Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

BMC'nin en güçlü aracı ve Savunma Sanayi Fuarı.BMC Tuğra satışları, Ağustos'tan sonraya mı kalıyor?

En güçlü BMC aracı, geçtiğimiz günlerde İstanbul Beylikdüzü Tüyap Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda tanıtıldı.BMC'nin İzmir'de kurulduğundan bu yana imal ettiği en  güçlü aracın adı BMC 8x8  TWV olarak belirlenmiş.





Bu güçlü,  geniş, konforlu, ergonomik ve devasa boyuttaki aracın ilk ve esas amacı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tanklarını taşımak.Bu arada ana yüklenicisi olduğu Altay Tankı'da BMC'nin tank taşıyıcısıyla taşınacak. Yakın zamanda da motoru da BMC imzasına sahip olacak.Bu gidişle nereye baksak BMC imzasını göreceğiz gibi.






Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın her yıl yayınladığı 
TÜRKİYE'DE ÜRETİLEN MOTORLU ARAÇ (2019 YILI) YERLİ KATKI ORANLARI
listesinde BMC 600 adıyla bu araçtan bahsedilmiş.Dizel motorlu, otomatik vitesli aracın tipi 8x8 TTAR (Tank Taşıma ARacı) olarak belirtilirken yerlilik oranı ise % 50 olarak gösterilmiş.


2012'den önce BMC için İngilizler ne dedi?







Aslında bu aracın öncüsü yaklaşık yedi yıl kadar önce  füze veya tank taşımak için
BMC 525-44 (8x8) Taktik Tekerlekli Araç Projesi  olarak ortay çıkmıştı.Muhtemelen BMC'nin İzmir fabrikası ve test alanında görüntülenmiş Rus ve Çin araçlarına benzeyen, burunsuz, çirkin, geniş ve çift kabinli  bir araçtı.Muhtemelen bir adet hazırlandı.Gücü ise yaklaşık 525 -550 beygir civarıydı!


Porsche, Audi, Mercedes, BMC ve BMW'den sonra o marka da bisiklet üretiyor








BMC Tuğra'nın geliştirilmesiyle ortaya çıkan tank taşıyıcı, Milli Savunma Bakanlığı ile yapılan anlaşma çerçevesinde 2019 Ağustos'una  kadar ilk aşamada 72 adet teslim edilecek.






 Profesyonel'in takipçisi olan Tuğra'nın tanıtılmasına rağmen satışa sunulmaması veya sunulamaması; BMC'nin en çok aldığı eleştirilerden biri.BMC, bir çok koldan farklı alanlarda çalışırken Yeni Tuğra Serisi'nin üzerine yapılandırılan bu tank taşıma aracının teslimi nedeniyle Tuğra'nın satışı için sektör ve alıcılar biraz daha bekleyecek gibi görünüyor!!!


En Yerli BMC, Hangisi?







Yeni BMC Tuğra'da 460 beygir FPT ve 400, 320 ve 290 beygir Cummins motorlar kullanılıyor



BMC 8x8 TTAR Teknik Özellikleri
Motor; Cummins ISX15 620, Turbo Intercooler Dizel
Silindir, 6
Hacim; 15 Litre
Güç; 620 beygir, 471 kW, 1800 rpm
Tork; 2780 Nm, 1200 rpm
Transmisyon; Allison 4800 SPR
Tip; Full Automatic, Torque Converter, 7 ileri - 1 geri
ZF VG 2700
Azami Hız; 90km/s
Tırmanma eğimi % 60
Tankla beraberle toplam ağırlık 120 ton.

IDEF19'da BMC'nin Kirpi, Kirpi II, Vuran, Amazon, 285 (4x4 zırhlı kamyon) ve 6x6 taktik kamyonları da yer aldı. 


BMC 285 Tactical Wheeled Vehicle With Armored Cabin





 Cummins ISB 6.7 285
6.7 litre, 210 kW, 285 PS, 970 Nm




Azami hız 90 km/s
Tırmanma eğimi %60





BMC Vuran





BMC görevlileri araçların içini fotoğraflamanın yasak olduğunu söylediler.Haklı olabilirler ama zaten televizyonlarda ve diğer basın kuruluşlarında araçların içi açıkça gösteriliyor.Youtube de bile rastlayabilirsiniz..Enteresan!


Yeni BMC 600'mü geliyor?2019'un en yerli BMC'si; Tuğra mı, Procity mi, Neoport mu, Amazon mu?Ve, 2019 model BMC fiyatları..





Profesyonel/Professional imalatı bitti ama taktik araç olarak hala devam ediyor;
 4x4 ve 6x6 olarak.

En yeni, en ucuz ve en teknolojik BMC; kaç TL?






