Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Lada Sport, İpekyolu Rallisi'nde Niva Sport T2 ile yarışıyor

LADA Sport ROSNEFT fabrika takımı için yılın ana etkinliği olan İpek Yolu Rallisi'nin törensel başlangıcı 6 Temmuz 2023 tarihinde Kazan'da gerçekleşti. LADA Niva Sport T2 Ekibi, Tataristan'ın başkentinin merkezindeki başlangıç ​​kemerinden geçti ve Rusya'nın 13 bölgesinin topraklarında 5.200 kilometreden fazla bir rotaya çıktı. Ralli, 15 Temmuz'da Moskova'da Vasilevski Spusk'ta son bulacak.




LADA Sport ROSNEFT fabrika ekibi, üst üste ikinci kez NIVA SUV'larla İpek Yolu Rallisi'ne katılıyor. Bu yıl ekip, modernize edilmiş 2 araba ile güncellenmiş bir kadroyla yola çıktı. LADA Sport ROSNEFT mühendisleri, geçen yılki yarış deneyimini dikkate alarak, aracın hem hızını hem de  güvenliğini artırmak için LADA Niva'nın tasarımında birçok değişiklik yapıldı.. LADA Niva Legend'in motoru,  yüzde 30 artan, değiştirilmiş 16 valfli 1.6 litrelik bir ünite ile değiştirildi. Buna paralel olarak, mühendisler motorun ve şanzımanın soğutma sistemini güçlendirdi. . Yakıt deposu 180 litreye çıkarken, otomobilin ağırlığı da 50 kilogram azaltıldı.



Takımın mürettebatında, 2022'de bir önceki İpek Yolu Rallisi'ne katılan Dmitry Voronov ve Evgeny Zagorodnyuk yer aldı. İkinci araba, daha önce klasik rallide LADA Sport ROSNEFT takımı için yarışan Evgeny Sukhovenko ve halihazırda uluslararası yarışlarda başarılı performanslar sergilemiş olan Yegor Okhotnikov tarafından kullanılıyor.



Test süreci, Samara bölgesindeki JSC AVTOVAZ'ın eğitim sahasında ve Ulyanovsk bölgesinde  yapılan Rusya Kupası'nda gerçekleşti.

 Ekibe, 1990'larda LADA Niva ve LADA Samara fabrikasının kullanıldığı ralli baskınlarında başarılı bir şekilde performans gösteren ve aynı zamanda klasik rallide AVTOVAZ'ı temsil eden efsanevi Alexander Nikonenko da katıldı.

Diğer taraftan, Haziran 2023 sonuçlarına göre,  Rusya'da  27.839 adet ticari ve binek otomobil satıldı. Yılın ilk yarısında Rusya'da geçen yılın aynı dönemine göre % 92,2 artışla toplam 143.618 LADA otomobil satıldı.



Kaynak; www.lada.ru

2 yorum:

  1. Yarim asira yakindir üretimde olan Efsane Niva ...keske gùnümüz araclar Minimum 15 yil falan üretilseler...tsk ederim . Metin

    YanıtlaSil
  2. 15 yıl gibi bir rakamda hem çevre kirliliği daha az olacak, daha az maliyet gibi tarafları da var.. Selamlar

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..