Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Elektrikli ve Hibrit Uçaklar Geliyor

Elektrikli otomobil, elektrikli otobüsten sonra elektrikli uçaklarda sıra...
Rolls-Royce, Siemens ve Airbus ortaklığı; elektrik motorlu hibrit uçak üzerinde çalışıyor..“E-Fan X” adlı  yeni nesil hibrit uçak projesi yeni bir çığır açıyor olabilir!





Uçağın 4 motorlu gaz türbini, motoru aşama aşama 2 MegaWatt 'lık elektrik motoruyla değiştirilirken  Airbus, Rolls-Royce ve Siemens firmaları kendi alanındaki geliştirmelerin ve testlerin yanında  elektrikle çalışan uçakların gelecekteki sertifikasyonuna yönelik gereksinimler veya prosedürlerde ortaya çıkarılacak..






Proje;  hibrit-elektrik ticari uçaklarla yeni nesil tasarımcıları ve mühendisleri eğitirken
genel entegrasyonun yanı sıra hibrit-elektrikli tahrik sisteminin ve akülerin kontrol mimarisi ve uçuş kontrolleri ile entegrasyonu, Turbo şaft motoru, iki megawatt jeneratör ve güç elektroniği,  


Audi, Italdesign ve Airbus'tan havada ve karada hemde otonom bir araç








elektrik motoruna fan adaptasyonu, 2 megawatt elektrik motoru ve bunların güç elektroniği kontrol ünitesinin yanı sıra inverter, DC / DC dönüştürücü ve güç dağıtım sistemi,  ilgili elektrikli tahrik sistemi bileşenlerinin geliştirilmesi,  olgunlaştırılması, çeşitli güç sınıflarına karşı karasal göstergelerin geliştirilmesi,
 konuyla ilgili çalışılacak belli başlı konular olarak dikkat çekiyor..


Toprağa Gömülen BMW Motorlu Uçaklar ve Türk Uçak Tarihi






2016 da başlayan ortak çalışmayla Avrupa Komisyonu'nun Flightpath 2050 Havacılık Vizyonu'nun ( NOx'in % 90 oranında azaltılması ) AB teknik çevre hedeflerine ulaşılmaya çalışılıyor..


Subaru Corporation ilk Boeing 777X Orta Kanat Kesitinin Üretimini Tamamladı


Kaynak; http://www.airbus.com/

2 yorum:

  1. Elektrikli uçak olayında anlamadığım şey bataryaların çok ağır olacak olması. Aynı ağırlıkta yakıt ile en az 3 kat fazla mesafe alınmaz mı? Tam aşina değilim elektrikli uçak olayına ama o teknolojinin biraz daha gelişmesi gerekiyor sanki.

    YanıtlaSil
  2. Zaten ilk aşamada normal yakıtlı motor ve elektrik motorunu beraber deneyecekler..Tabii teknolojiyi de geliştirmeye de devam edecekler..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..