Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

YENi CORVETTE STİNGRAY'LA 100 KM; 4.2 SANiYE

Efsane spor otomobil yine sahneye çıkıyor. 
Yeni nesliyle ilgi çekecek  
Yeni Chevrolet Corvette Stingray'e yollar dar gelecek.
Chevrolet'nin yeni spor otomobili Corvette Stingray, 2013 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sahne alıyor... ABD'de bu yaz satışa sunulan Corvette Stingray, yıl sonuna doğru Avrupa
yollarıyla buluşacak.
Chevrolet Avrupa Başkanı ve İcra Direktörü Dr. Thomas Sedran, "Corvette, nesiller boyunca dünyanın her yerinden otomotiv meraklarının gözünde bir rüya-otomobil statüsüne sahip oldu. Yeni Stingray, safkan sürüş keyfi arayan sürücüler için benzersiz bir deneyim niteliğini taşıyor" dedi.

Gelmiş geçmiş en en güçlü standart Corvette
Standart olarak Z51 performans paketi ve yeni nesil manyetik sürüş kontrolü süspansiyonu ile donatılan Corvette Stingray, Avrupa pazarlarının ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde donatıldı.
Corvette Stingray gücünü, 6.000 d/d'da 460 HP (343 kW) güç ve 4.600 d/d'da 630 Nm tork üreten yeni 6,2 litrelik LT1 kodlu V8 silindirli motorundan alıyor. Corvette Stingray, böylece 0-100 km/s hızlanmasını 4,2 saniyede tamamlıyor ve 1 g'lik viraj alma performansıyla göz dolduruyor.
Corvette Stingray, birçok ileri teknolojiyi bünyesinde barındırıyor; bunlardan bazıları:
·         Vites seçimini öngörerek motor devrini her seferinde mükemmel vitese uyduran Aktif Devir Eşleştirmesi’ne sahip (Active Rev. Matching) yeni 7 vitesli manuell şanzıman
·         Sakin sürüşlerde sadece dört silindirle yol almayı sağlayan Aktif Yakıt Yönetimi (Active Fuel Management)
·         Önceki modelden yüzde 57 daha rijit ve 45 kg daha hafif yeni alüminyum şasi
·         Kuru karter yağlamalı diferansiyel ve şanzıman soğutması
·         12 araç özelliğini sürücünün kendine göre uyarlamasını sağlayan beş moda sahip Sürüş Modu Selektörü (Drive Mode Selector)
·         Pist modunda minimum tutunma kaybı ile en etkin kalkışı sağlayan Kalkış Kontrolü
·         Yarış pistlerinden elde edilen bilgi birikimi ve deneyimle gelişririlen tamamen yeni dış tasarımın yanı sıra gerçek karbon ve alüminyumla bezenen elyapımı deri iç mekân.
Corvette Stringray sürücülerinin gözdesi olacak birçok özellikten birisi de programlanabilir start/finiş hız zamanlayıcısı.

Spor otomobilden kültür ikonuna
İkonik spor otomobilin uzun ve görkemli tarihinin en son ve en yetenekli modeli olan yeni Corvette Stingray, aynı zamanda en gelişmiş teknolojilerle etkileyici performansı 60 yıldan uzun bir süredir sunuyor.
Chevrolet Corvette, birçok ilke imza atarak; ABS’den Head-up Display’e ve manyetik adaptif sürüş kontrolüne kadar birçok önemli özellikle öncü oldu. Bir zamanlar sadece Corvette'e özgü özellikler olan çekiş kontrolü ve dört tekerlekten disk frenler artık Chevrolet ve GM otomobillerinin birçoğunda standart olarak sunuluyor.
Corvette, ilk 10 yılı boyunca sadece cabrio olarak üretildi. İlk olarak 1953'te piyasaya sürülen efsanevi Corvette C1, dünyada seri üretimi yapılan ilk fiberglas otomobillerden biri iken, 1963 yılında üretilen sabit tavanlı "bölünmüş arka pencereli" Corvette Stringray ise ikinci nesil Corvette'in başlangıcıydı ve bağımsız arka süspansiyonun ABD'deki ilk örneğiydi.
Corvette, 1981 devreye alınan ilk kompozit tek yapraklı arka yaylar gibi yenilikçi plastik ve kompozit parçaların kullanımında da sektöre liderlik etmeye devam etti. Bu yeni yay, yerini aldığı yaydan yüzde 80 daha düşük ağırlığa sahipti ve paslanmaya dayanıklı olmasıyla eşdeğer bir çelik yaydan beş kat daha uzun ömre sahipti. 1984'ün Corvette'inde radyatör deposu ve desteklerinin yanı sıra plastikten imal edilmiş motor kaputu da bulunuyordu. Bu motor kaputu o zamana kadar bir otomobilde kullanılan en büyük plastik parçaydı.
Adaptif Sürüş Kontrolü ilk kez 1989 üretimi Covette ile sunuldu ve Amerika'da imal edilen otomobiller içinde bu özelliğe sahip ilk otomobildi. Bu sistem, sürücünün amortisör sertliğini değişik sürüş modlarına göre ayarlayabilmesine imkân sağlıyordu. Sistemi yol yüzeyini okuyarak süspansiyonu buna uyarlıyor.
Covette, gelmiş geçmiş en ikonik Amerikan spor otomobillerinden birisi, ama Corvette'in fanatiklerinden bazıları da en az onun kadar ünlü. Corvette sahibi şöhretler listesi çok uzun; 1953 yılında üretilen Chevrolet Corvette C1'in elli birincisini alan John Wayne, Tom Cruise, Amarikalı kadın oyuncu Farrah Fawcett, Neil Armstrong ve Apollo programındaki astronot arkadaşlarının yanı sıra Paul Mc Cartney ile Jeff Beck gibi müzisyenler bu listede bulunan şöhretlerden bazıları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..