Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

YCN Yücesan, Yerli Traktör

YCN 148, YCN 240, YCN 290, YCN 395..
Türkiye'de otomobil, ticari araç ve traktör imal eden firmalar kadar; onlara gerek yedek, gerekse seri üretim için parça üreten bir çok şirket var.Ve bazıları imal ettikleri parçaları birleştirmiş olsa aracın tamamına yakın üretmiş oluyor. İşte onlardan biri, Yücesan.Yücesan, bir çok traktör markasına parça hazırlarken özellikle ihraç amaçlı traktör de üretiyor..





Automechanika İstanbul Fuarları'nda sıkça yer alan Yücesan, etkinliklerde imal ettiği traktörleri de sergiliyor.Geçtiğimiz Nisan ayındaki fuarda, Yücesan; 290 ve  148 model traktörleri ziyaretçilerin karşısına çıkardı.






Yücesan 290' da 4 litrelik 75 beygir gücünde bir motor kullanılmış.
Kullanılan motor tipi bölümünde (katalogta /internet sitesinde) YCN A4.4.248 yazıyor.




1972 ile 1978 yılları arasında İngiltere de imal edilen Massey Ferguson 148 modelinden ilham alan YCN 148, belki fuar için hazırlandı. Zaten internet sitesinde bu konuda haber ve fotoğraf yer almıyor (an itibarıyla). Belkide önümüzdeki süreçte üretilmesi düşünülebilir.


Türkiye'nin en yenileri ve çekicileri; Pi Makina, BMC ve Ford'tan







Bu araçta (YCN 148), yaklaşık 48 -55 beygir aralığında bir motor kullanılmış olabilir.

Türkiye de Yerli Otomobil ve Araç Üreten Firmalar


Yücesan, http://www.yucesan.com adresli internet sitesinde imal ettiği  YCN 395,  YCN 290 ve YCN 240 modeli traktörlerine de yer vermiş. 

YCN 240
47 beygirlik , 3152 tip motor hayat veriyor YCN 240'a.

YCN 395
En güçlü Yücesan traktöründe 92 beygirlik Euro III, Perkins 1104D-44T motor yer alıyor. Motorun hacmi 4 litre.

Yerli D Segmenti Otomobil mi Geliyor? Sonata, Passat, Mondeo, Avensis olabilir mi?


Yücesan (YCN Traktör), internet sitesinde firmanın tarihi ve yaptıkları faaliyetleri  şu şekilde anlatıyor;
"Grubumuz 1959 yılından beri Türkiye’nin ve komşu ülkelerin traktör ve yedek parça piyasasını çok iyi bilen tecrübeli kadrosu ile traktör yedek parça sektöründe hizmet veren kuruluşlardan oluşmaktadır.
56 yıldır Türkiye’de yerli pazara hizmet veren grubumuz, 15 yıldır da 70’in üzerinde ülkeye ihracat yaparak büyüme ivmesini hızlandırmıştır. Türkiye’de 56 yıllık bir güvenle büyüyen grup firmaları uluslararası arenada da pazardan gelen yoğun talep ve kaliteden ödün vermeyen politikası ile kısa sürede büyük bir ihracat potansiyeline ulaşmıştır.






Grubumuz; YUCESAN OTOMOTIV SAN. TIC. A.Ş. , ANADOLU TRAKTOR MAKINA SANAYI VE TICARET A.Ş., SAN OTOMOTIV DIŞ TICARET VE SAN. LTD. ŞTI. , DOĞU METAL YEDEK PARÇA SAN. VE TIC. A.Ş. ve YÜCESAN PETROL A.Ş. olmak üzere 5 firmadan oluşmaktadır.
Massey Ferguson markalı traktörlerin yedek parçalarını pazarlayan YUCESAN OTOMOTIV SAN. TIC. A.Ş. ve Fiat & New Holland yedek parçası üzerine uzmanlaşmış kadrosuyla ANADOLU TRAKTOR MAKINA SANAYI VE TICARET A.Ş. iç pazara hizmet verirken; grubumuz Massey Ferguson ve Fiat yedek parçalarının yanı sıra Ford, John Deere, Zetor, Inter-Case, UTB gibi farklı traktörlerinin yedek parçalarını da tedarik edebilen SAN OTOMOTIV DIŞ TICARET VE SAN. LTD. ŞTI. adı altında ihracat işlemlerimi yürütmektedir. DOĞU METAL YEDEK PARÇA SAN. VE TIC. A.Ş. ise T.S.E. ve ISO 9001 – 2000 sertifikaları ile uluslar arası ve yerel anlamda kanıtlanmış kalitesi ile sıcak dövme ve işleme endüstrisinde faaliyet göstermektedir.




YCN – YUCESAN grubu 25.000 çeşitlik yedek parça stokuyla Türkiye’nin en büyük traktör yedek parça toptancısı olmasının yanı sıra birçok ülkede çok iyi bilinen firmaların distribütörlüğünü de yürütmekte ayrıca tecrübeli kadrosu ve geniş pazarlama ve servis ağıyla Türkiye’de 1.000’den fazla noktaya ulaşmaktadır. 

YÜCESAN ; Osmangazi Mah. 3127 sokak no 7 B Blok - Esenyurt /ISTANBUL TURKEY   +90 212 886 3364
info@yucesan.com http://www.yucesan.com "




Otonom otomobiller çıktı mertlik bozuluyor!Sıra Otonom traktörde


Ülkemizde ve dünya da Massey Ferguson'un 240/290 Serisi traktörleri, farklı markalarla halen üretiliyor.MF, yıllar önce ürettiği traktörlerin tasarımının kullanılmasına  ya ses çıkarmıyor yada belki telif hakkı alıyordur.


Gebze Farm, Traktör İhraç Ediyor


Bu araçlarda ağırlıklı olarak Perkins markalı İngiliz motorlar kullanılıyor.


İlk Yerli Otomobil Devrim'i Ziyaret Etmek isterseniz...

1 yorum:

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..