Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli Metrobüs, Bursa ve Akia

Yerli metrobüs aracıyla dikkat çeken Akia, 2013 yılında Bursa'da faaliyete başladı. İranlı firma Türkiye'de ürettiği araçları Romanya, Bulgaristan, Sırbistan dahil 10 farklı ülkeye ihraç ediyor.2016 Busworld Fuarı'nda Euro 6 Mercedes Benz  motorlara sahip yenilenmiş araçları ve ilk yerli metrobüs aracıylafuarın en çok ziyaret edilen standlarından olmuştu.Bursa; otomobil ve otobüs fabrikalarıyla Türkiye'nin Detroit'i sayılan bir kent.


 yerli metrobüs




Bu kentte ilk yerli metrove tramvay aracından sonra ilk metrobüs aracıda üretiliyor artık.


  3 vagon 1 metrobüs


Geçtiğimiz günlerde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe;
Kale Mahallesi Ankara Caddesi No:96 Kestel adresindeki Akia tesislerini gezdi.


  arka görünüm


290 kişi taşıyabilen Akia Ultra LF25, yetkililere göre Türkiye ve dünyanın en yüksek kapasiteli metrobüs aracı olup 3 körükten oluşmakta ve  25 metre uzunuluğa sahip. Tasarımıda gayet şık ve  modern.Motorda güvenilir bir markaya ait; Mercedes Benz.Araç,  dizel, hibrit ve elektrikli versiyonları ile yollara çıkabiliyor.


kabin içi


Akia, Bursa'da LF9, LF11, LF12, LF18 ve LF25 modelleri olmak üzere 5 tipte dizel, doğalgaz ve elektrikli motorlu olarak üretiyor. 


 tasarım modern ve aerodinamik


 İlk zamanlarda üretilen araçlar bir süre önce faaliyetini durduran veya iflas eden Tezeller üreimi otobüslere benziyordu..




 Bu arada İran'daki ana firma  farklı boyut ve alanlarda otobüsten başka minibüs ve küçük kamyonda üretiyor.Önümüzdeki zaman diliminde kamyon üretimi ve satışı da başlarsa şaşırmamak lazım!




Diğer taraftan İran'daki Akia ile Türkiye'de ki amblemleri farklı.Ayrıca, İran'da üreitlen otobüs ve minibüslerin bir  bölümünü  Çinli Higer markasında görmekte mümkün!!!




 Motordaki yıldız kendini belli ediyor.












 Aracın her iki yanında dörder adet kapı bulunmakta. İstanbul metrobüs hattındaki gibi araçlar ters yönden hareket etmek zorunda kalmayabiliyor!




Kısaca, Akia;  teknik donanımlarıyla, kolaylııklarıyla Ultra LF 25 ve Ultra  LF18 modellerinde güzel bir işe imza atmış.

Kaynaklar;
http://www.akia.com.tr/
http://akia.ir/
http://en.higer.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..