Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni BMC TUĞRA

Yeni BMC Tuğra..Türkiye’nin BMC’sinden, yepyeni ve şık tasarımlı kamyon ailesi.Türkiye'nin en büyük otomotiv firmalarından BMC, en yeni aracını Almanya'da tanıttı.Leyland, Austin, Morris, 140, 150, 1340G, Yavuz, Fatih ve Profesyonel derken BMC; dünya arenasına rakiplerinden hiçte aşağı kalmayacak bir araç üretti..





Adı ise deyim yerindeyse ters köşeye yatırdı; Tuğra.

Yeni BMC Tuğra, özellikle farlarıyla sıra dışı ve onun gibi yeni tanıtılan ezeli rakibi
 Ford F Max modelinden dış tasarım olarak bir adım önde. Zira, başka bir modele benzerliği açısından çok eleştiri alıyor Eskişehirli rakibi.Fakat sonuçta her iki araçta büyük emek ve zaman verilerek ortaya çıkarılmış.






Yeni ve alımlı BMC Tuğra, tanıtıldı ama teknik özellikleri hakkında bir veriye ulaşamadık.
Yebi BMC, iyi satış rakamlarına imza atacak gibi görünüyor.





 Otomotiv camiası ve yerli araç severlerin gözü şimdi yeni hafif ticari de. Levend ve Megastar'ın takipçisi de rakiplerinden aşağı kalmamalı..







Yeni BMC Tuğra'yla ilgili basın bülteni aşağıda yer alıyor;


Türkiye’nin en büyük ticari ve askeri araç üreticilerinden BMC, yeni kamyon ailesi TUĞRA ile yollara geri döndü. Uzun zamandır merakla beklenen TUĞRA, Almanya Hannover’da gerçekleşen IAA Otomotiv ve Yan Sanayii Fuarı’nda ilk kez dünya sahnesine çıktı.



1964 yılında kurulan Türkiye’nin en büyük ticari ve askeri araç üreticilerinden BMC, 2014 yılından bu yana gerçekleştirdiği yoğun Ar-Ge, mühendislik ve üretim süreçlerinin sonucunda yeni kamyon ailesini  piyasaya sundu. Türkiye için daima en iyisini yapma hedefiyle yola çıkan ve 50 yılı aşkın süredir durmadan çalışan BMC, yeni kamyon ailesi TUĞRA ile yollara geri döndü.



TUĞRA, yepyeni ve stratejik tasarımıyla, bir kamyondan beklenen ne varsa hepsini bir arada sunuyor. Şantiyede veya yolda; her yükte, her koşulda azami performansı sağlayan motor gücüne sahip TUĞRA, verimli motor - şanzıman entegrasyonu ve hafifletilmiş şasi yapısı sayesinde düşük yakıt tüketimi sağlıyor. Hesaplı yedek parça çözümleri, optimize edilmiş bakım aralıkları ve düşük toplam işletme maliyetiyle cep dostu olan BMC TUĞRA; bütün ömür ve performans testlerinden başarıyla geçerek, yıllarca sorun çıkarmadan yoluna devam edeceğini kanıtladı.


Yeni elektrikli araç, iki yerli firma ortaklığından






Türkiye’nin BMC’sinden, yepyeni ve şık tasarımlı kamyon ailesi
Sektörün dünya çapında takip ettiği ve TUĞRA’nın tanıtıldığı IAA Hannover Ticari Araçlar Fuarı’nda açıklama yapan BMC Yönetim Kurulu Üyesi Taha Yasin Öztürk şunları söyledi:



