Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yollar Artık Togg dOlacak

Devrim Otomobili gerçek bir Devrimdi! Togg ile yeni bir devrim daha başlıyor, tartışılacak çok şeyi olsa da! Türkiye'nin global mobilite markası Togg'un T10X akıllı cihazlarının sahiplerine teslim edilmek üzere sevkiyatına başlandı. Akıllı cihazlar, bugün itibarıyla bakanlıklara da teslim edildi. 



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İstanbul Sultanbeyli’deki programlarına bakanlığa tahsis edilen Togg T10X ile geldi. Bakan Varank'ın programı sırasında vatandaşlar T10X'e yoğun ilgi gösterdi.




Bakan Varank, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) ve Sultanbeyli Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen Dijital Dönüşüm ve Yetkinlik Merkezi’nin açılışının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Varank, “Bugün itibarıyla Togg teknoloji kampüsünden akıllı cihazlarımız, Togg T10X'lerimiz sevkiyatlara başladı. Tırlar bugün araçları teslim etmeye başladı. Bu manada bakanlıklara da araçlar teslim edilmeye başlamış oldu.” dedi.

 


“GURURLUYUZ”


“Biz de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak ilk aracımızı aldık.” diyen Varank, “Ben de buraya aracımızla gelmiş oldum. Tabii mutluyuz, gururluyuz. Böyle önemli bir projenin nihayete ermiş olması, araçlarımızın artık yollarda kullanılıyor olması bizim açımızdan gurur vesilesi. Tabii içimi burkan bir husus var, onu da söylemem lazım. Togg'la geldiğinizde kimse sizin yüzünüze bakmıyor, herkes araçlara bakıyor. Bu manada içimizde bir burukluk da var diyebiliriz." ifadelerini kullandı.





TOGG YOLLARDA


Vatandaş araca yoğun ilgi gösterdiğine dikkati çeken Bakan Varank, "Sayın Cumhurbaşkanımız bu projeyi ilk ilan ettiği andan, aracı ilk tanıttığımız andan itibaren yediden yetmiş yediye gerçekten ülkemizle gurur duymak isteyen vatandaşlarımızın büyük bir teveccüh gösterdiği bir projeden bahsediyoruz. 2019 yılında aracı tanıttıktan sonra her gittiğimiz yerde bize vatandaşlarımız araba çıkıyor mu? Ne zaman çıkacak? Bunu soruyorlardı iyi niyetle. Ne zaman biteceğini görmek istiyorlardı. Hamdolsun, Türkiye'nin otomobili artık yollarda. Tüm Türkiye'ye hayırlı uğurlu olsun diyoruz.” diye konuştu.


 


ÇAĞ ATLATACAK PROJE


Türkiye'yi teknoloji üreten, yüksek teknolojiye yatırım yapan, katma değerli üretimle kalkınan bir ülke yapmakta kararlı olduklarını vurgulayan Bakan Varank, “Türkiye'nin otomobili projesi işte Türkiye'ye otomotiv endüstrisinde çağ atlatacak bir projedir. İnşallah bundan sonra Türkiye'deki otomotiv endüstrisinin nasıl hızlı geliştiğini ve değiştiğini de hep birlikte görmüş olacağız.” dedi.


 


TOGG ÇEKİLİŞİ


Varank, Togg çekilişinde isminin çıkmamasıyla ilgili sosyal medyadan yaptığı paylaşımın sorulması üzerine, "Tabii ben bireysel olarak bu aracı almak için başvurdum ama kurada çıkmadı. Devlet Malzeme Ofisi, Togg'a alım garantisi vermişti. O alım garantisi kapsamında resmi olarak devlete teslim edilen araçlardan bakanlıklara da birer tane teslim ediliyor. Dolayısıyla arkamda gördüğünüz araç şahsi aracım değil, bakanlığın aracı, makam aracı. Ben şimdiye kadar Torolla Corolla Hibrit bir araca biniyordum. O araç da Türkiye'de üretilen ilk hibrit otomobildi. Ama bugün geldiğimiz noktada inşallah bundan sonra Türkiye'nin otomobiline, akıllı, elektrikli Togg'a binmeye inşallah devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.


 


Öte yandan Bakan Varank'ın programı sırasında vatandaşlar dışarıda T10X'e yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar ve gençlerle fotoğraf çekilen Bakan Varank, ardından T10X ile törenden ayrıldı.




Kaynak; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
https://www.togg.com.tr/

8 yorum:

  1. Alamasamda Gurur duydum

    YanıtlaSil
  2. sanada bu yukışırdı helal olsun tüm büroksi devlet kurumları almalı ellerindekileride satsınlar

    YanıtlaSil
  3. Toplatıcan bütün araçları boşa masraf

    YanıtlaSil
  4. Diğer bakanlarda artık mercedesleri bırakıp ekonomiye katkıda bulunsunlar.Tebrikler sayın bakanım

    YanıtlaSil
  5. Bunu beceren devletimiz. Bir kararname yada kanun ile tüm bakanların ve kamuda makam arabası olarak kullanana kisilere togg kullanılmasını mecbur kılmalı..en alt versiyonunda kamuda hizmet aracı olarak kullanılmalı...

    YanıtlaSil
  6. Togg umarım seçim malzemesi, siyasi propaganda için kullanılmaz. Orada burada Togg'un videolarını görüyoruz koruma eşliğinde dolaşıyor. Elin yabancısı Ferrari, Lamborghini vb markalar üretiyor bu kadar sevinmiyor bizimkiler 60 yıl sonra bir araç yapıyor bu kadar seviniyor. Görmemişin togg'un olmuş misali Togg siyasi propaganda ve seçim malzemesi olarak kullanmaktan vazgeçin halkımıza Togg'unu teslim edin

    YanıtlaSil
  7. Maybachlar seçime kadar garajda, görüntü yapıyorlar. Yerli milli imajı

    YanıtlaSil
  8. Türkiye dışında her ülkede görülen araç kimse neden çarpışma teslerini sormuyor ki?

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..