Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Toyota, Türkiye Rallisi'nde Hızlı ve Sorunsuz Gidiyor

Toyota’nın yarış takımı GAZOO Racing, zorlu Türkiye Rallisi macerasına başladı. Cuma günü tüm gün boyunca gerçekleştirilen etapların ardından üç Toyota GAZOO Racing pilotu da, ilk yedi arasında yer almayı başardı. Tamamen yeni etaplardan oluşan Türkiye Rallisi, kayaların yer aldığı yüzeylerle beklendiği gibi zorlayıcı olduğunu gösterse de, Toyota Yaris WRC yarış aracı tüm mücadelelerden başarıyla çıktı. Toyota pilotları ciddi bir hata yapmadan Cuma gününü tamamladılar ve Jari-Matti Latvala genel klasmanda dördüncülüğü elde etti. Ott Tanak beşinci ve Esapekka Lappi ise yedinci sırada yer aldı.




Marmaris’te Perşembe gecesi gerçekleştirilen açılış etaplarıyla otomobilleri burada ilk kez kullanma şansı bulan Toyota takımı, tüm hazırlıklarını sorunsuz bir şekilde tamamladı. 
Marmaris Marina’da gerçekleştirilen seremoni startının ardından ekipler iki kilometrelik cadde etabında yarıştılar. Burada Tanak en hızlı Toyota pilotu olarak üçüncü olurken, Lappi yedinci ve Latvala dokuzuncu oldu.

Etaplar beklendiği gibi zorlayıcıydı
Perşembe gecesi, Marmaris’teki cadde etabındaki açılışın ardından Cuma günü dağ etaplarına geçildi. Cuma günü de Muğla’ya doğru servis alanının kuzey doğu istikametinde yarıştılar. En uzun etaplardan biri olan ve kritik önem taşıyan 38.1 km’lik Çetibeli etabı tamamlandı. Latvala, özellikle uzun ve kritik Çetibeli etabında iyi zamanlar çıkararak dördüncü sıraya yükseldi. Latlava, günü liderden 16.3 saniye geride kapattı.
Tanak’ın rekoru devam ediyor





Finlandiya ve Almanya’da arka arkaya galibiyetler alarak dikkatleri üzerine çeken Tanak, Cuma günü zorlu bir sabah geçirse de, öğleden sonra hızlandı ve günün son etabını ilk sırada tamamlayarak hızını ortaya koydu. Böylece Tanak, 2018’de Toyota takımına katıldığından bu yana her rallide bir etap kazanma rekorunu sürdü.
Perşembe ve Cuma gününü değerlendiren takım kaptanı Tommi Mäkinen, “Beklendiği gibi çok zor koşullarla karşılaştık ve üç otomobilimizin de servis alanına hiçbir teknik problem yaşamadan gelmesi oldukça iyi. Günün son etabında en hızlı turu elde etmek güzeldi ve bu performansı devam ettireceğimizi düşünüyorum. Cumartesi yeni bir gün ve bu tür zor rallilerde her an her şey mümkündür” dedi.

Cuma gününün ardından genel klasmanda dördüncü sırada yer alan Jari-Matti Latvala ise hatasız bir sürüş yaptığını ifade ederek, “Öndeki araçlardan gelen toz ve duman sebebiyle zorluk yaşasak da güne iyi zamanlarla başladık. Sonraki etaplarda biraz zaman kaybettim ama öğleden sonra daha iyiydi. Etaplar çok zorlu ama akıllıca hareket etmeye çalıştım, istikrarlı olmaya ve hata yapmamaya odaklandım. Günü dördüncü sırada tamamladık ve liderden sadece 16 saniye uzaktayız. Cumartesi etapları Cuma gününe göre biraz daha iyi şartlarda olacak ve şansımızın iyi olacağını hissediyorum” dedi.

Son iki yarışın galibi ve Cuma gününün son etabının en hızlısı Tanak ise, zirve mücadelesini hedeflediğini belirterek, “Sabah etaplarında çok fazla gevşek çakıl vardı ve yol tutuşu düşüktü. Öğleden sonra da zordu ama hiçbir sorun yaşamadan pozisyonumuzu güçlendirmeyi başardık. Son etapta ise son derece akıcı bir şekilde ilerledik ve iyi bir zaman yaptık. Mühendislerle cumartesi günü etapları için sıkı bir şekilde çalışıyoruz. Zirve mücadelesi vermek için çok istekliyiz ve bundan uzakta değiliz” diye konuştu.
Toyota’nın genç pilotu Esapekka Lappi, rallinin zorluk seviyesinin altını çizdi ve “Sabah etabı oldukça zor olsa da sorunsuz geçtik. İkinci geçişte etapların daha kırıcı olacağını biliyorduk bu yüzden otomobili servis alanında kayalardan korumak adına daha sıkı hale getirdik. Bunu yapmak daha az yol tutuş anlamına geliyordu ve sonuç olarak uzun etaplarda daha fazla zaman kaybettim. Ardından yol etabında ayar değişikliği yaptık ve yol tutuşu yeniden istediğimiz seviyeye getirdik. Cumartesi gününü heyecanla bekliyorum. Günün sonunda bıraktığımız gibi devam etmeyi umuyoruz. Önümüzde daha çok kilometre var ve her şey olabilir” dedi.

Cumartesi günü heyecan devam ediyor
Rallinin üçüncü günü, Yeşilbelde, Datça ve İçmeler etapları koşulacak. Burada bölgenin güzel sahil manzaraları da pilotlara eşlik edecek. Yeşilbelde etabı, 34.2 kilometre ile günün en uzun etabı olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..