Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Altay ile ordumuz; daha etkin, daha caydırıcı olacak

 İlk yerli tanklar Türk Silahlı Kuvvetleri'mize teslim edildi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda törenle orduya katılan iki tank ile ilerleyen zamanlarda sayı artacak.. Millî Savunma Bakanlığı Tank Palet Fabrikası Sakarya Arifiye Yerleşkesi’nde Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen tören ile 2 adet Yeni Altay tankının Türk Silahlı Kuvvetleri’ne test için teslimi gerçekleştirildi.



Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Millî Savunma Bakanlığı Arifiye Yerleşkesi BMC İşletmesi'nde düzenlenen Yeni Altay Tankının Testler için TSK'ya Teslimi Programı'nda yaptığı konuşmada, tüm şehitleri ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete ulaşan tüm gazileri rahmetle yad ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, "Arifiye'ye en son yılbaşında gelmiş 9 Ocak'ta Fırtına obüslerinin teslimat törenini gerçekleştirmiştik. Bu törenle 6 adet 'Yeni Nesil Fırtına Obüsü'nü Silahlı Kuvvetlerimize teslim etmiştik. Bugün de bir başka gurur verici projemizin yeni nesil Altay tankımızın test için teslim heyecanını yaşıyoruz." değerlendirmesini yaptı.



Türkiye’de yaklaşık 25 yıllık bir mücadelenin sonunda ilk yerli ve milli tank BMC tarafından üretilerek Türk Silahlı Kuvvetlerimizin hizmetine sunulacak hale geldi.



BMC ve savunma sanayimizin önde gelen birçok firmasında görev alan Türk mühendisleri, teknoloji, inovasyon ve AR-GE ile Yeni Altay tankı projesini hayata geçirmek için büyük bir özveriyle çalıştı. BMC tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri’nin modern tank ihtiyacını yerli ve milli imkanlarla karşılamak amacıyla yürütülen proje kapsamında günümüz muharebe sahası koşullarına uygun olarak en modern teknolojilerin ve ilave yeteneklerin kazandırıldığı Yeni Altay tankında birçok parçanın da yerlileştirilmesi sağlandı.



Yeni Altay tankına kazandırılan yeni yetenekler arasında aktif koruma sistemi, geliştirilmiş zırh sistemi, yenilenen atış kontrol sistemi, yenilenen araç kontrol sistemi, değiştirilen güç grubu ve birçok yerlileştirilmiş alt sistem yer alıyor. Yeni Altay tankı ayrıca BMC Power tarafından tamamen yerli ve milli olarak üretilen BATU güç grubu ile buluşturulup gücüne güç katarak Türkiye’nin kara savunma sistemine kazandırılacak.


BMC tarafından üretilen 2 adet Yeni Altay tankının Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslimi töreninde konuşan BMC Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Ülkemizin geleceği ve güvenliği açısından böylesine kritik bir projede 70 yıllık sanayicilik kültürüne sahip Tosyalı Holding’e güvenilmesi, sanayide 50 yılı aşkın bireysel tecrübeme itimat edilmesi beni başından beri motive eden en önemli unsur oldu. Bu proje, ülkemizin savunma sanayi alanında oyun kurucu haline gelmesi yolunda önemli bir adım olacağı için heyecanımız her geçen gün kat be kat arttı. BMC ile böyle milli bir projenin parçası olmak, bu gururu milletimiz ve devletimizle birlikte yaşamak bizim için büyük bir onurdur. Tüm süreç boyunca devletimizin tüm kurumları ve Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ile güçlü bir iş birliği içerisinde çalıştık. Yeni Altay tankımız 10 yıl öncesinde yola çıkılan prototipten tamamen farklı, tamamen yeni bir model. İlk prototipte yer alan ancak sonrasında ilgili ülkelerden ihracat lisansı alınamayan tüm alt sistemlerin yerine BMC’nin AR-GE ve tasarım ekipleri tarafından tamamen yerli ve milli sistemler geliştirildi. Ayrıca muharebe sahasının değişen ihtiyaçları doğrultusunda tankımıza teknolojik, dijital ve mekanik olarak birçok yeni sistem entegre edildi. Yeni Altay tankımız şanlı ordumuza ve milletimize hayırlı ve uğurlu olsun.’’ dedi.


Çoğunluk hisselerini alan Tosyalı Holding’in yaptığı yatırımlar ile BMC, uluslararası pazarlarda sahip olduğu itibar ve buna bağlı olarak ortaya koyduğu üretim ve ihracat performansı sayesinde 2022 yılında Savunma Sanayi Kara Aracı Üreticileri arasında ihracat lideri oldu. Ayrıca savunma sanayi genelinde de en çok ihracat yapan 5. şirket konumuna ulaştı.






Kaynak / Alıntı; https://www.tccb.gov.tr/
https://www.msb.gov.tr
https://www.bmc.com.tr

1 yorum:

  1. Altay a yerli Tank motoru Batu ve Yerli Transmisyon takılmış Denenmeye başlanacakmış.
    Bu yapması en zor dizel motor ve transmisyon. Haydi hayırlısı.
    Bu motor ve transmisyonu yaptığımızda Altay ın yerlilik oranı epey yüksek olacaktır.
    Yüzde yüz olur mu bilemiyorum.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..