Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Mercedes Benz Sprinter Tanıtıldı

 Yeni Mercedes Benz Sprinter, üçüncü nesliyle yollara çıkmaya hazır artık..Almanya'da internet üzerinden canlı olarak tanıtılan Sprinter, bugüne kadar 130 ülkede 3.4 milyondan fazla satıldı.Dahada olgunlaşmış ve teknolojiyle donatılmış Yeni Sprinter için, Düsseldorf ve Ludwigsfelde üretim tesislerine toplam 260 milyon Euro yatırım yapılmış.





Yeni  nesil Sprinter bu yıl,  ilk olarak Almanya'da satışa sunulacak. Elektrikli filolar için  yeni bir eSprinter versiyonu olarak 2019 yılında pazara verilecek.
Aracın, Standart donanımı, bağlantı donanımı ve Mercedes PRO bağlantı servislerini içeriyor. Yeni  nesil bağlantı çözümü, filo yönetiminin idari yükünü önemli ölçüde hafifletir. Filo yönetim aracı sayesinde, Web tabanlı hizmet, filo yöneticisini, filosundaki tüm araçlara ve sürücülere bağlar. Bu, durum, çevrimiçi olarak yönetmeyi ve yer, yakıt rezervleri ve bakım aralıkları gibi araç durumu bilgilerini neredeyse gerçek zamanlı olarak görünür kılar.


Yeni Mercedes-Benz A-Serisi; A 200, A 250 ve A 180 d ile geliyor





Geçtiğimiz günlerde tanıtılan A Serisi'ni  bugün Youtube üzerinden canlı yayınlanan  Sprinter Lansmanı izledi. Mercedes geliştirdiği araçları sırayla tanıtarak yollara çıkıyor.





 Güncel Sprinter, A.B.D.'nin %25'lik ticari araç vergisinden muaf olabilmek için Almanya'da imal edildikten  sonra birkaç parçaya ayrılıp A.B.D.'de tekrardan birleştiriliyor olsa da Yeni Sprinter, bu ülkede de üretilecek. Bu karar, ABD için, 500 milyon Dolar yatırım ve 1.300 kişiye sürekli iş şansıyla birlikte geliyor.


Mercedes Benz Sprinter; Crafter, Next ve benzerleri








Mercedes Benz Sprinter; zaman içinde Dodge Sprinter, Freeghtliner Sprinter, 
Volkwagen Crafter ( ortak üretim), ilk versiyon GAZ Next olarakta üretildi. 


Hollandalı VDL Bus'tan MidCity Electric







Yeni  Mercedes Sprinter, Almanya'da  Haziran ayında 19,990 Euro 'dan (KDV dahil) başlayan fiyatlarla satışa çıkacak.


Yeni Mercedes Benz Tourismo'nun Türkiye Lansmanı Yapıldı



Geely, Daimler'in en büyük hissedarı olabilir!


Kaynak; http://mercedesblog.com

7 yorum:

  1. Mercedes yeni Sprinter'da da Volkswagen'le işbirliğine devam ediyor. Şasi Volkswagen Crafter Volt'tan alınmış onun üzerine inşa edilmiş yeni Sprinter. Bu araca Mercedes dedirtebilecek tek şey direksiyon simidi. İç mekan Mercedes kalitesinden çok uzak. İç mekan albenili değil. Çok ucuz görünüyor. Ticaret erbabıysam maliyet önemli. Aynı yükü aynı yakıt maliyetiyle aynı bakım maliyeti ile taşıyacaksam markanın önemi yok. Fiat da olur Renault da olur

    YanıtlaSil
  2. Mercedes Sprinter Volkswagen Crafter'ın ikizi. Mercedes Sprinter ile Crafter aynı araç bu. Crafter Sprinter'dan bence de yakışıklı VW aracın ön yüzünü güzel giydirmiş. Mercedes, Volkswagen'le Crafter-Sprinter üretiminin ortaklığına yeni kasada da devam ediyor. Maliyet azaltmak için ortak üretim son yıllarda iyi moda oldu..

    YanıtlaSil
  3. Eskiden Mercedes işlerine hiçbir markayı karıştırmazdı günümüzde işlerine neredeyse her markayı karıştırır oldu. Renault-Nissan işbirliği Mercedes'i bitirmiş ve algısını da iyice düşürmüş durumda. Kangoo-Citan, Navara-Alaskan-X-Serisi, Crafter-Sprinter (A, B, C, CLA, GLA) Renault motoru kullanıyor. Koskoca Mercedes kendi motorunu üretemiyor gidip Renault'dan motor alıyor

    YanıtlaSil
  4. Mercedes Benz çoğu araçta Renault - Nissan arkadaşlığını kullanır oldu ama Yeni Sprinter'd a ise
    VW işbirliği bitiyor , herkes modelini kendisi üretecek denmişti.Bu konuda bir kaynak var mıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yılmaz bey 2013'te Mercedes, Volkswagen ile olan Sprinter-Crafter üretimindeki ortaklığının 2016 yılında sona ereceğini açıklamıştı. Hatta gelecek nesil Sprinter'ın sadece Mercedes markası altında üretileceğini belirtmişti. Ancak gelin görüyoruz ki gerçekte durum çok farklı. Çünkü yeni nesil Sprinter'da Crafter ile ortak üretim devam ediyor

      Sil
  5. Aslında önceki Sprinter'in çizgilerinin en azından yan tasarım olarak devam ediyor.Bu da bir nevi
    VW beraberliğini doğruluyor gibi!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni Sprinter da yan hatlar ve arka tasarım birebir Crafter'la aynı. Anlaşılan ortaklık bitmemiş gizlice devam ediyor sanırım.. VW aracın ön giydirmesini Mercedesten çok daha iyi yapmış durumda bu da bir gerçek! Mercedes maliyeti çok düşürdü içi çok basit ve ucuz. Crafter'ın kokpiti Sprinter'dan daha kaliteli..

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..