BMC'nin 04.05.2019 Cumartesi tarihli katıldıkları Savunma Araçları Fuarıyla ilgili basın bülteni aşağıda yer alıyor,

BMC IDEF FUARI’NDA  İLGİ ODAĞI OLDU

Türkiye’nin lider ticari ve askeri araç üreticilerinden BMC, İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi’nde gerçekleşen 14. Savunma Sanayi Fuarı’nda (IDEF) taktik tekerlekli ve zırhlı araçlarının yanı sıra lansmanı gerçekleştirilen yeni nesil araçlarıyla yerini aldı. 




Altay Tank’ının yanı sıra Tank Taşıyıcı, Kirpi II, Kirpi II Ambulans, Amazon (UKS), Havan Toplu ve Standart Çok Amaçlı Zırhlı Araç, 5 Ton TTA Zırhlı Kabin, Aktan (Kara Araçları Akaryakıt Tankeri), Konteyner Taşıyıcı ve TOMA’ya ev sahipliği yapan BMC’nin standı katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.





Lider ticari ve askeri araç üreticilerinden BMC, Türkiye’nin ve bölgenin savunma sanayi alanındaki en büyük fuarlarından biri olan 14. Savunma Sanayi Fuarı’nda bu sene de yerini aldı. Başta Türk Silahlı Kuvvetleri ve kolluk güçleri olmak üzere dost ve müttefik ülkelerin farklı ihtiyaçlarına yönelik olarak da projeler geliştiren BMC, fuarın en büyük katılımcılarından biri olarak 11 askeri aracını yaklaşık 1.500 m2’lik standında sergiledi. BMC standı Altay Tankı’nın yanı sıra, Tank Taşıyıcı, Kirpi II, Kirpi II Ambulans, Amazon (UKS), Havan Toplu ve Standart Çok Amaçlı Zırhlı Araç, 5 Ton TTA Zırhlı Kabin, Aktan (Kara Araçları Akaryakıt Tankeri), Konteyner Taşıyıcı ve TOMA’ya ev sahipliği yaptı.





BMC, her IDEF Fuarı’nda olduğu gibi, bu fuarda da sektördeki öncü rolünün yansıması olan yeni araçlarının lansmanını yaptı. 
Fuarın ilk günü Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki üst düzey heyet tarafından ziyaret edilen BMC standında, bu senenin başında yine BMC Karasu Temel Atma Töreni kapsamında Sayın Erdoğan’ın huzurunda tanıtımı yapılan ‘Amazon Uzaktan Kumandalı Zırhlı Aracı’nın en son versiyonuyla birlikte daha önce farklı etkinliklerde tanıtımı gerçekleştirilen taktik tekerlekli araçların ileri teknolojilerle donatılmış yeni versiyonları da sergilendi. BMC’nin efsane haline gelmiş ‘Mayına Karşı Korumalı Aracı KİRPİ’nin yeni versiyonları ve özel olarak geliştirilen farklı özelliklerdeki araçları da ilk olarak IDEF Fuarı’nda sektöre tanıtıldı. 

BMC standının bir diğer başrolü ise ana yüklenicisi olduğu Milli Muhabere Tankı ALTAY oldu. Seri üretimine BMC’nin önderliğinde geçilen ALTAY’ın yeni versiyonu fuar süresince BMC standında büyük ilgi ile karşılaştı. Altay Tankı Seri Üretim Projesi Ana Alt Yükleniciler Sözleşme İmza Töreni, Savunma Sanayi Başkanı Sn. Prof. Dr. İsmail Demir, BMC Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Ethem Sancak, BMC Yönetim Kurulu Üyesii Sn. Talip Öztürk, Aselsan, Roketsan, MKEK ve Havelsan üst düzey yöneticilerinin katılımıyla fuarın ikinci gününde basına açık olarak gerçekleştirildi. 

Yoğun ilgi gören BMC standında, fuar boyunca katılımcılara araçlarla ilgili detaylı bilgi verildi.


BMC'nin 2023 hedefleri ve 4x4 VIP


Kaynaklar (ve bilgi için); www.sanayi.gov.tr/
http://magazinulasim.com/Konu-yeni-bmc-tugra-tank-tasiyici.html
www.bmc.com.tr
https://www.trmilitary.org/viewtopic.php?t=803
BMC tanıtım kitapçıkları

2 yorum:

  1. Aracın içini neden göstermediler acaba? Dediğiniz gibi youtube da zaten içini en ince detayına kadar gördük :)

    YanıtlaSil
  2. Ben Vuran aracını kast ettim. Diğerlerinin kapıları kilitliydi zaten.Zaten fuar tanıtım yeri .Fotoğraf çekimine YOK demek ilginç.Hani Altay tankının içini fotoğraf çekmek yasak onu anlarım..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..