Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Kış için hazırlanın; fren, akü, buji, silecek..

Kış şartlarından etkilenmemek için aracınızı kontrol etmelisiniz! Acil bir durumda hemen yola çıkmanız gerekebilir.Hazırlıklarınızı, kontrollerinizi önceden yapmış olmanız sizi ve sevdiklerinizi riske atmayacaktır..



Aracınız kış aylarında yaz aylarından daha fazla risk altındadır ve daha çok zorlanır. Bu nedenle aracınızın mevsimsel koşullardan etkilenmemesi için kış

gelmeden mutlaka bakımını yaptırmalısınız. Dünyanın en büyük bağımsız servis organizasyonlarından biri olan Bosch Car Service, ileride çıkacak ek masrafları

önlemeniz, daha az yakıt tüketimi sağlamanız ve yüksek performansla aracınızı

güven içerisinde kullanmanız için dikkat edilecek bakım ipuçlarını paylaşıyor.
Adım: Güvenliğiniz İçin Fren Sistemi Bakımınızı Yaptırın
Adım: Lastiklerinizi ihmal etmeyin
Adım: Antifriz kullanın
Adım: Akünüzü kontrol edin
Adım : Buji bakımınızı yaptırın
Adım : Görüş açısı için aydınlatma ve cam sileceklerine dikkat edin
Adım: Hem konfor hem güvenlik için kaloriferlerinizi kontrol edin
Kışın zorlu koşullarında fren sisteminin çalışır konumda olması çok önemlidir. Bu nedenle kış aylarının başlangıcında fren hidroliği ve balatalar kontrol edilmelidir. Özellikle de ülkemizin yoğun kar yağışı görülen doğu illerinde araçların fren sistemlerinin bakımı büyük önem taşımaktadır.


Yolculuğunuz sırasında güvenliğinizin sağlanması için anahtar bileşenlerden biri lastiklerinizdir. Uygun lastik kullanılmaması durumunda savrulma ya da kayma gibi istenmeyen durumlar oluşabilir. Lastik diş derinliklerini ve lastik havalarını belirli aralıklarla kontrol edin.




Kış aylarında araç motorunun sağlıklı çalışabilmesi için motor soğutma suyu ve net bir görüş için cam soğutma suyunun antifriz seviyelerine dikkat edilmelidir. Bulunduğunuz bölgeye en uygun antifriz seviyeleri için Bosch Car Service’lerden destek alabilirsiniz.

Akü aracınızın tüm önemli bileşenlerine güç sağlayan parçadır. Özellikle kış aylarında motorun çalışması daha zor olduğu için akünüz daha çok zorlanır. Aracınızın performansının düşmemesi ve yarı yolda kalmamak için akünüzün voltaj, şarj gücü ve su seviyesini kontrol ettirin. Gerekirse akünüzü değiştirin.


Bujilerinizle ilgili sorunlar direkt olarak yakıt tüketiminize etki eder. Buji tırnaklarını kontrol ettirin, gerekirse yenileriyle değiştirin, tasarruf edin.


Araç kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri görüş açısıdır. Kışın, özellikle yağışlı havalarda bu konu daha da önem kazanır. İyi bir görüş açısı için cam silecekleriniz bakımlı olmalıdır. Sileceklerin yanı sıra aydınlatma ve ampullerin çalışır durumda olması gerekmektedir. Kış aylarının başlangıcında yanmayan ampullerinizi değiştirin ve far ayarınızı yaptırın.



Kaloriferler hem ısıtma fonksiyonlarıyla konforunuzu hem de buz çözme fonksiyonları nedeniyle güvenliğinizi etkiler. Kaloriferlerin de kış aylarında özellikle kontrol ettirilmesi gerekmektedir.


Hem kendi hem de beraberinizdeki yolcuların güvenliği için kış bakımını ihmal etmeyin. Sürüş konforunuzu arttıracak olan bu ipuçları aynı zamanda aracınızın performansını arttıracak, aracınızın ikinci el değerini koruyacak ve çevreye daha az zarar vermenizi sağlayacaktır. Kışa özel araç bakımınız için Bosch Car Service'leri ziyaret edebilirsiniz.



Her Marka Araca Bakım ve Onarım: Bosch Car Service


Her marka ve model araca hizmet verebilen dünyanın en büyük bağımsız servis organizasyonlarından biri olan Bosch Car Service, kurumsal yapısıyla Bosch tarafından özel eğitime tutulmuş personeli ile kaliteli hizmeti uygun fiyata sunuyor. Araç sahiplerinin kolaylıkla ulaşabilecekleri noktalara kurulu olan Bosch Car Service’ler, 53 ilde, 200 noktada hizmet veriyor.


Bosch Otomotiv Yedek Parça İş Birimi Hakkında:

Bosch Otomotiv Yedek Parça İş Birimi (Automotive Aftermarket-AA), binek ve ticari araçlar için yedek parça pazarına ve dünya çapındaki araç bakım ve onarım servislerine yedek parça sağlarken, her türlü arıza teşhis cihazı ve servis ekipmanlarını da sunmaktadır. Ürün yelpazesi içinde, orijinal ekipman kalitesinde, Bosch’un bünyesinde geliştirilmiş ve üretilmiş ürünler ile hizmetler yer almaktadır. Bosch Otomotiv Yedek Parça İş Birimi Bölümü, 140 ülkedeki 18.000'in üzerinde çalışan ve küresel lojistik ağıyla yaklaşık 650.000 farklı yedek parçanın müşterilerine hızlı ve zamanında ulaştırılmasını sağlamaktadır. "Otomotiv Servis Ekipman Çözümleri" operasyonlarında, yedek parça iş birimi malzemeleri test ve servis teknolojisi, teşhis yazılım, hizmet içi eğitim ve bilgi hizmetleri sunuyor. Yaklaşık 16.500 üyesi bulunan, dünyanın en büyük bağımsız araç onarım servis zincirine sahip ‘Bosch Service’ organizasyonu, bu bölümün sorumluluğundadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..