Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

İlayda Hancı, Şampiyonaya Hızlı Başladı

2016 yılında, ilk şampiyonluğunu yaşayan İlayda Hancı, 2018 de de çıkışını sürdürürerek şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu gösteriyor.Türkiye'nin tek kadın Off-Road şampiyonu olan İlayda Hancı, 2018 sezonunda BANTBORU Off-Road Team renkleriyle şampiyonluk kovalıyor. Hancı, Türkiye Off-Road Şampiyonasının 2. Ayağı Ankara’da da Batuhan Korkut ko-pilotluğunda S1 klasmanında üçüncülük kazandı ve podyum gördü.





2016 sezonunu ülkemizin ilk kadın Off-Road S1 şampiyonu olarak kapatan 1994 doğumlu İlayda Hancı, bir yıllık aradan sonra BANTBORU Off-Road Team bünyesinde parkurlara geri döndü. Hancı, Ankara Mühye Köyü’nde gerçekleşen Türkiye Off-Road Şampiyonası İkinci Ayağında, BANTBORU renkleri taşıyan Suzuki Grand Vitara’sıyla Batuhan Korkut ko-pilotluğunda, S1 klasmanında üçüncülük kazandı ve podyum gördü.Hancı, Sakarya Korucuk’da gerçekleşen Türkiye Off-Road Şampiyonası ilk ayağında da üçüncülük kazanmıştı. Halen Samsun, Sinop, Denizli, Karabük ve İstanbul’da yapılacak 5 ayağı olan yarışta Hancı, 2. ayaktaki başarısı ile iddiasını sürdürdüğünü gösterdi. 





BANTBORU Off-Road Team, İlayda Hancı pilotajında, 7 ayaktan oluşan Türkiye 2018 Off-Road Şampiyonası’nın tüm yarışlarına ve ayrıca Ağustos ayı içerisinde gerçekleşecek uluslararası TransAnatolia 2018 yarışına katılacak.


Türkiye’nin ilk kadın otomobil yarışçısı ve ralli şampiyonu SAMİYE CAHİD MORKAYA anıldı



Türkiye Off-Road Şampiyonası’nın kalan yarışları, şu şekilde sıralanıyor;

Samsun VEZİROFF (30 Haziran-01 Temmuz), 
Sinop SİNOFF (28-29 Temmuz), 
Denizli DENDOFF (29-30 Eylül), 
Karabük KARDOFF (27-28 Ekim), 
İstanbul İPSK (24-25 Kasım),
TransAnatolia 2018 yarışı ise, 4 – 11 Ağustos tarihleri arasında koşulacak.






İLAYDA HANCI
Türkiye'nin Tek Kadın Off-Road Şampiyonu

01.12.1994 Sinop doğumlu olan İlayda Hancı, babası Mehmet Hancı’nın izinden giderek 2013'ün Mayıs ayında Giresun'da, Karadeniz Şampiyonası’nın ilk yarışında tek kadın pilot olarak yarıştı. Babası Mehmet Hancı'nın Co-pilot olarak eşlik ettiği, 20 ekibin yarıştığı ilk yarışında, sınıfında birinci ve genel klasmanda yedinci oldu. Şampiyonanın ikinci ayağı Rize'de gerçekleşti ve bu yarışta ikincilik kupasını kaldırdı. Karadeniz Şampiyonası’nı takip ederken Ankara Mahalli Yarışı’na da katıldı ve buradan da ikincilikle döndü. Karadeniz Şampiyonası’nın son ayağı Ordu'da ise kazandığı üçüncülükle, 2013 sezonu Karadeniz S2 şampiyonu oldu.

2014 sezonunda ise 3 gün süren toplamda 950 kilometrelik Yunanistan Rally Raid'e katıldı. Türkiye'den katılan tek kişi ve yarıştaki tek kadın pilottu.


195 otomobil, Sultanahmet Meydanı'nda neden toplandı?


2016 Türkiye Off-Road Şampiyonası'nda aldığı derecelerle her yarış sonunda podyum görerek sezonu S1 şampiyonu olarak tamamladı ve Türkiye'nin ilk kadın Off-Road şampiyonu oldu.

2017 yılında Doğu Avrupa Baja Şampiyonası'nın Çanakkale'de düzenlenen Baja Troia'ya yarışına Bantboru sponsorluğunda, Batuhan Korkut Co-pilotluğunda, Bantboru Off-Road Team olarak katıldı. Yarışı TH1 sınıfında üçüncü olarak tamamladı.

BATUHAN KORKUT
Bantboru Off-Road Team Co-Pilotu


26.09.1991 Samsun doğumlu olan Batuhan Korkut, 2008 yılından beri Off-Road ile ilgilenmektedir. Pilot olarak yarıştığı 2013 Türkiye Off-Road Şampiyonası’nı sınıf ikincisi olarak tamamladı. 2016 yılında Co-pilot olarak Türkiye Off-Road Şampiyonası’nda İlayda Hancı ile birlikte yarışan Batuhan Korkut, Co-pilot sınıf birincisi oldu.



Mercedes-Benz Bahar Rallisi, 59 kadın yarışçıyla başladı







Türkiye’de tek başına motosikletle en uzun yol yapan ilk kadın Afrika'ya gidiyor




BANTBORU Hakkında
Sanayi üretiminde 45 yılı aşkın köklü bir geçmişe sahip bulunan BANTBORU, otomotiv ve dayanıklı tüketim ürünleri sektörlerinde önem taşıyan boru sistemlerinin dünyanın en büyük 5 üreticisinden biri ve ülkemizin bu alandaki lider uzman kuruluşudur. BANTBORU, 500’den fazla çalışanıyla 30 bin metrekarelik kapalı alana yayılı üretim tesislerinde hammaddeden nihai ürüne kadar tüm prosesleri kendi bünyesinde gerçekleştirmektedir. Kendi bünyesinde oluşturduğu Ar-Ge Merkezi, 2015 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından “BANTBORU Ar-Ge Merkezi” olarak onaylanan BANTBORU, güçlü global markaları geliştirerek ülkemizin ihracatını artırma misyonuyla dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan TURQUALITY® Marka Programı kapsamında desteğe uygun görülen kuruluşlar arasında yer almaktadır ve Birleşmiş Milletler Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri imzacısıdır.

http://www.bantboru.com/ekip
https://aday.okan.edu.tr/tr/duyurular/66/ogrencimiz-ilayda-hanci-ilk-kadin-off-road-sampiyonu-oldu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..