Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli otomobil her yerde gündemde, ABD'li otolar Avrupa'ya gelemiyor ve güvenlik önemli!

BMW X5, Mercedes Benz GLE gibi ABD'de üretilen araçların Türkiye'ye gelişi imkansız hale gelirken yerli otomobil sadece bizim gündemimizde değil!Çin geliyor.Farkında olsakta olmasakta..Avrupa'da da kendilerini hissettiriyorlar..




Yerli otomobil, Malezya'nın da gündeminde.Malezya'nın yerli otomobili Proton, Çin'e satılınca ülkenin artık yerli otomobili olmadığı ve 2022 'de yeni yerli otomobil imal etmek istediklerini Malezya Hükümeti açıkladı.


Yeni Proton X70


Trump, bazı otomobillerin başını yaktı İlk etkilenenlerden biri BMW X5!Kısıtlamalar, ek vergiler gibi nedenlerle Borusan Otomotiv, Amerika Birleşik Devletleri'nde üretilen BMW X5'in yeni modelini Türkiye ye getirmeyecek.



 Mercedes'inyeni modelleri istanbul Autoshow'da sergileniyor


Yeni yılla beraber; ABD'de imal edilen BMW X3/X4/X5/X6, Jeep Cherokee/Grand Cherokee/Wrangler, Volvo S60, Mercedes Benz GLE/GLS, Ford Mustang ve Honda NSX gibi otomobillerin Türkiye'ye ithal edilmesi; vergi ve döviz kuru gibi etkenler yüzünden zorlaşacak veya büyük ihtimalle gerçekleşmeyecek.


En Yerli BMC, Hangisi?


Çin deyip geçmeyin, dünyanın ta öbür ucundan gelip Avrupa'ya elektrikli otobüs satıyor.Son olarak Danimarka'da; 2019 yılının sonuna kadar, 27 adet BYD markalı, 12 metre uzunluğunda elektrikli otobüs, başkent Kopenhag'ta greve başlayacak.En son, (Danimarka'dan önce) Portekiz'den sipariş almışlardı.





EuroNCAP'ın en yeni güvenlik/çarpışma test sonuçlarında ağırlıklı olarak beş yıldız çıktı;
Audi Q3, BMW X5, Hyundai Santa Fe, Jaguar I-Pace, Peugeot 508, Volvo V60 ve Volvo S60  beş yıldız alırken Jeep Wrangler 1 yıldız  aldı, Fiat Panda ise yıldız alamadı.


Yeni elektrikli ve hibrit otolar tanıtılıyor, ünlü otomobil CEO'su tutuklanıyor..Otomotivde neler oluyor?



Toyota; otomobil, otobüs, motor ,iş makinasından sonra robotta da kendini geliştiriyor.Toyota’nın İnsansı Robotu “T-HR3” 10 Km Uzaktan Kontrol Edilebilecek




Kaynaklar; https://www.euroncap.com/tr
https://www.sozcu.com.tr/2018/otomotiv/amerikadan-ithal-edilen-otomobillerin-fiyatlari-artacak-2491123/
https://www.msn.com/tr-tr/finans/ekonomiveis/fiyat%C4%B1-15-milyon-tlye-%C3%A7%C4%B1kan-x5-t%C3%BCrkiyeye-gelmiyor/ar-BBQClml?ocid=spartandhp
https://www.cnnturk.com/ekonomi/turkiye/turkiyeden-abdye-4x4-misillemesi
https://www.busworld.org/industry/industry-news/all

6 yorum:

  1. Volkswagen, yeni fabrika için Türkiye'yi seçti! Skoda'nın yeni bir fabrika ihtiyacını karşılamak isteyen Volkswagen Grubu'nun Türkiye ve Bulgaristan'ı değerlendirdiği biliniyordu. Gelen haberlere göre Alman üreticinin tercihi Türkiye oldu.
    Yılmaz bey Volkswagen bu sefer gerçekten geliyor olabilir mi? :)

    YanıtlaSil
  2. Bugün haberlere bakma şansım olmadı.Ancak, Ford-Volkswagen işbirliğinin bir sonucu olarak Transport/Caravelle modellerinin Ford Otosan tesislerinde imal edilme şansı yükseldi..

    YanıtlaSil
  3. Ülkemizde motor hacmine göre vergi alınmaya devam edildiği sürece biz BMW X7, Hyundai Palisade gibi güzellikleri ülkemiz yollarında göremeyeceğiz malesef

    YanıtlaSil
  4. Fabrika kuracak diye azıcık sempati duymaya başlamıştım o da gitti. Daha da VW'ne binmem.

    YanıtlaSil
  5. Yılmaz bey Volkswagen her geçen gün kan kaybetmeye devam ediyor. Bu haberide paylaşırsanız sevinirim https://www.donanimhaber.com/Volkswagen-den-yeni-skandal-Binlerce-kullanilmis-arac-sifir-niyetine-satildi--105985

    YanıtlaSil
  6. Amerikada devlet vergiyi arabayı alan kişiden taksit taksit alır. biz de ki motor vergisi gibi. bu yüzden arabaların satış fiyatı ucuzdur. keşke bizim devlette aynısını yapsa. 60 bine arabayı alır her yıl 5000 tl de vergiye ödersin. ama daha satın alırken verginin hepsini ödemek zorluyor bizi. bu arada Walkswoganler çok pahalıymış abd de. alman malına ağır vergi koyuyorlar. biz de de herkes passata biner.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..