Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Toyota, 2018-19 WEC Dünya Şampiyonluğu’nu Garantilerken Yapay Zeka ve Robotik Girişimleri Desteklemek için 100 Milyon Dolarlık Yeni Kaynak ayırdı

Uzakdoğunun lider markası motorsporlarındaki etkinliğinin yanında
 otonom ve robotik teknolojiler üzerinde de çalışıyor..
Toyota’nın Silikon Vadisi’nde yer alan Toyota AI Ventures (TAIV) girişimi, teknolojik gelişmeleri hızlandırmak adına 100 milyon dolarlık yeni bir fon açıkladı. Buna göre bu yeni fon, otonom mobilite ve robotik teknolojiler üzerine çalışan yeni girişimlere kaynak sağlayacak.






Toyota Araştırma Enstitüsü’ne bağlı olarak 2017’de kurulan yapay zeka odaklı Toyota AI Ventures, iki yıldan daha kısa bir süre içerisinde 19 farklı yeni girişime yatırım yaptı. Açıklanan 2. Fon ile birlikte, firmanın toplam yatırımının 200 milyon doların üzerine çıkması ve dünya çapındaki girişimlerin artarak desteklemesi planlanıyor.





Toyota AI Ventures Genel Müdürü Jim Adler, bu yapının öneminin altını çizerek, “Otomobil üreticileri girişim ekosisteminde yer alarak endüstrinin hızlı gelişimine katkı sağlamalı. Girişimlere yatırım yapmak, Toyota’nın en son inovasyonları araştırmasına ön ayak olacak uzun dönem ilişkileri kurmasına yardımcı oluyor” dedi.


Yeni kral da Toyota Century kullanacak.Bu arada C-HR elektriklendi ve bir Highlander klasiği yollarda





Toyota AI Ventures şirketinin yatırım yaptığı alanlar arasında yapay zeka, veri, bulut teknolojileri, günlük işleri yapabilen robotik platformlar, yapay zeka kullanan sosyal robotik arkadaş teknolojisi, hizmet araçları için Seviye 4 otonom sistemler, denizcilik için otonom kontrol ve navigasyon sistemi gibi teknolojiler yer alıyor. Toyota, yeni fonlarıyla birlikte yetenekli girişimcileri destekleyerek markanın mobilite alanında yeni teknolojiler bulma hedefine de katkı sağlayacak.


Yeni Toyota Proace City; 75 - 130 beygirlik benzinli ve dizel motorlarla geliyor, 5-6 ileri düz ve 8 ileri otomatik şanzımanda var









Toyota 2018-19 WEC Dünya Şampiyonluğu’nu Garantiledi 

Toyota’nın FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda mücadele eden yarış takımı TOYOTA GAZOO Racing, sezonun sondan bir önceki yarışı olan Spa-Francorchamps’ı kazanarak şampiyonluğunu garantiledi. 6 saat süren yarışa olumsuz hava koşulları damga vursa da, finişe ilk sırada ulaşan, Fernando Alonso, Sebastien Buemi ve Kazuki Nakajima’nın kullandığı Toyota TS050 Hybrid yarış aracı oldu.


2019 ilk çeyreğinde neler oldu?En çok kim ve hangi otomobil sattı?


Toyota Takımlar Şampiyonluğunu sezon bitmeden kazanırken Fernando Alonso, Sebastien Buemi ve Kazuki Nakajima ise elde ettikleri bu galibiyetle birlikte en yakın rakiplerine 31 puanlık fark açmış oldular. Mike Conway, Kamui Kobayashi ve José María López’in kullandığı Toyota’nın diğer yarış aracı ise, yaşadıkları problemin rağmen tekrar mücadeleye dönerek 6. sırada finişe ulaştı. Aynı zamanda bu üçlü yarışın en hızlı tur zamanına da imza attılar.






Yarıştan önce kar yağışı etkili oldu
FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nı tarihi bir ana da tanıklık etmiş oldu. Spa’da yarışın başlamasına dakikalar kala etkili olan kar yağışı, şampiyona tarihinde ilk defa karlı bir hava da start alınmasına yol açtı. Yarış başladıktan 25 dakika sonra kar yağışı sona erdi ve yerini güneşli bir havaya bıraktı. 


Renault Nissan ile Fiat Chrysler birleşiyor mu?


Hedef Le Mans Zaferiyle Pilotlar Şampiyonluğu
Zorlu fakat başarılı bir yarışı tamamlayan TOYOTA GAZOO Racing takımı gözünü 15-16 Haziran’da gerçekleştirilecek sezonun son yarışı Le Mans’a çevirdi. 24 Saatlik Le Mans yarışı, aynı zamanda Formula 1 Dünya Şampiyonu Fernando Alonso’nun Toyota WEC yarış aracıyla son kez piste çıkacağı ve ardından Toyota markası altında farklı mücadelelerde boy göstereceği yarış olacak.






TOYOTA GAZOO Racing ile bir galibiyete daha imza atan Alonso, zor bir yarış geçirdiklerini ifade ederek, “Hava şartları da işimizi zorlaştırdı. Ama bugün en önemli şey, Takımlar Dünya Şampiyonluğu’nu kazanmaktı. Toyota adına son derece mutluyum. Bizim için harika bir sezon oldu ve umarım Le Mans'da güzel bir sonuçla Pilotlar Şampiyonluğu’nu da kazanabiliriz” diye konuştu.



Yeni Camry Hybrid ve Yeni RAV4 Hybrid Türkiye'de

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..