler de alabilse. 1 milyon tl yi ödeyebilecek çok babayiğit yok bu ülkede arabaya.

    YanıtlaSil
  49. Lafım”Nasıl olsa alamayacağız” diyenlere…
    Her Almanın Posche’yi; her İtalyanın da Ferrari’yi alamadığı bir dünyada Türkiye’de de herkes Togg alabilecek diye bir şey yok…
    ENDAMI YETER
    GURURU YETER

    YanıtlaSil
  50. Fiyatlara olumsuz yorum yapanlara önerim şudur. Çıkıp sokağa baksınlar trafikte gezen arabalara. Peugeot 3008, 2008, VW Tiguan, T-Roc, Taigo, Opel Mokka, Grandland vb. görecekler bol miktarda. Bu arabaları alan, Togg'u da alır. Gayet uygun fiyatı. Üstelik elektrikli ve teknoloji, donanım dolu. İstiyorsunuzki 300-400 bin liraya Dacia Logan ayarında araba üretsinler, ön cam otomatik olsun birde klima olsun tamam. O zamanda bırak dünya pazarına açılmayı, kendiniz bile yüzüne bakmaz ve bize layık gördükleri bu arabamı derdiniz.

    YanıtlaSil
  51. Ülkemize ve Türk milletine hayırlı olsun . Fiyatları da gayet makul, böyle bir akıllı otomobil için.... Bizlere bu gururu yaşatan, gece gündüz demeden, tü Emeği geçen herkese,

    YanıtlaSil
  52. X mix nedir milli dediğimiz cihaza yakışmadı bence

    YanıtlaSil
  53. Tam bir fiyat performans ürünü çok başarılı buluyorum gurur duyuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çinli emsallerine göre fiyatı altta. Vatana millete hayırlı olsun. Gec kalındı ama bi şekilde de oldu. Kim memleket icin ugrasıyosa Allah bin kere razı olsun. Tek takıldıgım nokta model ismi aynı renklerdeki kapadokya gemlik oluşu gbi Türk'ü ve Türkiye'yi temsilen isimler verilebilirdi. Tekrar hayırlı olsun

      Sil
  54. Benim tek anlamadigim konu çinden araba ithal ediliyor ama o kadar vergiye ragmen nasil Togg ile ayni fiyata denk gelebiliyor? MG, skywell ve hatta opel mokka-e nin malum sitelerdeki fiyatlarına bir bakiniz

    YanıtlaSil
  55. T10X ne demektir markaya algısına yakıştı mı, çoğunlukla yerli ve milli dediğimiz aracın model isminde alfabemizde olmayan X harfi ve genelinde ne olduğu anlaşılmayan bir kısaltma t10x

    YanıtlaSil
  56. Dunyada bir cok elektrikli otomobil markasi ortaya cikarken, pastadan pay alacak bir Turk markasi cikarmak cok dogru bir projeydi. Guzel de bir arac ortaya cikti. Ama ne yazik ki siyaseti bulastirdilar, propaganda malzemesi yaptilar. Ver mehteri, as bayraklari hikayeleriyle yazik ettiler projeye

    YanıtlaSil
  57. Togg u öncelikle buyuksehirlerde taksilerde kullanılmalı. Vatandaş kısa sürelide olsa yolcu olarak binip, tecrübe etmeli. Ayrıca tüm makam araçları togg olmalı. Böylelikle insanların gözü aşina olur. En basit ve ulaşılabilir reklam yonetemi. 20 bine yakın on sipariş var zaten. Halkımızın teveccüh göstereceğini eminim

    YanıtlaSil
  58. Gelecekte tüm parçası, donanımı, yazılımı vb her şeyiyle Türkiye Cumhuriyeti'nde üretildiğinde ve fiyatı da bilinen markalardan daha ekonomik olduğunda ülkenin azınlığı değil Çoğunluğun alım gücüne yettiği zaman daha kıymetli olacak

    YanıtlaSil
  59. Fransa otomobil yapıyor,fransada 15 bin Euro ya satıyor, çünkü yerli,
    Bizde yerli yapılıyor yine pahalı, şimdi ben halk olarak ne sonuca varmaliyim, mantıklı bir açıklama var mı?

