Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Toyota; Hibrit Otomobilleri ve Efsane Modelleriyle Ziyaretçilerin İlgisini Çekiyor

Toyota; Geneva Motor Show, Türkçe'siyle Cenevre Otomobil Fuarı'nda Sakarya'da imal edilen Corolla Sedan ve C-HR (hibrit versiyonlar da dahil) modellerinin yanında GR Supra, GR Supra GT4 Konsepti, Prius AWD-i, Aygo x-style / x-cite, Corolla GR Sport ve Corolla Trek'ten oluşan araçlarıyla gövde gösterisi yapıyor..




Toyota, 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda Türkiye’de üretilen iki hibrit modeliyle damgasını vurdu. Cenevre’de sergilenen diğer yeni modellerle birlikte beğenilere sunulan Corolla Hybrid ve C-HR Hybrid fuarda Türkiye’nin gururu olmayı başardı. Tüm dünyada giderek artan hibrit otomobil talebine Sakarya’daki fabrikasında üretilen yeni nesil Corolla Hybrid ve hayranlık uyandıran tasarımıyla öne çıkan C-HR Hybrid ile cevap veren Toyota, Türkiye’de satışta olan her binek otomobilinin hibrit versiyonunu da sunuyor.




Bozkurt “Hibrit Çağı Başlamıştır”
Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de hibrit araçlara karşı ilginin katlanarak arttığını belirterek “Hibrit çağı artık başlamıştır. Dizelin yerini hibritlerin aldığını görüyoruz. Bu teknolojinin öncü ve lider markası olarak bu teknolojiye yatırımlarımız sürecektir. Toyota’nın 2020 global hedefi olan her binek modelin bir hibrit versiyonunun sunulmasını Türkiye olarak 1 yıl öncesinden başardık. Türkiye’de üretilen Corolla ve C-HR’ın hibrit versiyonları bizlerin gurur kaynağı olmuştur” dedi. 


Dünyada en çok satılan otomobil Corolla, en çok satış yapan firma Renault ve Volkswagen!


“Şubat’ta Tamamı Satıldı, Mart Opsiyonlu ”

Geçtiğimiz ayın ortalarında satışa sunulmaya başlanan Yeni nesil Corolla’nın hibrit versiyonunun Şubat ayında tamamının satıldığını, Mart ayında gelecek olanların da opsiyonlu olduğunu sözlerine ekleyen Bozkurt “Yeni Corolla satışlarının yüzde 40’ının hibrit olmasını hedeflemiştik. Bu hedefe ulaşacağımızı şimdiden söyleyebilirim. Yeni nesil Corolla’da dizel motor seçeneği olsaydı, hibrit modeli yüzde 7-8’in üzerinde daha fazla bir fiyatla piyasaya sunulacaktı. ÖTV teşviği kapsamında yer alan hibrit versiyonu ile birlikte Türkiye’de üretiliyor olması Corolla’nın Türkiye sedan otomobil pazarındaki ayrıcalıklı konumunu daha da ileriye taşıyacaktır” şeklinde konuştu.

Corolla Hybrid, kendi kendini şarj eden 122 HP güç üreten 1.8 litrelik hibrit motora sahip.  Toyota C-HR Hybrid ise 1,8 lt’lik motoruyla 100 km’de ortalama 3,9 litre yakıt tüketim değeriyle dikkat çekiyor. 





TOYOTA’NIN EFSANE MODELLERİ YENİ YÜZLERİYLE CENEVRE’DE 

Toyota, 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda hız ve macera tutkunlarına yönelik otomobilleriyle hayranlık uyandırdı. Toyota’nın spor otomobili efsanesi Supra’nın 5’inci nesli ile birlikte, Corolla’nın iki yeni versiyonu otomobil tutkunlarından tam not aldı. Fuarda Avrupa Prömiyeri yapılan GR Supra, 2019 yılındaki tüm sipariş kotasını şimdiden doldururken 2020 için de binlerce yeni sipariş geldi. Yine Avrupa Prömiyeri gerçekleştirilen Corolla GR Sport ve Corolla Trek versiyonlarını Cenevre’de beğenilere sunan Toyota; ayrıca AWD-i teknolojisine sahip Prius’u, yeni Aygo’nun iki özel versiyonunu ve GR Supra GT4 konseptini de sergiledi.

