Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yenilenen Renault Clio Tanıtıldı, Eylül'de Yollarda

Bursa OYAK Renault fabrikalarında imal edilen Yeni Renault Clio, etkileyici ışık imzası, dijital ön konsolu ve sportif Esprit Alpine donanım seçeneğiyle Eylül ayında Türkiye’de satışa sunulacak. Bugüne kadar dünya genelinde 16 milyon satış başarısı yakalayan Renault Clio küresel çapta en çok satanlar arasına girdi.




Avrupa’da ve Türkiye’de Yılın Otomobili ödüllerini kazandı. Dünyada en çok Clio satılan ikinci ülke konumunda olan Türkiye’de, bugüne kadar 600 binden fazla Clio satışına imza atıldı. Türkiye’de üretilen ve OYAK Renault Fabrikaları’nda 3.4 milyon adetlik üretimi aşan Renault Clio, günümüzde B-HB segmentinde satılan her iki araçtan biri olarak öne çıkıyor.

 

 


Renault CEO’su Fabrice Cambolive “Dünyanın en çok satan Fransız otomobili her zaman başarılı bir model oldu. OYAK ile başarılı iş birliğimizin sonuçlarından biri olarak Türkiye, Clio için en büyük ikinci pazar konumunda yer alıyor. Bu vesileyle OYAK yönetimine teşekkürlerimi sunarım.



 


Yeni Clio, yeni ve etkileyici ön cephesi ve daha sportif Esprit Alpine donanım seçeneğiyle, modern bir karakter sergiliyor. Bursa OYAK Renault fabrikalarında üretilen segmentinin lider modeli Clio, yenilenen tasarım ve donanım özellikleriyle Türk kullanıcıların daha da beğenisini kazanacak” dedi.



 


Renault Markası Tasarımdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Gilles Vidal, “Renault Clio, tüm dünyada gerçek bir aşk hikayesi. Biz de bu hikâyenin ikonunu bir sonraki seviyeye taşımak ve temel değerlerini koruyarak daha teknolojik bir tasarımla, insan unsurunu da ön planda tutarak geleceğe taşıma fikriyle hareket ettik. Yeni Clio, cömert şekillerin ve keskin çizgilerin başarılı bir birleşimi” dedi.

 


 


Yeni, daha modern ve iddialı bir tarz 

 

Yeni Renault Clio, yeni tarzı ile daha çekici ve zarif. İç mekan şık ve seçkin mimarisiyle markanın yeni tasarım dilini ilk kez yorumluyor. Çarpıcı ön yüzü canlı bir görünüm sergiliyor. Işık imzası tamamen yeni ve marka kimliğini yansıtıyor. Gergin, kesin ve verimli çizgiler, yeni Clio'ya daha çekici bir karakter kazandırıyor.






İç tasarımda yeni döşemeler ve biyolojik kaynaklı malzemeler onu güncel bir araç haline getiriyor. Ayrıca kalitesini ve kabindeki deneyimi önemli ölçüde artırıyor. Sportif ve şık Esprit Alpine donanım seviyesi hem iç hem de dış tasarım olarak yeni Clio dönemini en iyi şekilde özetliyor.

Yeni Clio; Buzul Beyaz, Yıldız Siyah, Mineral Gri, Demir Mavi, Alev Kırmızı, Mercan Turuncu ve uzaktan opak, yakından sedefli görünen üç katmanlı Kaya Gri olmak üzere yedi gövde rengiyle yollara çıkıyor.



 


Ebatları 17 inçe kadar ulaşan jant seçenekleri, otomobilin çekiciliğini destekliyor. Farklı donanımlarla kombine edilen dördü alüminyum alaşımlı olmak üzere altı jant seçeneği bulunuyor.

 

Yeni Clio'nun yeni ön konsolunda 7 inç dijital ekran yer alıyor. Donanım seviyesine bağlı olarak, radyo ve R&GO veya Renault Easy Link multimedya sistemi devreye giriyor. Direksiyon simidindeki Nouvel'R logosu, kokpite zarif bir dokunuş katıyor.

 

Erişilebilirlik ve diz mesafesi açısından oldukça cömert arka yolcu alanı ve 391 litreye kadar bagaj hacmi ile sınıfının en iyi özelliklerini sunuyor.

