Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Kuralkan,İstanbul'da ki fabrikasında Kanuni ve Bajaj markalarıyla 8 farklı motosikleti imal ediyor

YERLİ ÜRETİM MOTOSİKLET KANUNİ TRODON BANTTAN İNDİ
Türkiye motosiklet sektörünün en önemli temsilcilerinden Kuralkan’ın, 3 yıl aranın ardından yeniden üretimine başladığı motosikletler banttan indirildi. Türkiye motosiklet pazarının yükselen değeri 50 cc segmentinde üretimine başlanan  Kanuni’nin  scooter modeli Trodon 50’ye yoğun talep geldiği öğrenildi. Kuralkan 60 bin metrekarelik fabrikasında Kanuni ve Bajaj markalarının 8 farklı motosikleti üretiliyor. 






Trodon 50 Yoğun Trafikte İdeal
Kuralkan, Türkiye motosiklet pazarının yükselişte olan 50 cc segmentine Trodon 50 ile iddiasını ortaya koyuyor. Scooter tipi motosiklet olan Trodon 50 Euro4 normlarına uygun enjeksiyonlu bir model olarak öne çıkıyor. Yoğun trafiğin yaşandığı büyük kentlerde B sınıfı ehliyetle kullanılabilen Trodon 50, tek silindirli 4 zamanlı motora sahip. 3.13 HP’lik gücündeki Trodon, 3.0 Nm’lik tork üretiyor. Boş 78 kg, ağırlıkla 150 kg taşıma kapasitesi bulunan Trodon 50, Kahverengi, Kırmızı, Siyah ve Mavi renk seçenekleriyle satışa sunuluyor. Trodon 50’nin satış fiyatı ise 5 bin 830 TL. 



            

50 cc Segmenti Büyüyor
Kuralkan A.Ş. Satış ve Pazarlama Müdürü Ekrem Ata, 2018 yılında Türkiye motosiklet pazarının yüzde 23’ünün 50 cc motosikletlerden oluştuğunu belirterek “ Yeniden üretim kararımızla birlikte Kanuni markamız da bu segmente duyarsız kalmadı ve Trodon’u üretti. 
Türkiye’de sektörde bir ilk olarak internet üzerinden satış yapma kararımızla birlikte başta Trodon olmak üzere tüm modellerimize yoğun bir talebin olduğunu gördük. Euro4 normlarına uygun enjeksiyonlu Trodon 50, 2019 yılında bu segmentin en çok ilgi çeken modellerden biri olacaktır” dedi. 





Trodon 50 Teknik Özellikler

Motor:          Tek Silindir 4 Zaman, 50 cc
Güç:            3.13 HP - 7500 d/d
Tork:           3.0 Nm - 6000 d/d
Ağırlık:         78 kg
Ön Lastik:         3.50-10
Arka Lastik:         3.50-10
Renk:                 Kırmızı, Siyah, Mavi, Kahverengi
Akü:                   12V/7Ah
Yük Kapasitesi:    150 kg


Ata, yoğun trafiğin yaşandığı büyük kentlerde B sınıfı ehliyetle de kullanılabilen Trodon 50’nin iddialı bir fiyatla satışa sunulduğunu da kaydederek “Günde 1000 adet kapasiteli ve 60.000 m2’lik kapalı alanı ile Türkiye’nin en büyük üretim tesisine sahip bir markayız. Ayrıca e-kuralkan üzerinden satış yapma kararından sonra özellikle servisler için yatırım maliyetine girmeden yeni bir kazanç kapısı oluştu. Şu anda yoğun satış noktası talebi de devam ediyor. 

Bu sistem ile Türkiye’de tek fiyat uygulaması açısından satış noktalarımız bir hizmet yarışına girdi. Yaygınlaştıkça ve ikinci el değerlerinin de anlamlı bir aralığa gelmesi ile birlikte ‘herkes kazanacak’ mesajımız yerine ulaşacaktır” dedi.





 2019 yılından itibaren internet üzerinden on-line satışın yapıldığı “yeni iş modelini” devreye alan Kuralkan’ın bu sistemi de büyük ilgi gördü ve satış noktası sayısı kısa sürede 102’den 152’ye ulaştı. Farklı ödeme seçeneklerinin bulunduğu e-kuralkan satış kanalında 60 aya kadar taksitlendirme de yapılabiliyor.

Bajaj Sektörde İtici Gücümüz
Yılın ilk 3 ayında Bajaj markasının sport&super sport segmentinin tamamında ikinci sırada yer aldığını da sözlerine ekleyen Kuralkan A.Ş. Satış ve Pazarlama Müdürü Ekrem Ata, Dominar 400, PULSAR RS 200, PULSAR NS 200 ve PULSAR NS 160 modellerinin 2019 yılında da Kuralkan için itici güç olacağını da söyleyerek şöyle konuştu;

“ÖTV teşviğinin devam etmesi ile fiyatların oldukça iddialı ve ulaşılabilir bir durumda olduğunu görüyoruz. “Bajaj olarak sport&super sport segmentinde Türkiye pazarında yüzde 20’lik bir paya sahibiz.  Yeniden üretmeye başladığımız Kanuni modeli ile Bajaj’ın olmadığı segmentlerde olacağız. Bunlardan biri de 50 cc motor kapasitesine sahip motosikletlerin bulunduğu segment. Türkiye’de 50cc’nin bazı kendine ait özellikleri var. B sınıfı otomobil ehliyet ile kullanılabiliyor, MTV’den de muaf olduğu için şu an çok tercih ediliyor. Trodon modelimiz ile bu segmentte iddiamızı ortaya koyacağız”

2 yorum:

  1. Daha öncede üretim yapıyordu neden bıraktı neden tekrar üretime geri döndü neden markamiz yok hep yarı yolda kaliniyor Asya motor bisan salcano hep yerli markalar ama nedense yoklar

    YanıtlaSil
  2. Ülkemizde motosiklet imal eden firmaların çoğunluğu Çin'den gelen parçaları montajlıyor ne yazık ki!
    Bisan ve Salcano nun internet sitesinde motosiklet üretikleri ve sattıklarına dair bir bilgi yok!

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..