Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Lexus' un 7 modelle, 2016 Türkiye Hedefi % 20

Dünya lideri Toyota'nın prestij markası Lexus, 1989 yılından beri göz alıcı şıklığı, kalitesi ve performansıyla farklı olmak isteyenleri memnun ediyor..Uzun zamandır beklenen lüks marka, artık Türkiye'de..Lüks SUV segmentinin mimarı Lexus RX, ilk kez tanıtıldığı 1998 yılından bu yana bir SUV aracın performansını ve premium sedan otomobilin sürüş konforunu bir arada sunuyor. Tamamen yenilenen dördüncü nesil RX, Lexus ürün gamının DNA’sını barındıran özelliklerinin yanında şimdi çok daha cesur bir tasarımla gücünü ortaya çıkarıyor.


 Yeni Lexus SUV yakında yollarda



Türkiye’de Ocak ayından itibaren Maslak’ta açılacak 1000 metrekarelik showroom’da,Lexus’un RX ile birlikte lüks ürün gamından oluşan 7 modeli sergilenmeye başlanacak.




Uzun zamandır en çok satan lüks SUV modellerinden biri olan RX ise, şık tasarımıyla birlikte yeni hibrit ve benzinli motorları,sofistike güvenlik teknolojileri ve sürüş destek donanımlarıyla da dikkat çekiyor. Yeni Lexus RX, tüm bu özelliklerle gelmiş geçmiş en iyi Lexus SUV’u olduğunun altını bir kez daha çizerken, artan ergonomisi ile daha cesur ve daha atletik bir gövde yapısına kavuştu. 

“LEXUS’UN 2016 HEDEFİ 250 ADET”
Lexus’un Türkiye satışlarının başlamasıyla birlikte kendi segmentinde ürün ve hizmet anlayışıyla lükse yeni bir tanım getireceğini dile getiren Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO'su Ali Haydar Bozkurt, “Lexusmarkası ile 100 bin adede yaklaşan lüks otomobil pazarının yüzde 20’lik üst segmentine hitap edeceğiz. Lüks SUV RX modelimizle ise, 3000 araçlık bir segmentten pay alacağız. 2016 yılında SUV modellerimizden RX veNX’den 70’şer adet olmak üzere, diğer modellerle birlikte toplamda 250 adetlik satışa ulaşmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde 1000 adet olarak belirlediğimiz hedefimizin aslında muhafazakâr bir rakam olduğunu, bunun 5 yıldan daha kısa bir sürede gerçekleşeceğine inanıyoruz” dedi.
İlk showroom’un İstanbul, Maslak’ta Ocak ayında açılacağını sözlerini ekleyen Bozkurt, “2016 yılında Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Adana’da da Lexusshowroom’ları için çalışmalara başlayacağız. Lexus sahibi olan müşterilerimiz, tüm Toyota Yetkili Servisleri’nden hizmet alabileceklerdir. Böylece Lexus müşterileri, Türkiye’nin neresinde olurlarsa olsun hiçbir endişe taşımayacaklar” diye konuştu.


