Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

2019 Yılının Otomobili Seçildi; Jaguar I-Pace

Elektrikli, hibrit ve hidrojenli araçların; geleceği ele geçireceği netleşiyor.Bu yönde çalışmalar ve altyapı az-çok yükselişte.Bu durum haliyle tanıtımlara ve yarışmalara da yansıyor.Yılın otomobilini yine çevreci bir araç kazandı..






Benzinli ve dizel motorlu araçlara karşı 2005 yılında Toyota Prius, 2011'de Nissan Leaf,  2012'de Opel Ampera / Chevrolet Volt yılın otomobili olurken yedi yıl sonra yine çevreci bir otomobil bu ünvana sahip oldu.






Her zamanki gibi Cenevre Otomobil Fuarı'nın açılışında açıklanan  Yılın Otomobili Ödülünü Jaguar kazandı.






Alpine A110, Citroen C5 Aircross, Ford Focus , KIA Ceed, Jaguar I-Pace, Peugeot 508 ve Mercedes-Benz A Serisi'nden oluşan finalistlerden tek elektrikli model olan l-Pace birinci olurken 2018'de bu ödülü  Volvo XC40 almıştı.





Geçen yıl Türkiye'de yılın otomobili ödülünü de çevreci bir otomobil almıştı; hibrit motorlu Hyundai Ioniq.

Jaguar-Türkiye'de ( https://www.jaguar-turkiye.com),  l-Pace şöyle anlatılmış;

Tam  bir şarj WLTP standartlarında 470 km menzil sunuyor.
*Burada gösterilen rakamlar NEDC ve yeni WLTP sürüş döngüsü testleri içindir. Rakamlardaki değişiklikler performansta azalma sebebiyle değil, otomobiller üzerinde gerçekleştirilen testlerdeki değişikliklerden kaynaklanmaktadır. Gerçek kullanım koşullarındaki rakamlar ve genel Elektrikli Araçlar performans verileri sürüşe ve çevresel değişkenlere göre farklılık gösterebilir.






Anında tork ve Dört Çeker sistemi Jaguar I-PACE’e bir spor otomobilin hızlanma özelliğini kazandırır. 4,8 saniyede 100 km/sa hıza erişir.


Otomobil satışları düşmeye devam ediyor, Şubat'ta en çok satılan yerliler ise Egea ve Clio oldu



Jaguar I-PACE’in 90 kWh gücündeki bataryası yüksek enerji yoğunluklu lityum iyon hücrelerinden meydana gelir. Tasarımı ve son teknoloji termal yönetim sistemi, uzun ömrü ve sürdürülebilir maksimum gücü destekler.


İzmirli Kodeco'dan Elektrikli ve Güneş Enerjili Araç Geliyor; ECOMOD



Kaynak;
http://www.caroftheyear.org/
https://www.jaguar-turkiye.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..