Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

BMC, yeni araçlarını fuarda sergiledi Ve Altay Tankı için imzalar atıldı; BMC, Aselsan, Roketsan, MKE ve Havelsan güçlerini birleştirdi

BMC, IDEF 2019 Fuarı’nda Türkiye’nin ilk yerli tankı ALTAY’ın seri üretimi için alt yükleniciler Aselsan, Roketsan, MKE ve Havelsan ile Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir’in katılımıyla sözleşme imzaladı. Böylece Türkiye’nin yeni nesil ana muharebe tankı ALTAY’ın seri üretim hazırlıklarında önemli bir kilometre taşı tamamlanmış oldu.





Savunma sanayiinde yerli ve milli üretim için atılan en önemli adımlar arasında yer alan işbirliğinin imza törenine, BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak ve Yönetim Kurulu Üyeleri Talip Öztürk ve Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Mustafa Şeker, Kara Araçları Daire Başkanı Ahmet Raci Yalçın, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Prof. Dr. Haluk Görgün, ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kaval, Roketsan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Aysan, ROKETSAN Genel Müdürü Selçuk Yaşar, MKE Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Vekili Mehmet Ünal, Havelsan Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haci Ali Mantar, HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay yer aldı.


Yerli ve milli elektrikli TRAGGER markalı yeni araçlar IDEF’19 Fuarı'nda







Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir yaptığı açılış konuşmasında Altay Tankı seri üretim sürecinin alanlarının en iyilerinin görev aldığı bir takımdan oluştuğunu ve bu takımın başarılı olacağına inancının tam olduğunu ifade etti. BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi: Altay Tankı’nın üretiminde devletimiz sorumluluğu BMC’ye yüklemiştir ve seri üretim BMC’nin liderliğinde yapılacaktır. 


Yerli firma Makina Prodüksiyon Grubu'ndan (MPG) Mayına Karşı Korumalı Kurtarıcı Araç







Elbette ki Savunma Sanayi Başkanlığı önderliğinde ve Savunma Sanayi’nin güzide kuruluşları olan stratejik partnerlerimiz ile birlikte yapacağız bunu. Bu süreçte 200’e yakın milli firmamız yer alacak, bunların alt yüklenicisi olarak da 1.000’e yakın KOBİ görev alacak ve 100.000’e yakın insan istihdam edilecek. Altay Tankı’nın seri üretime geçmesi ile Türk Savunma Sanayi’nin millileşmesi ve yerlileşmesi stratejisinde bir eşik atlatacağız.” dedi. 





ALTAY TANKI SERİ ÜRETİM YOLUNDA

ALTAY tankının seri üretim sürecini başlatan ana sözleşme Savunma Sanayii Başkanlığı ve BMC arasında, 9 Kasım’da, Ankara’da imzalanmıştı. Ardından bütün tarafların yoğun çabasıyla ana alt yüklenicilerle aşağıdaki sistemler için sözleşme müzakereleri tamamlanarak imzalar 1 Mayıs 2019’da atıldı:


2019'un en yerli otomobili yine o markadan


ASELSAN: Atış kontrol sistemi ve aktif koruma sistemi başta olmak üzere tank elektronik sistemleri
ROKETSAN: Zırh sistemi
MKEK: Ana silah sistemi
HAVELSAN: Tank eğitim simülatörleri

İmzalanan bu sözleşmeler projenin toplam büyüklüğünün yaklaşık %40’ını oluşturmaktadır.
Proje kapsamında Türkiye’nin Yeni Nesil Ana Muharebe Tankı ALTAY, yakın coğrafyamızda son dönemde yaşanan muharebe deneyimlerinden ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin geleceğe yönelik ihtiyaçlarından yola çıkılarak geliştirilen yeni koruma konseptine göre en üst seviyede manevra kabiliyeti, tank koruması ve ateş gücüne sahip olacak şekilde T1 ve T2 olarak iki konfigürasyonda üretilecek.


Poyraz 4x2 Pikap, Tuzla'dan Türkiye Yollarına!







40 adet üretilecek olan ALTAY T1, muharebe alanında karşılaşılabilecek tüm tehditler dikkate alınarak geliştirilmiş olan; pasif, reaktif ve aktif koruma bileşenlerinden oluşturulmuş, çepeçevre zırh koruması ile muharebe alanlarında şimdiye kadar görülen en gelişmiş korumaya sahip Ana Muharebe Tankı olacak. 


Yerli Hidromek HICON 7W; Dünya'nın ilk %100 elektrikli 7 ton sınıfı şehir ekskavatörü


210 adet üretilecek olan ALTAY T2, ALTAY T1’in üzerine geliştirilmiş zırh sistemi, tecrit edilmiş gövde-mühimmat konfigürasyonu, lazer güdümlü tank topu atış, mürettebat eğitim modu ve mobil gizleme ağı-iz yönetimi yeteneklerine sahip olacak.
Proje kapsamında ayrıca İnsansız Kuleli ALTAY T3 de geliştirilecek.






ALTAY T1 DEMONSTRATÖRÜ

BMC, IDEF 2019 fuarında ALTAY T1 demonstratörünü de sergiledi. Türkiye’nin Yeni Nesil Ana Muharebe Tankı ALTAY, yakın coğrafyamızda son dönemde yaşanan muharebe deneyimlerinden ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin geleceğe yönelik ihtiyaçlarından yola çıkılarak geliştirilen yeni koruma konseptine göre yeniden tasarlandı ve ALTAY T1 konfigürasyonuna yükseltildi.