 Yeni Lexus SUV yakında yollarda



ATLETİK ÇİZGİLERLE ZARİF VE MODERN BİR DURUŞ
Türkiye’de Avrupa ile eş zamanlı olarak satışa sunulacak olan Lexus RX, SUV’un pratikliğini lüks bir sedanın sürüş konforuyla buluşturmasıyla dikkat çekerken, bu özelliklerini tamamen yenilenen modelinde daha da ileriye taşımayı başardı. Yeni RX’in çizgileri son dönemde tanıtılan IS, NX ve RC’nin tasarım dilinden izler taşıyor.
Yeni RX’in ön bölümü, L-şekilli LED farlar ve Lexus markasının hemen tanınan ön panjuru krom çerçeveyle birleştirilerek daha cesur bir görünüm elde edilmiş. Yeni ön sis farları ve LED viraj aydınlatmaları RX’in zarif ve fütüristik bir auraya sahip olmasını sağlıyor.Hareketli dönüş sinyalleri ile de trafikte daha çok dikkat çekmesi amaçlanıyor.
RX’in ön bölümdeki cesur tasarım hatları, arka tarafta da devam ediyor. Estetik ve yüksek bir duruş sergileyen arka bölümde, L-şekilli stop grubu bagaj kapağına kadar uzanıyor. Böylelikle; artan fonksiyonelliğinin yanı sıra RX’e yola daha iyi oturan, daha güçlü bir duruş kazandırıyor. Siyah renkteki C sütunları ise daha önce hiçbir Lexus modelinde görülmemiş bir akıcı tavan elde edilmesini sağlıyor.
RX’in daha kaslı bir duruşa sahip yeni tasarımı, aynı zamanda daha geliştirilmiş aerodinamikleri de beraberinde getirdi. Aerodinamik çalışmalar sayesinde aracın sürtünme katsayısı (0.33 Cd) geliştirildi. Bu sayede RX yüksek hızda dahi daha sessiz bir sürüşe sahip oluyor. RX’in geliştirilen dinamikleri ise her yol koşulunda daha çevik bir sürüş sağladı.
LÜKS, KONFORLU, GENİŞ VE TEKNOLOJİK BİR KABİN
Yeni RX’in dış tasarımı gibi, kabini de fonksiyonellik ve lüks arasında kusursuz bir denge sunuyor. Lexus RX kullanıcıları, yüksek duyusal kaliteye sahip malzemelerle yüksek işçiliğin farkına hemen varıyorlar.
RX’in yeni koltuk tasarımı yolcularına sadece yüksek bir konfor değil, ayrıca sürüş esnasında kusursuz bir destek sağlıyor. Alçaltılan ön sıra koltuklar daha iyi bir baş mesafesi ve oturma pozisyonu getiriyor. Sürücü tarafında direksiyon açısı değiştirilerek sürücüye daha yakınlaştırıldı. Bu tasarım değişikliği konforun yanı sıra Yeni RX modelinde sportif odaklı sürüş pozisyonu elde edilmesini de sağladı.
Tamamen yeniden tasarlanan gösterge paneliyle birlikte daha alçak bir şekilde konumlandırılan ön konsol, RX’in kabinin daha geniş ve daha ferah hissedilmesini sağlıyor. Konsolda yer alan yenilikçi ve akıcı çizgiler ise, yüksek kalitede malzemelerle tamamlandı.Lexus tasarımcıları ve mühendisleri orta konsol mimarisini yeniden tasarlayarak, daha kolay ulaşılan bardaklık ve eşya gözleriyle oldukça kullanışlı bir kabin elde edilmesinin yolunu açtılar. Orta konsolda ses ve klima kontrol ayarları net bir biçimde ayrılarak daha kolay bir kullanım elde edildi. Konsolun saklama gözünde yer alan kablosuz şarj özelliği, taşınabilir cihazların kolayca şarj edilmesine imkan tanıyor.RX’in kabininde göze çarpan analog saat ise, hem aracın elegant tasarımını vurguluyor hem de fonksiyonelliği artırıyor.
Orta konsolda yer alan 12.3inç’lik ekran (8 inç alternatifi de sunuluyor) sıra dışı bir görsellik ve kullanışlılık getiriyor. Hem sürücü hem önde oturan yolcu menüler arasında kolaylıkla dolaşırken, aracın multimedya özelliklerini de hızlı bir biçimde kullanabiliyorlar. Bununla birlikte RX’de sunulan farklı sürüş modlarına göre göstergeler farklı renklere bürünüyor. Ön cama yansıtmalı renkli gösterge ekranı (colorHUD) ise hız, navigasyon gibi önemli bilgiler, sürücüye gözünü yoldan ayırmadan okuma imkanı tanıyor.
RX’in ses ve multimedya özellikleri de fark yaratacak nitelikte. Opsiyonel olarak sunulan 15 hoparlörlü Mark Levinson Premium SurroundSistemi’yle, konser salonu kalitesinde, en üst seviyede müzik deneyimi  sunuluyor.
Yeni LexusRX’in arka kabini de konforlu bir yolculuk için optimize edildi. Beş kişi için ideal bir oturma alanı sunan RX, uzatılan dingil mesafesiyle daha geniş bir diz mesafesini ve daha büyük bagaj hacmini de beraberinde getiriyor. Ayrıca Yeni RX’de akıllı elektrikli bagaj kapağı da yer alıyor. Kullanıcılar arka bagaj kapağındaki Lexus logosuna ellerini yaklaştırdıklarında, kapak otomatik olarak açılıyor.
YENİ LEXUS RX, PERFORMANSLI VE VERİMLİ MOTOR SEÇENEKLERİ SUNUYOR
Dördüncü jenerasyon RX, iç ve dış tasarımda yapılan kapsamlı yenilikleri, verimli ve performanslı motorlar ile tamamlıyor. 2 farklı motor seçeneği sunan Yeni RX’de, RX 200t (2.0 litre turbo beslemeli dört silindirli motor, 6 ileri otomatik şanzıman) ve RX 450h (3.5 litre V6 hibrit, elektronik kontrollü ECVT) versiyonları bulunuyor. Aynı zamanda dört çeker sürüşe sahip hibrit modellerde yer alan E-Four arkadan itişli elektrik motoru, virajlarda gerçekleştirilen hızlanmalarda daha çabuk ve geliştirilmiş hızlanma tepkileri getiriyor.
Verimlilik ve güç konusunda dikkat çeken Lexus’unhibrit modeli RX 450h, 262 HPve 335 Nm torküreten 3.5 litre V6 motora sahip.Hibrit güç ünitesiyle kombine edildiğindeyse toplam güç 313HP’ye çıkıyor.Yüksek performansına karşın RX 450h’nin ortalama yakıt tüketimi 5.2lt/100 km ve CO2emisyonu ise yalnızca 120 g/km.
Lexus’un bir hibrit modelinde ilk olarakRX’de yer alan ses teknolojisi, motorlardan aldığı verilerle performans odaklı daha güçlü ve heyecan verici motor seslerinin elde edilmesini sağlıyor. En gelişmiş hibrit sistemine sahip RX 450 h, bu sayede sınıfının lideri konumunda yakıt tüketimi, emisyon değeri ve yol performansı sunuyor.
RX 200t ise 238 HP ve 350 Nmtork üreten turbo beslemeli 2.0 litre sıralı dört silindirli benzinli motora sahip. İki çeker ve dört çeker olarak satın alınabilen RX 200t’nin sırasıyla 7.8lt ve 7.9 lt/100 km tüketim ortalaması vaat ediyor. RX’in yeni turbo beslemeli güç ünitesinde yer alan ESTEC (Üstün Termal Verimliliğe Sahip Yanma ile yakıt ekonomisi) ve D-4ST (Direkt enjeksiyonlu dört storklu benzinli motorun turbo versiyonu) özellikleri, yakıt verimliliğini ve güç üretimini optimize ediyor.
Dinamik Tork Kontrolü’ne sahip dört çeker sürüş özelliği, yol koşullarını birçok sensör ve veri vasıtasıyla tespit ediyor. Direksiyon açısından hıza ve zemine kadar birçok ölçüm yapan sistem, anında tepki vererek mümkün olan maksimum yol tutuşu sağlıyor.Tork dağılımını 100:0’dan (tamamen önden çekişli) 50:50 oranında yapabilen bu sistem, sürekli dört çekerin avantajlarını kaybetmeden üstün yakıt verimliliği getiriyor.
ADAPTİF DEĞİŞKEN SÜSPANSİYONLARLA SPORTİF VEYA KONFORLU BİR SÜRÜŞ
RX’in spor sedan gibi yol tutuşu sergilemesini sağlayan Adaptif Değişken Süspansiyonlar, aynı zamanda yüksek sürüş konforu ve dengesi getiriyor. Bozuk yollarda sürüş konforunu devam ettirmek için daha yumuşak bir süspansiyon ayarlarına geçen sistem, virajlarda gövde yalpalamasını azaltmak için ise daha sıkı bir süspansiyon modu kullanılıyor. Sürücü istediğinde bunu bir düğmeyle değiştirebiliyor.

