Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Hidrojenli Toyota'nın hedefi 2020'de 30 000 adet Mirai

Hibritten sonra hidrojende de liderliği hedefleyen Toyota sıfır emisyon salımı olan yakıt hücreli araçlara olan yatırımlarını büyütüyor. Üç yıl gibi kısa zamanda Mirai satışlarını yıllık 3 bin adet seviyesine çıkaran Toyota, 2020’de 30 binli adetlere çıkmayı amaçlıyor. 





Toyota bu büyüme seviyesine hazırlanmak adına Japonya’da iki yeni büyük tesisinin açılışını gerçekleştirdi. Otomobil fabrikasının yanına yapılan tamamen yeni yapılar, yakıt hücresi sistemlerinin seri üretimini genişletecek. Aynı zamanda yüksek basınçlı hidrojen tankı üretmek için de yeni bir üretim hattı kuruldu.

Yakıt hücresi yığını, hidrojen ve oksijenden elektrik üretiyor ve böylece yakıt hücreli araçların sıfır emisyona sahip olmasını sağlıyor. Toyota yüksek adette üretim yaparak sistem maliyetlerini düşürecek. Aynı zamanda yakıt hücreli araçların büyümesi ve satış adetlerinin artması için daha geniş bir bulunabilirlik sağlayacak.


Hibrit Lideri Toyota'dan 2020'ye Kadar 10 Yeni Elektrikli Model Gelecek







Toyota, bu adetlere erişmek için yakıt hücresi sistemi üretimi şu anki yerinden tamamen yeni, son teknoloji tesise taşınıyor. Bu tesis, Toyota’nın 1938’de açılan ilk fabrikalarından birinin yanına inşa edildi. Yeni tesisler aynı zamanda üretim sırasında ortaya çıkan CO2 emisyonunun düşmesine de yardımcı olacak. Bu da Toyota’nın 2050 Çevre Hedeflerine erişmesine katkı sağlayacak önemli girişimlerden biri olarak dikkat çekiyor.
Shimoyama’daki yeni hidrojen tankı üretim hattının yapımına başlanırken, yeni yakıt hücresi yığını tesisinin yapımı da devam ediyor. Bu tesislerin operasyonlarına 2020 civarında başlaması planlanıyor.






Mirai satışları yıllık 3 bin adede ulaştı
Teknoloji olarak yakıt hücreli araçlar gelişmeye devam ediyor. Toyota ise yakıt hücreli sedan modeli Mirai’yi 2014’ün sonunda pazara sunarak, bu alanda da liderlik yapmaya başladı. Toyota Mirai’nin 2015’teki 700 adetlik satış rakamı, 2016 yılında 2000 adede ve 2017’de ise yaklaşık 3 bin adede yükseldi. Toyota, bu teknolojinin yaygınlaşmasıyla birlikte yakıt hücreli araç satışının yıllık 30 bin adede yükseltmeyi hedefliyor.


Hibrit Ustası, Yine Dünyanın En Değerli Otomobil Markası Oldu


Toyota, yakıt hücresi teknolojisini otobüslere de aktardı ve Tokyo’da yakıt hücreli otobüsler hizmet vermeye başladı. Toyota ayrıca 2020 Tokyo Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları öncesinde 100 adet yakıt hücreli otobüs satmayı hedefliyor.


2018'de Türkiye'de üretilen otomobiller ve markaları


Yakıt hücresi ürün gamını genişleterek bu teknolojiyi daha cezbedici hale getirmeyi ve maliyetleri düşürmeyi amaçlıyor. Aynı zamanda farklı tedarikçilerle ve şirketlerle çalışan Toyota, hidrojen tedarik alt yapısının gelişmesine de öncülük ediyor.

3 yorum:

  1. TOYOTA dediğini yapar. TOYOTA'ya güven sonsuzdur çamurdan olsun TOYOTA olsun..

    YanıtlaSil
  2. Hemde somut delilleri var; hibritte lider, hidrojende de lider pozisyonda, dünyanın en değerli markası, 56-60 yıldır GM/Chevrolet in dünyanın en çok satan otomobil krallığını yıktı.Yine ilk sıralarda. Hem de son 10 yıllardır dünyanın en değerli markası..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TOYOTA kalitesini bilenler yanılmaz..

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..