Efsane Supra İçin Binlerce Kişi Sırada 

Toyota, Cenevre Otomobil Fuarı’nda tamamen yeni, beşinci jenerasyon GR Supra’yı ilk kez Avrupalı otomobil tutkunlarıyla buluşturdu. Geri döneceğinin açıklanmasının ardından tüm Avrupa’da 2019 ön siparişlerini dolduran Supra için binlerce kişiden oluşan bir bekleme listesi oluştu. Toyota tarafından yapılan açıklamada bekleme listesindekiler için 2020 yılı siparişleri yakında alınmaya başlanacak.


Yerli TOYOTA C-HR HYBRID zirvede


Yeni Toyota GR Supra, spor otomobilin en saf hali olarak öne çıkıyor. Önceki Toyota Supra jenerasyonlarının ve ilk 2000GT spor otomobilinin mirasına uygun şekilde önden motorlu arkadan itişe sahip olacak şekilde tasarlanan GR Supra, gücü, çevikliği, hassas yol tutuşu ve düşük ağırlık merkezini kombine ederek sürüş tutkunlarına sıra dışı bir deneyim sunmaya hazırlanıyor.

Yeni Toyota GR Supra, ilk bakışta Toyota’nın muazzam spor otomobil geçmişinden izler taşıdığını da belli ediyor. 2000GT’den ilham alan uzun kaput, kompakt gövde, çift bombeli tavanın yanı sıra önceki jenerasyon Supra’nın ön ve arka tasarımından izler taşıyor. Belirgin arka kanat ve entegre spoyler de Supra’nın dikkat çeken yanları. Toyota Supra’nın tasarım teması, ilk olarak 2014 yılındaki FT-1 konseptiyle gösterilmişti.

Toyota GR Supra’nın dış tasarımı gibi kabini de farklılığını gösteriyor. İçeriye geçildiğinde sürücüyü, yarışlardan ilham alarak tasarlanmış koltuklar karşılıyor. Sürücüyü tamamen aksiyonun içerisine alan kokpit konsepti, geleneksel GT düzenini, ultra modern fonksiyonlarla buluşturuyor. Kabinde aynı zamanda yüksek çözünürlüklü 8.8 inç göstergeler gerekli olan tüm verileri sürücüye net bir şekilde sunuyor. Ortadaki 8.8 inç’lik multimedya ekranı ise Supra’nın günlük kullanım için de ne kadar iddialı olduğunu gösteriyor.

Supra’dan 340 HP’lik Heyecan

Toyota’nın yeni GR Supra modeli, saf sürüş heyecanını çift salyangozlu turbo beslemeye sahip 3.0 litre altı silindirli motordan alıyor. 340 HP ve 500 Nm tork üreten bu motor, sekiz ileri otomatik şanzımanla eşleştirildi. GR Supra, maksimum çekişin sağlandığı kalkış kontrol özelliğiyle birlikte 100 km/s hıza sadece 4.3 saniyede erişebiliyor. Sürücü, istediği zaman vitesleri direksiyon arkasındaki kulakçıklarla gecikme yaşamadan değiştirebiliyor ve bu sayede sürüş heyecanını daha fazla yaşayabiliyor. 


Değişen iklimler için en uygun araba Hilux!


Toyota GR Supra’nın Avrupa’da sunulan her versiyonu, hızlanmada ve yavaşlamada ani tepkiler veren aktif diferansiyel ile donatıldı. Direksiyon, gaz ve fren pedalı hareketlerine göre çalışan sistem denge ve yol tutuş konusunda büyük fayda sağlıyor. Virajlarda yol tutuşu artırırken, viraj çıkışlarında da sürücüye maksimum çekiş sunuyor. 

