Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Volkswagen ve Solberg 1. olurken Hız Festivali de göz kamaştırdı


Dünyanın en heyecanlı ve en çok  izlenen yarışlarından biri olan Dünya Rallikros Şampiyonası son hızla devam ediyor.Son yarıştan, WRC ve RX şampiyonlarından Peter Solberg zaferle ayrıldı.Johan Kristoffersson’un ikinci ve  Andreas Bakkerud’un üçüncü olduğu İngiltere yarışının dışında

 SpeedMachine Festivali (Hız Festivali) kapsamında Dünya Rallikros Şampiyonası (RX) sürücüleri Petter
Solberg, Johan Kristoffersson Andreas Bakkerud, Guy Wilks ve Guerlain Chicherit in katıldığı festivalde kalabalık  bir medya ordusu ve ziyaretçiler yer aldı.   İngiliz Ralli-Kros yıldızı ve eski WRC pilotu Mikko Hirvonen , İngiliz Ralli-Kros Şampiyonu ve  RX2 sürücüsü Dan Rooke ve BRX 'ten James Grint,  Monster Energy sporcularından Steve “Baggsy” Biagioni ve Luke Woodham rallikros sporunu temsilen etkinlikte  otomobilseverlerin karşısına çıktı.






Geçtiğimiz sonunda, Peter Solberg Lydden Hill’de  Büyük Britanya 2017 FIA Dünya Rallycross’unda zirvedeki yerini aldı. PSRX Volkswagen’den İsveçli takım arkadaşı Johan Kristoffersson’un ikinci, Hoonigan Racing Division’dan Andreas Bakkerud’un üçüncü geldiği yarışta, rekor bir podyum sonucu yakalayan Solberg, Rallycross’un 50. Yıldönümü yarışının kutlandığı ve #World RX takviminde Kent merkezli mekanın son belirleyici özelliği olan bu duygu dolu hafta sonunda mükemmel bir sonuç elde etti. Gelecek yıl, serinin Büyük Britanya ayağı yeni ve amaca yönelik bir pist olarak inşa edilen Silverstone’a kaydırılacak.





Dört sıralama turunun tümünün yanı sıra her iki yarı finalde ve büyük finalde de zafere ulaşan Polo GTI’lar çok formdaydı ve Büyük Britanya’yı hem sürücüler hem de araçlar şampiyona sıralamalarında lider olarak terk etttiler. Bu sonuç, aynı zamanda Portekiz’de 2016 sezonunun açılış turundan beri – yaklaşık 14 ay öncesi - Solberg’in Monster Energy tarafından sunulan FIA Dünya Rallycross Şampiyonası’ndaki ilk galibiyetini işaret ediyor. Kristoffersson için de, bu podyum; sezonun şimdiye kadarki üst üste dördüncü podyumu ve aynı zamanda sürücüler şampiyonasında liderliği de elinde bulundurmasıyla beraber bir rekor anlamına geliyor!






#LyddenRX’te Monster Energy üçlüsünü tamamlayan Hoonigan Racing Division’dan Andreas Bakkerud oldu. 25 yaşındaki Norveçli sıralama yarışlarında üç dördüncülük ve bir beşincilik aldığı son derece ısrarlı sonuçların ardından beşinci sırada geldi. Yarı finalde vites yükselten Andreas, finişi Solberg’in yalnızca 1.09 saniye gerisinden geçerek ikinci oldu.
Finalde çok başarılı giden Bakkerud , damalı bayraktan dördüncü geçen Sébastien Loeb’den 3.4 saniye önce geldi. Finalde bir sıra farkla – 0.6 saniye – fırsatı kaçıran yarışçı ise Ken Block’tu. Head Hoonigan in Charge hız ve istikrarda açık bir gelişim gösterdiği yoğun hafta sonunda genel klasmanda 7. oldu. İlk sekizde dört sıralama yarışının tümünün üstesinden gelen Block, finallerde peş peşe beşinci çıkışına doğru yürüdü. Block, yalnızca iki haftadan daha kısa bir süre içinde Norveç’e daha güçlü dönmeye kararlı gözüküyor!

Sırada, 9-11 Haziran’da Norveç World RX’i var.
Norveç World RX; Andreas Bakkerud’un 2016’da yarı final ve finalde tek başına dünyanın ilk RX Supercar sürücüsü olarak tarih yazdığı Muhteşem Lånkebanen pistinde gerçekleşecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..