Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Elektrik Süpürge Markası Dyson, ilk Otomobilini 2021'de Singapur'da Üretecek

Ünlü süpürge markası Dyson, ilk elektrikli otomobilini 2021 yılında Singapur'da imal edecek.Portföyünde;  elektrik süpürgesi, saç kurutma makinaları, fan, ısıtıcı ve el kurutma makineleri bulunan Dyson, iki yıl içinde listeye elektrikli otomobilleri de ekleyecek.





 Dyson, otomobil projesine 2 milyar Euro yatırıyor.imal edilecek otomobillerin testleri ise İngiltere'de yapılacak olan pistte gerçekleştirilecek.





Elektrik süpürge ve kurutma (el ve saç) makinalarının bir bölümünü Singapur'da hazırlayan firmanın Asya Kıtası nda 4200 çalışanı var.Buradaki  üretimin amaçlarından biri de  hedef pazarların yakınlığı.


GEN, 2. Yerli Otomobilini 3. Ar-Ge ve İnovasyon Zirvesi'nde Tanıttı







Dyson, İngiltere'deki çalışan sayısını azaltırken  eski bir hava üssü sahasında yeni bir mühendislik enstitüsü kurdu.Ve şirketin güncel olarak  Singapur'da 1,100, Malezya'da 1.300, Çin'de 1.000 ve Filipinler'de 800 kişinin istihdamı  sağlanıyor.






Dyson'un elektrikli araca da odaklanmasının ciddiyeti, 2015 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde pil firması Sakti3'ü almasıyla ortaya çıkıyor.


Yeni Elektrikli Mercedes Benz, Türkiye'de Test Ediliyor!


Firma, dünyanın ilk toz torbasız elektrikli süpürgesini imal ederek dikkatleri  üzerine çekmişti.Dyson ürünleri 2018 Ekim itibarıyla 65 ülkede satılıyor.


Kaynak https://www.autocar.co.uk
https://www.dyson.com.tr
https://www.dyson.com.au
http://sakti3.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..