900 Adetlik GR Supra

Toyota GAZOO Racing’in kapsamlı çalışmalarıyla geliştirilen GR Supra, Avrupa’da ilk yılda 900 adet olarak satışa sunulacak. Bu özel otomobillere ulaşan kullanıcılar, parayla satın alınamayacak özel bir program içerisine de dahil edilecek.

Bununla birlikte Supra’nın ünlü A şasi kodu ve yeni A90 referansıyla lansmandan satışa sunulacak limitli 90 adetlik Toyota GR Supra A90 Edition modeli de yer alacak. Fırtına Grisi mat boya ile gelecek A90 Edition, mat siyah jantlar ve kırmızı deri kaplamaların olduğu bir kokpite sahip olacak. Toyota GR Supra A90 Edition model, ön sipariş veren Avrupa’daki ilk 90 müşteriye özel olarak sunulacak. 






Hız ve macera tutkunları için iki yeni Corolla

Toyota, Cenevre’de iki yeni Corolla versiyonu olan Corolla GR Sport ve Corolla Trek’in de Avrupa lansmanlarını gerçekleştirdi. Yeni Corolla GR Sport böylece, Toyota’nın Avrupa’daki GR Sport ürün gamına katılan ikinci modeli oldu. 

Hatchback ve Touring Sports modellerinde 1.8 veya 2.0 hibrit motorlarla sunulacak yeni GR Sport, Corolla ürün gamına yarış takımı GAZOO Racing’in tutkusunu taşıyor. Bu sayede eşsiz ve sportif hatları vurgulayan tasarım, sürüş tutkunu müşterileri hedefliyor.

Corolla GR Sport kendine has tasarım detaylarıyla öne çıkıyor. Koyu krom siyah yeni ön panjur, yan eşikler ve arka difüzör yeni modelin performansının altını çiziyor. Bu versiyonda aynı zamanda özel olarak tasarlanan 18 inç alaşım jantlar, arka koyu camlar, sis lambaları, LED farlar ve çift renkli Dinamik Gri renk opsiyonu da yer alıyor.

Corolla GR Sport’un kabininde de deri parçalara sahip siyah kumaş spor koltuklar ve opsiyonel olarak tamamen deri döşemeler tercih edilebilecek. Ek olarak ön göğüste, direksiyon ve vites kolunda siyah ve kırmızı dikişler sportif tasarımı daha ileriye taşıyor. Corolla GR Sport global olarak 2020 Ocak ayından itibaren satışa sunulacak.

Macera tutkunlarına “Corolla Trek”

Toyota’nın Cenevre’de tanıttığı bir diğer Corolla modeli ise, aktif yaşam tarzı ve outdoor maceralardan hoşlananlara hitap ediyor. Yeni Corolla Trek versiyonu, Touring Sports modelinde 1.8 veya 2.0 litre hibrit motorlarla sunulacak. Avrupa C segmentinde, crossover tarzı araçlara artan ilgiyi yansıtacak olan Corolla Trek, Trek Bisikletleri ve Toyota arasındaki iş birliğinin bir ürünü olarak öne çıkıyor. Bu birliktelik, iki markanın tamamlayıcı mobilite çözümleri sunarken, çevreye verdiği benzer değeri ortaya koymasını sağlıyor.


2019 Yerli Otomobil Fiyatları


Aktif yaşam tarzına sahip aileleri hedefleyen Corolla Trek, farklı crossover tarzını önde ve arkadaki alt korumalar, özel 17 inç alaşım jantlar, arka koyu camlar, sis lambaları ve LED farlarla ortaya koyuyor.

Corolla Trek’in kabininde ise, 7 inç TFT bilgi-eğlence ekranı, modele özgü çift renkli koltuklar ve ahşap dekoratif kaplamalar yer alacak. Corolla Trek 2019’un Ağustos ayından itibaren globalde satışa sunulacak.

Yeni Toyota Prius AWD-i

Toyota, Cenevre Otomobil Fuarı’nda yeni Prius’un hibrit sürüş deneyimini daha ileriye taşıyacak akıllı dört çeker versiyonunu da tanıttı. 1997’den bu yana verimliliğin ve hibrit teknolojisinin lideri olan Prius bu iddiasını her geçen gün artırmaya devam ediyor. Yeni elektrikli dört çeker sistem, daha güvenli sürüş ve daha üst düzey yol tutuş sağlıyor.