Anadolu Savunma'nın Seyit 4x4 aracı da IDEF19'da


Muharebe sahasının en güçlü tank tehditlerine ve en gelişmiş güdümlü anti-tank füzelerine karşı etkin pasif zırh korumasının yanında, özellikle RPG tehditlerine karşı yeni nesil reaktif zırh (ERA) ve kefes zırh ile tüm anti-tank roket ve güdümlü füzelerine karşı 360 derece koruma sağlayan Aktif Koruma Sistemi de ALTAY T1 Ana Muharebe Tankına entegre edilerek tüm koruma sistemi güncellendi.





ALTAY T1 ANA MUHAREBE TANKI TASARLANIRKEN, PROTOTİP DÖNEMDE GELİŞTİRİLEN ALTAY ANA MUHAREBE TANKINA İLAVE EDİLEN UNSURLAR
Gövde yan korumalarına ilave edilen geliştirilmiş Reaktif Zırh (ERA) paketleri
Koruma seviyesi arttırılmış Kule Üst Zırhları
Kulenin dört köşesine eklenen Aktif Koruma Sistemi Radarları
Kule tavanına yerleştirilen Aktif Koruma Sistemi Lançerleri
Genişletilmiş kule arka bölmesi 
Gövde ve kule geri bölgelerde anti-tank roketlerine karşı koruma sağlayan kafes zırhlar
Gövde mühimmat bölmelerinde infilak geciktirici tedbirler
1500 HP güç ve +55/-32°C çalışma sıcaklığı
Hidropnömatik süspansiyon
65 km/s hız
%60 dik eğim tırmanma
3m hendek ve 1 metre dik engel geçme
4 m su altı geçişi
450 km menzil
120 mm, L55 ana silah
7.62 mm eş eksenli makineli tüfek
Uzaktan Kumandalı Silah Sistemi (7.62 mm, 12.7 mm makineli tüfek ve 40 mm bombaatar)
Yeni Nesil Atış Kontrol Sistemi
Stabilize, gündüz/gece görüş kabiliyetine sahip nişancı ve komutan görüş birimleri
Birden fazla hedefi takip ve ateş altına alma imkanı veren Avcı-Vurucu özelliği 
Pasif Zırh
Reaktif Zırh
Aktif Koruma Sistemi
Kafes Zırh
Komuta Kontrol Sistemi
Muharebe Sahası Tanıma Tanıtma Sistemi
Araç Elektronik Kontrol Sistemi
360° gündüz/gece Yakın Mesafe Gözetleme Sistemi
Şoför gündüz/gece İleri ve Geri Görüş Sistemi
17 kW kapasiteli, çift motorlu Yardımcı Güç Grubu
Yangın Söndürme ve İnfilak Bastırma Sistemi
Yaşam Destek Sistem (KBRN Filtrasyon ve İklimlendirme)


Türkiye'nin ilk elektrikli zırhlı aracı, Otokar'dan


ALTAY T1 ANA MUHAREBE TANKI ÖZELLİKLERİ
ALTAY T1, 4 mürettebatlı bir Ana Muharebe Tankıdır. Sınıfının en üstün hareket kabiliyeti özelliklerine, üstün ve ölümcül ateş gücüne, çepeçevre ve çeşitli unsurlarla güçlendirilmiş zırh korumasına ve en güncel teknolojileri barındıran elektronik harp sistemlerine sahiptir.
Sınıfının En Üstün Hareket Kabiliyeti
Caydırıcı Ateş Gücü
Hibrid Koruma Sistemi
Gelişmiş C4I sistemeri
Tamamlayıcı Yardımcı Sistemler


TÜLOMSAŞ'ın Milli Elektrikli Manevra Lokomotifi DE 10000, Türkiye’nin tek, dünyanın en büyük 3. demiryolu ve hafif raylı sistemler fuarı Eurasia Rail 2019’ da sergilendi



BMC hakkında 
1964 yılında kurulan Türkiye’nin en büyük ticari ve askeri araç üreticilerinden biri olan BMC; sektöründe ilk dökümhane, ilk dizel motor üretimi, ilk çıraklık eğitim merkezi, ilk turbo motorlu araç, ilk yerli hafif ticari araç, ilk çevreye duyarlı doğal gazlı otobüs, ilk tam alçak tabanlı otobüs, ilk yerli üretim taktik tekerlekli zırhlı araç üretimleriyle pek çok ilki gerçekleştirdi. Bugün, İzmir Pınarbaşı’ndaki 250 bin metrekarelik alana yayılan modern tesislerinde, pek çok farklı konfigürasyondaki ticari ve savunma sanayi aracını üretebiliyor. 2.500’ün üzerinde çalışanı ile dinamik ve güçlü insan kaynağına sahip olan BMC, tasarımdan Ar-Ge’ye, üretimden satış ve satış sonrası hizmetlere kadar tüm çözümlerini kendi bünyesinde bulunduruyor. 50 yılı aşkın köklü geçmişi, 80 ülkeye gerçekleştirdiği ihracatı, kuruluşundan bu güne kadar 300 bin adedi geçen araç üretimi ile Türkiye’nin önde gelen ticari araç üreticilerinden biri olan BMC, 7/24 hizmet veren çağrı merkezi, güçlü bayi ağı, 100’e yakın uzman yetkili servis ve yedek parça noktasıyla yoluna devam ediyor.

1 yorum:

  1. https://medyabar.com/haber/3600718/katar-tanki-turk-ordusundan-daha-ucuza-alacak

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..