Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Cayman GT4, Porsche Motorsport’tan

Yeni Porsche'yi sadece yarışlarda kullanabiliyorsunuz ne yazık ki!Homologasyonu planlanan otomobil ağırlıklı olarak Kuzey Amerika'da ve sadece pistlerde yada trafiğe kapalı alanlarda görülebilecek. Tabii olarak fuar gibi özel etkinliklerde dururken de!


 yolda değil pistte görülebilecek bir otomobil GT4



Los Angeles Motor Show’da dünyaya tanıtılan Porsche Cayman GT4 Clubsport; yasal olarak yolda kullanıma uygun olmayan yeni bir otomobil.

Başarılı Cayman GT4 spor otomobili esas alınarak geliştirilen ve motor sporlarına yeni başlayanlara hitap eden bu yarışçının kaputunun altında, 385 beygirlik ortada konumlandırılmış bir motor yer alıyor: Tıpkı yarışlara uygun seri üretimi yapılan kardeş modeli gibi,Yeni Porsche Cayman GT4 Clubsport’a da gücünü 3.8 litrelik altı silindirli boxer motor sağlıyor.



 



Cayman GT4 Clubsport, Porsche’nin vites değiştirme kolları direksiyondan olan çift debriyajlı şanzıman özelliğini ve mekanik arka diferansiyel kilidi sunuyor. Hafif süspansiyon kolu ön aksı, 911 GT3 Cup’tan alındı. Etkileyici yarış fren sistemi çapı 380 milimetre olan çelik monoblok fren diskleri ile donatıldı. Ağırlığı tam 1300 kilogram olan Cayman GT4 Clubsport, içten kaynaklı güvenlik kafesi ve yarış için tasarlanmış bir koltuğun yanı sıra, 6 noktadan bağlanan emniyet kemeri ile fabrika 
tesliminde gerçekten çok hafif

Siparişleri Weissach’taki Porsche Motorsport’dan ya da ABD pazarı için Kuzey Amerika Porsche Motorsport’dan verilebilen Yeni Cayman GT4 Clubsport’un, 2016’da, Nürburgring VLN Şampiyonası, SRO GT4 serisi, ABD Pirelli GT3 Cup Trophy, Kanada Ultra 94 GT3 Cup Challenge ve Porsche Club of America tarafından gerçekleştirilen kulüp yarışlarının yanı sıra diğer dünya çapında kulüp seviyesindeki karşılaşmalar için homologasyonu planlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..