Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Temsa Maraton, Avrasya Maratonu'nda Koşacak

Temsa, bugün güzel bir organizasyonla Yeni Maraton'un Türkiye Lansmanı'nı Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirdi.Temsa, yıla Yeni Safir VIP ile başlamıştı; MD9, MD7'yi Safir Plus izledi. Markanın en ağır hamlesi ise Efsane Maraton'un geri dönüşü oldu.1987 yılında yollara çıkan Maraton, 2015'te yepyeni bir yüzle tekrar yollara dönüyor..Yeni Maraton; sade, teknolojik yeni bir araç.Geçtiğimiz günlerde Avrupa'da yapılan Dünya Otobüs Fuarı (Busworld)nda da ses getiren ,ilgi gören otobüslerden biriydi.




Yeni Temsa Maraton,
yolcular için; tv, sinema, internet ve oyun seçenekleriyle vakit geçirmeye,
yeni ve ayarlı koltuklarıyla sağlık ve rahatlığa,
Euro 6 motoruyla çevreye,
Sade ve şık yapısıyla göze,
tasarruflu ve ekonomik oluşuyla da sahibine yeşil ışık yakıyor..





Genel olarak güzel ve güncel çizgileri barındıran Maraton,
yerli bir araç olmasıyla da ilgiyi ve talebi hak ediyor..
Büyük olasılıkla da Safir ve Safir Plus gibi yollarda sık sık göreceğimiz bir ulaşım aracı olacak..





Bunların yanında daha iyi olurmuş diyeceğimiz şeylerde da var;
Farların üzerinde çizgi filmlerde ki ışın kılıcı gibi duran LED ler farın üst veya altında konumlansaymış daha şık duracaktı.Ayrıca Temsa logosunun üzerindeki elektronik algılayııcı da ilk bakışta gözleri üzerine çekiyor.Burası da ön yüzüyle bütünlük içerisinde olursa daha hoş olacaktır.. Kokpit güzel, şık ve modern. Ön konsoldaki yuvarlak otomatik vites düğmesi kumanda butonlarına yakın dursa daha iyi olurdu diye düşünüyorum..





Temsa bu yıl 8 yeni araç tanıtacaktı, bunların 5'incisi, Maraton olurken seri 2016 yılında da devam edecek; Prestij SX, TS35 e, MD9 ElectrikCity, Prestij SX City, Opalin City, Avenue EV ve Opalin C 8.4..






Yeni Maraton ile ilgili olarak Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, şunları söylüyor;
“Maraton otobüsümüz dünyada çift akslı ilk düz taban Super High Deck aracı olarak üretilerek 41+1+1 ve 46+1+1 koltuk opsiyonu ile pazara sunuluyor. Koltuklar ve koridor arasındaki basamaksız dizaynın, geniş bagaj hacmi ve Maraton’un göz alıcı dizaynını iş ortaklarımız olan otobüsçülerimizin beğeneceğini düşünüyoruz. Ayrıca kaptanlarımız için de konfor düzeyinin çok üst düzeye taşındığını söylememiz gerekiyor. Geniş sürücü bölgesi, programlanabilir LCD cluster’ı, ergonomik tuş takımı, dijital gösterge paneli, uyku kabininde iklimlendirme sistemi kaptanlarımız için hayata geçirilen konforlar arasında. Mükemmel yol tutuşunun yanısıra AEBS, LDWS, EAS, ESC, ACC ve akıllı yangın söndürme sistemleri, Maraton’da mevcut. R66-02 yönetmeliği bildiğiniz üzere önümüzdeki dönemde tüm araçlarda standart olacak, Maraton ve Maraton VIP’de bu yönetmelik ile aracımızın ağırlığını arttırmadan müşterilerimize şimdiden sunuyoruz. Maraton aracımız ayrıca geliştirilmiş CAN haberleşme sistemi ile donatılmış olup, araçtaki kablo tesisatlarını azaltmıştır. Yolcular için Maraton’da seyahat konforunu bir üst düzeye daha taşıyoruz. Rahat ve geniş koltuklar ile seyahat gerçekten hiç olmadığı kadar keyifli hale gelecek. Ayrıca güçlü ısıtma ve soğutma sistemi de seyahat sırasında yolculara keyif verecek” .




Standart Maraton'un yanı sıra 2+1 koltuk düzeninde ki Maraton VIP modeliyle Temsa, yüksek otobüs sınıfında rakiplerine meydan okuyacak.

Aracın teknik özellikleri ise şu şekidle; 10 800 cc hacimli Euro 6 dizel motor , 6 silindirli ve 435 beygir gücünde. Azami tork 210 Nm.Vites adedi 12+1. Yakıt tankı; 583, üre tankı 50 litre.

Uzunluk 13080 mm, genişlik 2550 mm yükseklik 3900 mm. Azami yüklü ağırlık 18000 kg.Koltuk adedi 41+1+1.Bu değerler Maraton VIP modeli için.Koltuk dizilişi 2+1.


Araçların kimlik kartı onlar hakkında kısa ama önemli bilgileri barındırır.Muhtemelen Euro normları gereği artık aracın boyasını yapan firmanın adı da verilen bilgiler arasında yer alıyor.

Diğer fotoğraflara buradan ulaşabilirisiniz..

2 yorum:

  1. Mercedes travego'yu andırıyor:) Çok güzel arkası çift teker versiyonunu yaparlar inşallah :)

    YanıtlaSil
  2. 3 akslı araç olmayacak gibi. Zira maliyet gibi sebelperle 3 akslı araç satışları yerlerde sürünüyor. Zaten basın toplantısında da yöneticiler anlattı..Yerli bir seçenek adına güzel bir otobüs. Ufak tefek detaylar daha iyi olabilir..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..