Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Lada Vesta Türkiye ye gelecek mi?

En yeni ve hesaplı otomobillerden biri olmaya aday Lada Vesta, Suriye'de uçak düşürülmesiyle gerilen Rus-Türk ilişkileri nedeniyleTürkiye'ye gelmiyor diye bir düşünce hakim.Türkiye-Rusya arasından artık su sızmıyor ancak Lada'nın Türkiye de satışa sunulmasına dair bir gelişmede orta da yok.


Yeni Lada Vesta Türkiye ye ne zaman gelir


Lada, Almanya ve Avusturya'da satışa sunuluyor; http://lada.at/ ve http://lada.de/ adresli internet siteleri de yayında.İkinci nesil Renault Symbol'ün Rusya versiyonu Granta, eski Opel Corsa bazlı Kalina, Vesta ve efsane 4x4 aracı Niva; internet sitesinde tanıtııyor.Ancak şu anda Granta Sedan, Kalina Cross ile 4x4 (Niva) modelleri satışta görülüyor.Yeni Lada Vesta ise 2017 yılında Almanya ve Avusturya yollarına çıkacak.




 Türkiye'de lada.com.tr halen ladaturkiye.com adresine yönleniyor.Bu site ise Lada, Moskovich ve Skoda markalarının yedek parça satışlarını yapıyor.


Yeni Lada Vesta Türkiye ye ne zaman gelir


Hatırlarsanız Yeni Renault  Symbol ile Yeni Dacia Logan, Türkiye de beraber satışa sunulacaktı.Son anda ani bir kararla Logan Sedan'ın satışı iptal edildi, Symbol'ün önü kesilmesin diye.Lada Vesta'nın önünde herhangi bir engel yokken (ülke ilişkileri, Euro 6 normları..) Symbol'ün satışını olumsuz etkiler diye Türkiye ye getrilmiyor olabilir mi? Bu soruyu değerlendirirken Symbolik (!) Granta modeli de Vesta'nın yaptığını yapabilir.Zaten Lada'nın şu anda hiçbir satışı yok.Dediğim gibi hesaplı bir fiyatla Granta, Vesta ve Kalina Türkiye'de satılırsa çok iyi satış rakamlarına ulaşabilir.Maliyetin ön planda olduğu bir zamandayız, 
Lada; servis gibi benzer problemlerle karşılaşmazsa ucuz otomobillerin satışını bölebilir.
 Bu durumda ilk akla Sandero ve Symbol geliyor.




Öte yandan Azebeycan'da bu modellerin yanı sıra Xray, Largus ve Priora satışa sunuluyor.

Avrupa temsilcimiz Metin, Avusturya'da bir sitede 2016 model yeni bir Lada Vesta'nın ilanından bahsetti; Ekim 2016'da üretilen aracın motoru 1596 cc hacminde olup ABS, hava yastıkları , yağmur sensörü gibi güncel rakiplerinde bulunan çoğu teknolojiye sahip.Km sayacı ise 1'de.
Aynı şekilde Lada X-Ray  modeli de ilanlarda yer alıyor; X-Ray; 18 998 Euro, Vesta ise 12 990 Euro.
(Teşekkürler Metin)


Lada Vesta'nın Türkiye ye gelmesi biraz karışık bir konu bence; yukarıda yazdıklarımıza ek olarak Renault belki de Lada'nın Türkiye satışınıda yapmak istiyor olabilir.Zira, Lada;
 Dacia gibi ekonomik otomobillerle gelişmeye açık bir marka.Belki de temsilcilikle ilgili bir sorun var!
Ve son söz, Vesta; en iyi ihtimalle Türkiye'ye 2017 yılının ikinci yarısından sonra gelebilir!


Kaynak;
http://lada.de/
 http://lada.at/
http://xazar-lada.az/
 http://lada.com.tr/
  http://ladaturkiye.com
 https://mobile.willhaben.at/object/177502042/
 https://mobile.willhaben.at/gebrauchtwagen/auto/lada-sonstige-lada-x-ray-bei-uns-probefahren-prestige-177627448/?sid=1477746357502

2 yorum:

  1. Bu araç 25 bin'e gelecek deniyordu ancak o fiyata satamazlar herhalde. Tip olarak fena değil. Türkiye'ye şimdiye kadar neden gelmedi soru işareti? Renault bu ladayı satın almamış mıydı? Renault ve dacia satılıyorsa lada nın da satılması lazım mantık olarak ???

    YanıtlaSil
  2. Önce kendi pahalı ve donanımsız modelleri satacalar sonra anlaştığı Lada yı... Ruslar buna dur demeli..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..