SPORTİFLİĞİN ZİRVESİ: LEXUS RX F SPORT
Lexus’un F Sport serisi, Yeni RX ürün gamında da yer alıyor. RX F Sportversiyonu, RX’in sportif imajını tamamen yeni bir seviyeye taşıyor. F Sport’un farklı performans ve tasarım özellikleri, onu diğer versiyonlardan ayırıyor. Özel ön panjur tasarımı, alçak ön spoyler, saten krom alt korumalar ve ızgarayla uyum içerisinde bulunan siyah aynalar F Sport’un dikkat çeken dış tasarım özellikleri. Bu versiyona özel olarak yapılan çok kollu 20 inç alüminyum alaşım jant ve 235/55 mm ölçülerindeki lastikler, F Sport’un sıra dışı tasarımını daha da vurguluyor.
F Sport’un kabininde ise 8 inç LCD göstergeler ve sportif koltuklar yer alıyor. Deri kaplamalı vites kolu ve üç kollu direksiyon simidinde F Sport logoları bulunuyor. Ön konsolda ve pedallarda yer alan alüminyum kaplamalar ise sportiflik hissini yukarıya taşıyor. Aynı zamanda Sport S+ sürüş modu ile de daha sportif sürüş imkanı sunuluyor.
Yeni LexusRX’in, sahip olduğu teknolojiler, lüks detaylar, cesur tasarım, yüksek lüks seviyesi, sürüş keyfi ve verimli motorlarıyla lüks SUV dünyasına yeni bir soluk getirmesi bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..