Bu akıllı sistemde, arka aksta gerektiğinde ekstra tahrik sağlayan yüksek torklu bir elektrik motoru kullanılıyor. Kalkış anında 10 km/s hıza kadar otomatik olarak çalışan sistem, kar, buz ve kaygan zemin gibi düşük yol tutuş şartlarını tespit ettiğinde ise, 10-70 km/s hızları arasında devreye giriyor. Kompakt ve hafif elektrikli dört çeker sistem, konvansiyonel sistemlerdeki gibi merkezi diferansiyel ya da önden arkaya tahrik mili gerektirmediğinden bagaj alanından feragat edilmesinin önüne geçiyor.
Yenilenen Prius’un tasarımı da daha çekici hale getirildi. Keskin, ince yeni far grubu, aracın akıcı ve geniş hatlarını şimdi daha da vurguluyor. Aynı şekilde güncellenen tampon, daha dinamik bir siluetin ortaya çıkmasını sağlıyor. 





Yeni Aygo x-style ve x-cite

Toyota, 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda Aygo modelinin iki yeni versiyonun dünya lansmanını yaptı. Aygo x-style ve x-cite, modelin farklı tasarımını daha da çekici hale getirdi. Avrupa’da en çok satan A segmenti otomobiller arasında yer alan Aygo, aynı zamanda eğlenceli sürüşüyle de öne çıkıyor.

Toyota Aygo’nun dikkat çeken karakteri, yeni x-style ve x-cite özel versiyonlarıyla daha da ileriye taşınıyor. Bu yeni versiyonlar, iç ve dış tasarımıyla diğer modellerden ayrılıyor. Aygo x-style versiyonu, beyaz rengi, turuncu dış detayları ve geriye doğru açılan turuncu renkli kumaş tavanıyla dikkat çekiyor. Siyah 10 kollu 15 inç alaşım jantları ve turuncu jant göbeği de çekici tasarımını tamamlıyor. Kabinde de Piyano Siyahı kaplamalar ve turuncu detaylar devam ediyor. Aygo x-cite ise siyah tavan ve parlak turuncu renkten oluşan çift renkli dış tasarıma sahip. Ayrıca siyah aynalar, parlak turuncu ön spoyler, siyah 10 kollu 15 inç alaşım jantlar da dikkat çekiyor. Aygo x-style ve x-cite versiyonlarında, 72 HP ve 93 Nm tork üreten 998 cc’lik, 3 silindirli motor yer alıyor. 

Toyota GR Supra GT4 Konsepti

Toyota, yeni GR Supra GT4 Konsepti’nin dünya prömiyerini de Cenevre’de gerçekleştirdi. Uluslararası GT4 yarışları yönetmeliklerine göre tasarlanan Toyota GR Supra GT4 Konsepti, özel takımlar ve yarışçılar için kullanışlı ve rekabetçi bir otomobil olarak öne çıkıyor. Dengeli şasisi, iki koltuklu kabini, yüksek gövde sertliği, hafif ağırlığı, arkadan itişli sürüşü ve alçak ağırlık merkezi ile GT4 yarışlarına uygun bir karaktere sahip.

GR Supra GT4 Konsepti’nde, Supra’nın 3.0 litre altı silindirli motoru ve otomatik şanzımanı korundu. Aynı zamanda motorsporlarına özgü tahrik mili ve sınırlı kaydırmalı diferansiyel adapte edildi. Toyota Gazoo Racing, potansiyel müşterilerden gelen taleplere göre Supra GT4 Konsept aracının üretimine karar verecek.


122 beygir hibrit ve 132 beygir benzinli motora sahip dünyanın en çok satan otomobili Corolla, artık satış noktalarında




Kaynak;
Basın Bültenleri
https://twitter.com/toyota_europe
https://twitter.com/ToyotaUK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..