    YanıtlaSil
  60. Motor Alman Bosch, batarya Çin farasis, aktarma Alman Edag, şasi sistemi İngiliz Mira , tasarım İtalyan Pininfarira , yerli öğle mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunları bir araya getirip yeni bir araç oluşturmaya yeni bir marka yapmak deniyor,bunu sizin anlama imkanınız yok fazla zorlamayın isterseniz.Sizin bilmenize gerek yok ama şunu da ilave edeyim; o çok hayran olduğunuz dünya markalarının bir çoğuna Bursa'daki fabrikalardan parça gidiyor.

      Sil
  61. Yerli olması güzelde. Cem yılmazın dediği gibi zeki Müren bizi görecekmi. Yani kısacası herkes bu arabayı alabilecekmi? meselede burda başlıyor.

    YanıtlaSil
  62. Yerli otomobil değil yerli araç değil kavram karmaşası yaratmayın yerli marka otomobilimiz. Egea doblo megane bunlarda yerli otomobil üretici fransız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BMW iX modeli her Alman alabiliyor mu? Mercedes EQS'i her Alman alabiliyor mu? Tesla Model X'i her Amerikalı alabiliyor mu? Ezbere konuşuyorsunuz. Asıl mesele burada başlıyor.

      Sil
  63. Herhangi bir yabancı markalı Türkiyede montaj oromobil ne kadar yerli ise bu da o kadar yerli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Apple bir marka bir ülke değil. Sistemin tasarımını apple mühendisleri yapar, tüm üretim standartlarını belirler, alt sistemler başka ülkelerde tasarlanır üretilir. Sistem entegrasyonunu da Apple yapar, satar. Ürün Apple markası ile satılır. Üzerinde hangi ülkede birleştirildi ise (genellikle çin) yazar. Bu ürün ne yerlidir ne de milli. APPLE zaten hisseleri kamuya açık uluslararası bir şirkettir. Togg’un ne tasarımı ne sistem entegrasyonu ne parçalarının büyük kısmı Türkiyede veya Türk mühendislerce tasarlanıp üretilmedi. Montajı burada yapıldığı için yerlidir, milli değildir. Apple da TOGG da kâr hedefi güden ticari firmalardır. Yerli milli olmakla değil kâr etmeyi hedeflerler. Normali de budur. Yerli milli diye zorlamalar abestir. Bir firma işte.

      Sil
  64. Tamamen elektrikli araç fikri markalardan bağımsız olarak bana uzak, yetersiz menzil , yetersiz şarj altyapısı, uzun şarj süreleri vs. Arabaların geleceği elektrik değil farklı enerji kaynaklarında.

    YanıtlaSil
  65. GÜNSEL e ne oldu GÜNSEL e hani üretildi millet kullandı test etti hani kaç sene önce yollara çıkıyordu

    YanıtlaSil
  66. Togg çok önemli bir proje farklı markalar ilede bunu geliştirmeliyiz fakat siyasetin propagandası olmamalı en büyük dez avantajı bu ileride bunu daha net göreceğiz.

    YanıtlaSil
  67. TOGG, ilk araç deneyimine göre güzel iş çıkarmış, fiyat olayına gelirsek segmentteki muadillerine göre fiyatı uygun, otomobilden anlamayan arkadaşlar konuşmuş ama önemli olan aracın marka patentinin hangi ülkede olduğudur, zamanla yerli parça oranı zaten artar.

    YanıtlaSil
  68. Duster'a Sahibinden'de 900 yazmışlar bu araba 950'ye bedava.

    YanıtlaSil
  69. Yerli demeyin. Neresi yerli. Sadece monte edenler yerli. Geri kalan herşey ithal..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..