Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Renault Arkana, Moskova'da Tanıtıldı

C segmentine yeni bir rakip Renault ile geliyor.En yeni  Coupe Crossover,  Renault ARKANA; 2018 Moskova Uluslararası Otomobil Fuarı’nda dünya prömiyerini gerçekleştirdi.Yeni araç,  2019 yılından itibaren Rusya'dan başta olmak üzere, Asya ve dünyanın çeşitli coğrafyalarında imal edilerek pazara sunulacak. 






Yeni Renault ARKANA, Sedan zerafeti ve SUV sağlamlığının bileşimi ile müşterilerin yeni beklentilerini karşılamak için tasarlandı.






Güçlü ve çekici tasarımı ile ARKANA, yerden yüksekliği, geniş çamurlukları ve 19 inç lastikleri sayesinde her türlü arazide sürüş imkanı sunarken, araca sağlam bir görünüm kazandırıyor. Yan krom detaylar ve panaromik cam tavan, bu yeni modelin şık ve yüksek orta hattını ve eğimli coupe tavan siluetini öne çıkarıyor. 
Renault Grubu Tasarım Direktörü Laurens Van den Acker, ‘’Kendine özgü bir Coupe Crossover olan ARKANA, Sedan zerafeti ile SUV’un güçlü duruşunun etkileyici bir bileşimi. Güçlü tasarım ve zerafeti ile Fransız dokunuşuna sahip bu modelde Renault’nun kendine özgü çizgilerini ortaya koyduk.’’ dedi.






Renault Grubu, Drive the Future stratejik planı kapsamında ürün gamını genişleterek 2022 yılında satış adedini 5 milyona çıkarmayı ve uluslararası büyümesini hızlandırmayı hedefliyor. ARKANA, bu hedefe giden yolda kilit bir rol oynayacak. 





Renault Grubu, 2017 yılında Rusya’da gerçekleştirdiği 448 bin 270 satış adedi ile yüzde 28 pazar payına ulaştı ve Rusya pazarında yaklaşık 1/3 paya sahip oldu. Renault Grubu’nun iki numaralı pazarı olan Rusya'nın, planın sonunda grubun lider pazarı haline gelmesi öngörülüyor.
Avrasya Bölgesi Kıdemli Başkan Yardımcısı Nicolas Maure, ‘’Bu inovatif konsept, fikir olarak Rusya’da ortaya çıktı ve proje Renault Rusya yetkililerinin güçlü katkıları ile yürütüldü. Renault Grubu, ARKANA ile Drive the Future stratejik planının bir parçası olarak global büyüme hedefine daha da yaklaşarak Rusya’daki müşterilerin yanı sıra, dünyanın dört bir yanındaki birçok müşterilerin de taleplerini karşılayacak.’’ dedi. 

18 yorum:

  1. Megane'ın yerden yükseltilmiş hali olmuş. Mercedes-BMW-Audi gibi seçkin premium markalara güzel bir alternatif olmuş ben Arkana'yı çok beğendim. Renault'un bu hamlesinin diğer markalarıda harekete geçireceği kanaatindeyim

    YanıtlaSil
  2. Artık normal A, B, C, D segmenti otomobiller azalacak belkide üretimden kalkacak yerlerini bu sınıftaki SUV ve Coupe+SUV modelleri alacak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Piyasanın gidişhatı şu anda bunu gösteriyor. Dünyada SUV pazarı büyük bir yükseliş içerisinde Porsche'nin bu segmente bir model hazırladığını biliyorum

      Sil
  3. Mercedes GLE Coupe'nin tasariminin aynisı ve bunu bilerek yaparlar hem ucuza hemde Mercedes gle ye binme hissi vermek için tasarimini alirlar

    YanıtlaSil
  4. Bu araç resmen Renault-Mercedes ortaklığının ileri seviyeye taşınmış antlaşması olmuş...

    YanıtlaSil
  5. Bu sınıfın ilk Coupe-SUV BMW X6'dır

    YanıtlaSil
  6. Mercedes Arkana mı desem
    Renault GLC mi desem
    Bilemedim

    YanıtlaSil
  7. Bunlar nasıl isim veriyo yaw Twingo, Laguna, Vel Satis, Megane, Arkana, Talisman, Trafic hepsi Renault

    YanıtlaSil
  8. Mercedes'in X6'dan kopyaladığı modeli şimdi Renault yapıyor. İyide olur 2 modele göre daha uygun olur

    YanıtlaSil
  9. Kim kimden araklarsa.. Mercedes, BMW'den arakladı, Renault'da Mercedes'ten arakladı

    YanıtlaSil
  10. BMW X4, Renault Arkana inşallah davalık olmazlar

    YanıtlaSil
  11. Slogan belli reno arkana ile yaslan arkana

    YanıtlaSil
  12. Mercedes cakması fotodan belii

    YanıtlaSil
  13. Reno neden böyle alel ecele bu aracı tanıttı anlamadım ne içi belli, nede teknik özellikleri sadece maket gibi birşey var ortada gerçi bizim için sorun yok dolar, euro böyleyken sıfır araç almak biraz hayal.

    YanıtlaSil
  14. R E N A U L T BU SEGMENT DE YİNE BAŞARISIZ

    YanıtlaSil
  15. BMW X4 ün renault hali

    YanıtlaSil
  16. Dış tasarım aynı mercedes ve X4 ancak koloes u uyarlamışlar. İç tasarımınıda koloes un iç tasarımına eklemeler yaparak çıkaracaklardır .

    YanıtlaSil
  17. Sloganı bile belli :)) Renault Arkana ile bakma Arkana

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..