“Oğuz lisanında ‘Hakan’ın mührü’ Osmanlı’da ‘Padişah mührü’ anlamına gelen TUĞRA, BMC’nin yollardaki yeni sembolü. Titiz Ar-Ge çalışmalarımızın sonucu olan BMC TUĞRA, modern, kentli ve şık bir kimliğin temsilcisi. Yarım asrı aşan tasarım deneyimimizle ve DNA’mızdaki ‘teknoloji’ ögesinin harmanlanması sonucu ticari araç dünyasına yeni bir boyut kattık. TUĞRA, ergonomik yapısıyla özellikle uzun yolculuklarda rahat bir yaşam alanı ve keyifli bir sürüş vadediyor. Çağdaş ön konsol tasarımı, full TFT gösterge, bluetooth ve navigasyon özelliğine de sahip olan 7 boyutunda multimedya, geniş hacimli kabin içi saklama alanları, pek çok özelliğe sahip sürücü koltuğu, buzdolabı, yataklar, multifonksiyonel direksiyonu ve özel tasarım kabin içi aydınlatmalarıyla BMC TUĞRA, gündüz ve gece her türlü göreve hazır. Türkiye’nin BMC’si olarak, durmaksızın çalışıp bizden bekleneni yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. TUĞRA tüm dünyaya hayırlı olsun!”

Türkiye'nin en yenileri ve çekicileri; Pi Makina, BMC ve Ford'tan





BMC hakkında 1964 yılında kurulan Türkiye’nin en büyük ticari ve askeri araç üreticilerinden biri olan BMC; sektöründe ilk dökümhane, ilk dizel motor üretimi, ilk çıraklık eğitim merkezi, ilk turbo motorlu araç, ilk yerli hafif ticari araç, ilk çevreye duyarlı doğal gazlı otobüs, ilk tam alçak tabanlı otobüs, ilk yerli üretim taktik tekerlekli zırhlı araç üretimleriyle pek çok ilki gerçekleştirdi. Bugün, İzmir Pınarbaşı’ndaki 250 bin metrekarelik alana yayılan modern tesislerinde, pek çok farklı konfigürasyondaki ticari ve savunma sanayi aracını üretebiliyor. 2.500’ün üzerinde çalışanı ile dinamik ve güçlü insan kaynağına sahip olan BMC, tasarımdan Ar-Ge’ye, üretimden satış ve satış sonrası hizmetlere kadar tüm çözümlerini kendi bünyesinde bulunduruyor.




50 yılı aşkın köklü geçmişi, 80 ülkeye gerçekleştirdiği ihracatı, kuruluşundan bu güne kadar 300 bin adedi geçen araç üretimi ile Türkiye’nin önde gelen ticari araç üreticilerinden biri olan BMC, 7/24 hizmet veren çağrı merkezi, güçlü bayi ağı, 100’e yakın uzman yetkili servis ve yedek parça noktasıyla yoluna devam ediyor.




Eskişehirli Yeni Ford Cargo 4x4, dünyanın en zorlu yarışı Dakar'a katılacak ve...



Kaynak;
https://bmctugra.com/
www.bmc.com.tr
https://www.youtube.com/channel/UC61fQmsu3bcw10kikofahFA
https://www.instagram.com/bmcotomotiv/
https://www.facebook.com/bmcotomotiv

4 yorum:

  1. BMC nin yeni çekicisi Türkiye ye hayırlı olsun. Umarım kısa zamanda 600 beygirlik motoru da bu güzelliğin içine koyarlar :) Evet dediğiniz gibi umarım Megastar serisi gibi bir minibüs görebiliriz. Minibüs'ün motorunu Tümosandan isteyebilirler. Tümosan küçük hacimli yerli dizel motor yapabiliyor artık.
    Minibüs ün yanında doblo tarzı hafif ticari bir araç da olabilir ama onlar için biraz daha beklemek zorunda kalacağız gibi. Bu çekiciyi bile neredeyse 6 senedir bekliyoruz :)
    Ford 'un çekicisi hangi çekiciye benziyor yılmaz bey? Volvo fh16'ya mı?

    YanıtlaSil
  2. Otosan iyi bir iş çıkarmış ama araç Volvo'ya çok benziyor. F Max ın birde Çin ikizi var!
    BMC nin aracı Ford a göre daha kendine has!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ford'un çekicisi volvoya çok benzemiş dediğiniz gibi. Aynısını BMC yapsaydı yerden yere vurulurdu. Ama Ford a ödül bile verdiler bu tasarım için :) BMC yi scania ya benzetiyorlar ancak o kadar da benzemiyor bence. Hatta BMC nin şu tasarımı bana daha iyi geldi.

      Sil
  3. Bence bu BMC olmuş.Tabii aracı kullananlar buna en iyi cevabı verecek.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..