Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Bir SUV Ufukta Göründü; Yeni Seat Tarraco

SUV modeller yükselmeye devam ediyor.Her markanın bir çok SUV modeli var artık.
Seat'ında üçüncü SUV modeli bu yıl tanıtılacak.Yeni aracın adı bir İspanyol kentinin adı aynı zamanda.




SEAT’ın dijital medya hayranları, markanın yeni SUV’unun ismini belirledi. 146 binden fazla kişinin katıldığı anket sonucunda, SEAT’ın yeni SUV’unun adı Tarraco oldu. Bu yılın sonunda dünya lansmanı yapılacak olan yeni SUV, Türkiye’de 2019’un ikinci yarısında satışa sunulacak.

SEAT, üçüncü SUV’unun adını sosyal medyada belirledi. SEAT markasını sosyal medyadan takip eden 134 ülkeden toplam 146 bin 124 kişinin katılımıyla, #SEATseekingName (SEAT ismini arıyor) etiketiyle düzenlenen anketin final aşamasında markanın yeni SUV’unun adı Tarraco olarak belirlendi. 

SEAT’ın yeni SUV’u ismini Tarraco antik kentinden aldı. Antik dönemde İspanya’nın en önemli şehirlerinden biri olan ve Romalılar zamanındaki ismi Tarraco olan şehir, günümüzde Tarragona olarak adlandırılıyor. Şehrin arkeolojik kalıntıları, 2000 yılında UNESCO Dünya Mirası listesine alındı. 





SEAT’ın halk oylamasıyla belirlediği ilk model adı olan Tarraco, aynı zamanda markanın ürün gamında, ismini İspanya’daki yer isimlerinden alan 14’üncü model. 1982’de geliştirilen Ronda, bundan 36 yıl önce adını bir İspanyol şehrinden alan ilk SEAT modeli olmuştu. Ronda’yı, adını İspanya coğrafyasından alan 12 model daha takip etti: Ibiza, Malaga, Marbella, Toledo, Inca, Alhambra, Cordoba, Arosa, Leon, Altea ve listeye en son eklenen iki model olan Ateca ve Arona.
İspanya şehirlerinden oluşan başka modellerde var; 
Ford Granada Hyundai Santa Cruz (Concept), Cadillac Seville.

Volkswagen Grubu'na Yeni Marka Geldi!!!


4 finalist arasından seçildi
#SEATseekingName girişimi, tüm beklentileri aşmayı başardı. İlk aşamada 106 ülkedeki SEAT hayranlarının değerlendirmeleri sonucunda Alboran, Aranda, Avila ve Tarraco isimleri finale kaldı. Finalistlerin belirlenmesinin ardından markanın tüm takipçilerinin katılabileceği bir oylamaya sunulan isimler arasından galip gelen ise Tarraco oldu.


Yeni Seat ibiza ile ilk İbiza arasında 33 yıl var


Yeni Tarraco, SEAT’ın SUV atılımının son adımı
Yeni SEAT Tarraco ile marka, şimdiye dek gerçekleştirdiği en büyük ürün atılımına yeni bir model eklediği gibi, Ateca ve Arona gibi modeller içeren SUV ürün gamını, 7 yolcu kapasiteli yeni bir otomobil ile tamamlıyor. 2016 yılında Ateca’nın lansmanı ile başlayan ürün atılımı 2017 yılında yeni bir görünüm kazanan Leon, beşinci nesil Ibiza ve yeni Arona crossover ile devam etti. 


Türkiye'nin en büyük otomobil bayisi, 2017'de 17.401 adet yeni, 2.108 adet 2. el oto sattı



7 yorum:

  1. Seat Tarraco Nissan X-Trail ve Hyundai Santa Fe'nin rakibi olacak. Aynı grup içerisinde de Audi Q7, VW Touareg, Porsche Cayanne, Skoda Kodiaq rakibi olacak. Audi'nin Q7 ile yakaladığı başarıyı Seat'ın Tarraco ile yakalaması çok zor. Audi premium Seat halk otomobilidir. Bizim ülkemizde Audi'nin marka imajı Seat'ın çok ilerisindedir. Seat'ın Audi gibi olabilmesi için 40 fırından fazla ekmek yemesi lazım

    YanıtlaSil
  2. Citroen Saxo'dan sonra ikinci isim fiyaskosu. Model ismi çok sakat olmuş. D-SUV için ölü doğmuş bir model. Seat ne biçim isimler buluyor böyle. Ateca'nın isminin bir albenisi vardı tüm dünyaya satış yapıyorsun bulduğun isme bak

    YanıtlaSil
  3. Tarraco; bu isim bana bir yerden tanıdık geliyor. Hyundai'nin 2005'de ikinci nesil Mitsubishi Pajero ile aynı şasiyi paylaşan bir modeli vardı adıda Terracan. Bir Hyundai'nin bulduğu isme bak bir de Seat'ın bulduğu isme bak. Terracan ismi Tarraco'dan daha çok göze ve kulağa hoş geliyor. Seat Terracan'ı yapmış sana Tarraco Türkiye'de isminde dolayı kaybeder. Biraz başka dillerde ne anlamı çağrıştırıyor gibi ufak bir araştırma yapsaydın olmaz mıydı? Bundan sonrakine de tashako koyarsın

    YanıtlaSil
  4. Başka seçeneklerde vardır mutlaka. İhracatı yapılan bir model olacağına göre başka dillerde ki durumu düşünülmeliydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yılmaz bey Kodiaq, Karoq derken böyle olacağı belliydi. Ama araç güzel duruyor. İsmi Türkiye'de satışları etkiler diye düşünüyorum. Önü Tucson'a benziyor Türkiye'de bu segment direkt ölü doğum!

      Sil
  5. Seat ne kadar saçma isimler buluyor.. Sloganı bile hazır "böyle başa böyle tarak"

    YanıtlaSil
  6. Belki Türkiye için adını değiştirirler, bir zamanlar Volkswagen LT/Crafter gibi!

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..