 

Yeni Clio'nun MULTI-SENSE teknolojisi, ön konsol ve orta konsoldaki aydınlatma ayarlarını düzenleyerek yeni bir deneyim dünyasının kapılarını aralıyor.

 

Herkes için teknoloji

 

Teknolojisi de güncellenen Yeni Clio, hem sürücü hem de yolcular için gelişmiş, nitelikli teknolojilerle kabin içindeki herkese daha fazla rahatlık sunuyor. MULTI-SENSE ayarlarıyla Renault Easy Link multimedya sistemi ve gelişmiş sürüş destek sistemleri, son derece sezgisel bir deneyime katkıda bulunuyor.



 


Yeni Clio, sürüşü daha kolay ve güvenli kılan gelişmiş sürüş destek sistemleriyle (ADAS) yollara çıkıyor. Bunlar; Sürüş, Park ve Güvenlik olmak üzere üçe ayrılıyor. 

 

Aktif acil fren destek sistemi, trafik işaretlerini tanıma sistemi ve 360° kamera gibi öne çıkan sistemler yeni Clio'yu sınıfının en güvenli otomobillerinden biri yapıyor. 

 

İki farklı güç aktarma seçeneği

 

Yeni Clio TCe 90 bg benzinli turbo motor ve SCe 65 bg atmosferik motor seçenekleriyle farklı kullanıcı gereksinimlerine en iyi şekilde cevap veriyor. TCe 90 bg benzinli turbo motor, otomatik vites ile pürüzsüz vites geçişleri ve keyifli sürüş deneyimi sağlarken, yakıt tüketiminde de sınıfının en iyi değerlerinden birini sunuyor. Manuel şanzımanla kombine edilen SCe 65 bg atmosferik motor, şehir içi kullanımı için en ideal ekonomik sürüşü sağlıyor.

 

Ayrıca Yeni Clio, tüm motor seçeneklerinde sunduğu eko-sürüş asistanı ile, sürücüye yakıttan tasarruf etmenin ve böylece egzoz CO2 emisyonlarını azaltmanın en iyi yollarını öneriyor.

10 yorum:

  1. Bu kadar sport duran bir otomobilin 90 hp ve x-tronic ile gelmesi üzücü

    YanıtlaSil
  2. Buzdolabı beyazı plastik jant kapaklı kombinasyonlarda sadece tamponda değişiklik göreceğimiz için fazla heyecan uyandırmadı

    YanıtlaSil
  3. Symbol en son 135.000 TL iken kimse almazdı. Adı taliant olunca 200.000 TL ye millet sırada girdi. Şimdi on tampon değişti ve icon yerine Jan Jan lı Alpine diye bir şey yazacaklar ve mevcut fiyata bir anda hoooooop %30 zam, gerçekten çok iyi

    YanıtlaSil
  4. Bayilere gidince araba yok, ithalat rakamlarına bakınca , tescil rakamlarına bakınca rekor var. 2. El araba satan galeriler araba dolu, kapalı otoparklar, ahırlar , 0 km araba dolu

    YanıtlaSil
  5. i20n gibi veya r lıne gibi bir model yapsalar çok iyi olur

    YanıtlaSil
  6. Clio 4 ten Clio 5 e geçişte görünüm bu kadar değişmemişti. Güzel olmuş

    YanıtlaSil
  7. 2013 yılından bu yana ufak tefek kozmetik değişikliklerle 2023 ü gördüler, eyvallah teknolojik gelişmeler göz ardı edilmemeli elbette ama şu araç yepyeni bir kasayı hak etmiyor mu?

    YanıtlaSil
  8. ilk çıktığında en baz paketi bayi indirimi felan derken 950 bin tl gibi bir rakam olur ama full paketi kesinlikle 1.250.000 civarlarını görür. Yeni clio oldukça şık tasarıma sahip ama bu rakamlar gerçekten üzücü umarım ülkemizde bir gün bu rakamlara satılmaması gereken arabalar, asıl değerine düşer.

    YanıtlaSil
  9. Peugeotunun aslan disleri calinmis

    YanıtlaSil
  10. Avrupa'da halk arabası bu, burada 1 milyon luk.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..