Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

BMC'den MG'ye, Rover'den Maxus'a...

Maxus,Türkiye'de satışa sunulacak en yeni otomotiv markası olacak. Haziran ayıyla tanıtım ve  satışların başlaması bekleniyor. Maxus, aslında İngiltere doğumlu biraz da BMC/BLMC  ile uzaktan  da olsa ilişkili, Diğer taraftan Türkiye^de de bir dönem satışa sunuldu! Hangi marka ile derseniz Fargo ve Temsa amblemleriyle..




Efsanevi İngiliz markalar topluluğu (yada otomotiv imparatorluğu) British Leyland Motor Corp.  1980'lerden sonra çöküşe geçti. Ve bir çok markası ya satıldı, ya kapandı.


Bunlardan BMC artık bir Türk markası,  halen ve uzun yıllardır Türkiye de araç imal ederken ihracatta yapmaktadır. LDV ise İngilizler'in son hafif ticari araç markalarından biri olup gruptan ayrılarak  Leyland gibi DAF himayesine girmişti.



 
Efsanevi İngiliz grubunda hafif ticari araç imali farklı markalar yoluyla gerçekleşirken 1981'de Freight Rover isimli bir firma kurularak imalat tek elde toplandı.


 Zaman içinde BMC / British Leyland-  Leyland Trucks  - Land Rover Group - Rover Group -  Leyland DAF çatısı içinde yer alırken son zamanlarında LDV (Leyland DAF Vehicles veya Leyland DAF Van )  armasıyla faaliyet gösterdi.





1974 imal edilmeye başlanan Leyland Sherpa, Morris ve Austin markalarıyla da üretilirken sonraki zamanlarında Freight Rover 200/400 Serisi,, Leyland DAF 200/400 Serisi , LDV 200/400 Serisi, LDV Pilot, ve LDV Convoy adlarını aldı.





İzmir'de BMC Sanayi ve Ticaret A.Ş. bu aracı 80'lerden sonra Leyland TM 30, Leyland 1.8, Levend 60, Levend 80 ve Levend 100 olarak üretti.




LDV ;Pilot ve Convoy'un yerine modern bir araç olarak Maxus modelini üretmeye başladı.
2004 yılında Daewoo ile ortak olunan bu projede Güney Kore firmasının General Motors tarafından satın alınıp kapatılmasıyla projenin geri kalanı GM'den satın alındı.




LDV, Rusya'nın önde gelenotomotiv firmalarından Gaz tarafından satın alındıktan sonra Malezya' da LDV  araçlarını pazarlayan   Weststar 'ın alması beklentisi gerçekleşmezken son durak Çinli otomotiv devi SAIC oldu.




SAIC, LDV Maxus'u imal ederken Maxus'u bir marka haline dönüştürdü. Şu anda bir çok farklı modele sahip olup dünyanın farklı ülkelerinde de satışı sürüyor. En son Avrupa pazarına giren Maxus'un yeni adresi de Türkiye olacak..


Maxus'un güncel modelleri pikap/kamyonet, mpv, suv ve minibüslerden oluşuyor. LDV Maxus, tabii modernize edilerek Maxus V80 olarak hayatına devam ediyor..





Maxus Modelleri

LCV; V70, V80, EV80, V90/Deliver 9, e Deliver 7, e Deliver 3 (LDV EV 30, Avustralya)

MPV;  G10, G10 EV, G20, G50, G90/MIFA9

SUV; D60, D90

Pikap; T60, T70, T90, T90 EV



SAIC Group'un  markaları arasında MG, MAXUS, Roewe (eski Rover), Yuejin, Zhiji Automobile, Feifan Automobile, SAIC Volkswagen, SAIC-GM, SAIC-GM-Wuling, Nanjing Iveco, SAIC Hongyan, Shanghai Sunwin, bulunuyor. SAIC ortak girişim şirketleri tarafından imal edilen araçlar Baojun , Buick , Chevrolet ,  Cadillac ,  Iveco , Škoda ,  Volkswagen, Audi , Wuling  gibi markalar altında satılmaktadır.




Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci, nin sosyal medya hesaplarından yayınladığı bilgi ve görüntülere göre Maxus'un Türkiye'de satışa sunacağı ilk modeli eDELIVER 3 olacak.
Aracın Almanya fiyatı; 47.588,10€  ile 37.990,00 € fiyatı değişiyor..




Almanya'da satılan Maxus modelleri ise eDELIVER 3, eDELIVER 9, DELIVER 9, T90 EV ve MIFA 9'dan oluşuyor.

Maxus eDELIVER 3 Teknik Özellikleri

Motor, elektrikli
Motor Gücü; 90 kW (122 hp)
Batarya Gücü,  50 kWh
Batarya içeriği; Lityum Demir Fosfat
Tork; 250 Nm
Emisyon; 0 gr/km

Azami Hız; 120 km ile sınırlandırılmış
Şarj;45 dakikada  DC  % 5'ten % 80'e 
8 saatte   AC  % 5'ten % 100'e 
Menzil; 329 km - 371 km kadar (WLTP-şehir içi)


Yük alanı; 6.3 m3
Sürüm; L1 - L2
L1 (kısa dingil mesafesi)
L2 (uzun dingil mesafesi)
Toplam ağırlık; 2.525 kg - 2.630 kg
Toplam Yük Hacmi; 4.8 m3 - 6.3 m3
Toplam Yük,  830 kg - 855 kg


Kaynak; https://maxusmotors.de
https://myldv.co.uk/
www.ldv.com
https://www.saicmaxus.com
www.saicmaxus.co.uk
www.saicmotor.com
https://saicyuejin.com.cn/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..