Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Türkiye'nin Elektrikli Traktörü Sahaya İndi

Elektrikli Traktör, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  tarafından Polatlı Tarım İşletme Müdürlüğünde gerçekleştirilen TİGEM 69. Hasat Şenliği'nde tanıtıldı ve  test edildi.Çevreci, maliyeti düşük bu aracın en kısa zamanda üretime alınarak kullanıma sunulmasını bekliyoruz.






Yerli otomobil, yerli motor, yerli uçak, yerli helikopter , yerli tank çalışmalarına;
 yerli ve elektrikli traktör de eklendi.Şüphesiz ülkemiz insanımız için olumlu, güzel ve en önemlisi gelecek için en iyi hamleler..Bu girişimlerin hızlı, sağlam ve en iyi şekilde amacına ulaşmasını bekliyor ve izliyoruz..





TREV Teknik Özellikleri

 45 dakika şarj süresi
 1 şarj ile 7 saat aralıksız çalışma
7 saatlik çalışma maliyeti: 20 TL
 105 beygir gücü
Düşük bakım maliyeti
 % 95 yakıt tasarrufu




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Polatlı Tarım İşletme Müdürlüğünde düzenlenen TİGEM 69. Hasat Şenliği'ne iştirak etti. Program kapsamında biçerdöver kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından da yerli olarak geliştirilen, 7 saatlik çalışma maliyeti 20 lira olan ve yüzde 95 yakıt tasarrufu sağlayan elektrikli traktörün direksiyonuna geçti. Erdoğan, alanda kendisini bekleyen çiftçilerle sohbet ettikten sonra fuar alanında stantları gezdi. Fuar alanında Ata tohumu ve yerli sebze tohumu gibi milli üretim projeleri kapsamındaki ürünler ilk kez görücüye çıktı.





"ELEKTRİKLİ TRAKTÖRÜN ÇİFTÇİLERİMİZİN MALİYETLERİNİ DÜŞÜRECEĞİNE İNANIYORUM"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizler bugün sadece tarlanızdaki ürünün hasadını yapmıyorsunuz. Her anı sabırla geçirilen 1 senenin çalışmanın neticesini de alıyorsunuz" diyerek tüm çiftçilerin Hasat Bayramını tebrik etti. Bugün açıklanan fındık alım fiyatları ile de Hasat Bayramında üreticilere güzel bir haber verdiklerini belirten Erdoğan, "Hazırlıklarını tamamlayan TMO hasat başlangıcına denk gelen Kurban Bayramının akabinde alıma geçiyor. Hayırlı olsun" diye konuştu.





Bugün Türk tarımı adına gurur verici bir adım atıldığını kaydeden Erdoğan, "Türkiye'nin ilk yerli üretim elektrikli traktörün tanıtımını ve deneme sürüşünü yaptım. 45 dakika şarj süresi ile 7 saat aralıksız çalışabilen bu traktörümüz inşallah seri üretime hazır. Ses yok, gürültü yok. Yüzde 95 yakıt tasarrufu sağlayan elektrikli traktörün çiftçilerimizin maliyetlerini düşüreceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.





ELEKTRİKLİ TRAKTÖRLE MAZOT MALİYETLERİ %90'DAN FAZLA DÜŞECEK

69. Hasat Bayramı kapsamında başta elektrikli traktör olmak üzere, yerli tarım teknolojileri de görücüye çıktı. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, bu geniş alanın Teknoloji ve ARGE İle Buluşturulduğuna dikkat çekti; "Mazot maliyetlerini, %90'dan fazla düşürecek, Dünyada ve Türkiye'de ilk, Yazılımı ve tasarımı yerli ve milli, Elektrikli Traktörümüz; Etkin planlama ve verimlilik sağlayacak Akıllı Küpe Sistemimiz; Ata tohumu ve yerli sebze tohumu gibi diğer milli ve yerli üretim projeleri kapsamındaki ürünlerimiz görücüye çıktı" dedi.



Kaynak; https://www.tarimorman.gov.tr
https://www.tarimorman.gov.tr/Haber/3949/Bir-Yillik-Emegin-Meyvesi-69-Hasat-Bayrami
https://www.tarimorman.gov.tr/Haber/3945/69-Tigem-Hasat-Bayrami-Bugun-Gerceklestiriliyor%e2%80%a6
https://www.tarimorman.gov.tr/Haber/3950/1-2-Milyar-Lira-Destegi-Kurban-Bayramindan-Once-Odeyecegiz

4 yorum:

  1. Memleketimize Milletimize Hayırlı Uğurlu Olsun

    YanıtlaSil
  2. Hocam bu traktörü hangi fabrikada üretecekler. Daha doğrusu üretici devlet mi yoksa babayiğit olayında olduğu gibi özel sektöre mi ürettirecekler? Traktörün ismi TREV mi? Ne zaman üretilecek kaç adet üretilecek hiç bir bilgi yok?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda bir bilgiye ulaşamadım.Ama Ankara, Konya taraflarında ki firmalardan biri olabilir gibi geliyor.Tümosan, Türk Traktör/New Holland veya Hars'tan biri olabilir!

      Sil
    2. O zaman umarım Tümosan olur. Diğerleri tam olarak Türk Malı değil. Tümosan motoru da dahil Türk malı. Tümosan bu traktörü üretmese bile kendileri de böyle bir traktör yapmalı. Verilen bilgiler doğru ise Çiftçi çok büyük bir dertten kurtulacak. Hatta köylere güneş paneli kurup 7 saatin maliyeti olan 20 TL de bedavaya getirilebilir. Sevindirici bir gelişme. Umarım tarım sektörüne olumlu anlamda katkısı olur.

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..