Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli Otomobilin İnternet Sitesi; Yeni Sayfalarıyla Yayında

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. nin, resmi internet sitesi http://www.togg.com.tr , toplam altı sayfasıyla yayında.Sitede; yerli otomobilin taşıyacağı özellikler, teknolojik ve çevreci oluşu, kuruluş v e amaçları gibi bilgiler yer alırken ekibimize katılın ve haberdar olun bölümlerine katılım yapabilirsiniz..





www.togg.com.tr; Keşfet Sayfasıyla kurum hakkında bilgi veriyor, CEO'nun mesajıyla beraber yönetim kurulunu tanıtıyor,
Mobilite Çözümleri Sayfasıyla otomobilin teknik özellikleri anlatılıyor,
Tedarik Sayfası'nda tedarik süreci ve ihaleler,







Bize Katıl Sayfası'nda ise "TOGG’da biz, otomobili yeni nesil akıllı bir cihaza dönüştüren, elektrikli otomobillerin öncüsü, yeni teknolojileri mobilite kavramıyla buluşturan, 2022 yılında ilk otomobilini çıkardığında Avrupa’nın geleneksel olmayan elektrikli otomobil üreten tek şirketi olmak üzere yola çıktık...
...... özelliklere sahipseniz ve birlikte yorulmadan aynı hedefe koşmak istiyorsanız, sizleri aramıza bekliyoruz!" deniyor.
Basın Sayfası'nda da basın bültenleri ve diğer haberler yer alıyor.






TOGG, Keşfet Sayfası'nda kendini şu şekilde anlatıyor;

Geleceğin Mobilite Platformuyuz

Fikri mülkiyet haklarına Türkiye'nin sahip olduğu, küresel ölçekte rekabet edecek bir otomobil markası yaratma hedefiyle Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell, Zorlu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği güçlerini birleştirdi ve 25 Haziran 2018'de Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş.'yi (TOGG) kurdu.

TOGG olarak elektrikli ve bağlantılı  yeni nesil otomobiller geliştiriyor ve bu otomobiller etrafında bir mobilite ekosistemi oluşturuyoruz. Bu ekosistem sayesinde geniş kitlelerin hayatını kolaylaştırıp, zararlı emisyonları sıfırlayarak temiz bir geleceğe katkıda bulunmayı hedefliyoruz.


Yerli Araçlar; Rahvan, Timsan 17 E ve Seyit Onbaşı



2022 yılında doğuştan elektrikli, bağlantılı ve güncel otonom seviyesine sahip, orta büyüklükte (C segmenti) bir "sportif çok amaçlı otomobil (SUV)" ile yola çıkacağız. Akıllı ve bağlantılı otomobilimizin etrafında oluşturduğumuz ekosistem dahilinde yeni hizmetler, yeni kullanıcı deneyimleri ve yeni iş modelleri geliştireceğiz. İş ortaklarımızla ve çevremizde filizlenen girişim şirketleriyle yeni fikir ve teknolojilerin ortaya çıkmasını sağlayacağız.





CEO'nun Mesajı
Değerli paydaşlarımız,

Türkiye’nin merak edilen, bir an evvel hayata geçmesi beklenen projesinin en heyecanlı üyelerinden biri olarak sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunun farkındayım.

Uzun yıllardır ülkece hayalini kurduğumuz bir büyük işi gerçekleştirmek üzere yola çıktık. Stratejimizi belirleme aşamasında otomotivi etkileyen temel eğilimleri analiz edip tüm dünyadan alanında başarılı olmuş veya olamamış bir çok vakayı inceledik. Bu incelemelerde otomotivdeki büyük dönüşümün sinyallerini görüp sadece otomobil üretmekle, marka geliştirmekle kalmayıp otomobilden daha fazlasını yapmamız gerektiğine karar verdik. Otomobilden daha fazlası demek, elektrikli ve bağlantılı otomobillerle ortaya çıkıp otomobilin ev ve işimizden sonra üçüncü bir yaşam alanına dönüştüğü, otonom seviyesinin arttığı, otomobil sahipliği kavramının yeniden ele alındığı ve yeni hizmetlerin ortaya çıktığı bir hareketlilik yani mobilite dünyası demektir. Bu dünya ise kendi içinde bir ekosistem olarak kurgulanmayı gerektiren yeni fikirlere açık, yeni teknolojilerin hakim olduğu ve tek başına değil işbirlikleriyle başarının sağlanacağı ve girişimciliğin ön planda olduğu bir ortamdır.

2019 yılı sonunda ön gösterim aracımızın örtüsünü kaldıracak, takip eden iki yılda fabrikamızı tamamlayacak ve C segmentinde bir SUV olan ilk ürünümüzü 2022 yılında yola çıkartacağız. 2030 yılına kadar ise ürün gamımızı geliştirip 5 modelle farklı ihtiyaçlara cevap vereceğiz.

Projemiz ile 2022 yılından itibaren 15 yıl içinde GSMH’ye toplam 50 milyar Avro, cari açığa ise 7 milyar Avro katkıda bulunup, 5 bini doğrudan olmak üzere 20 bin kişiye ise istihdam sağlayacağız.

Bu son derece iddialı ve zorlayıcı, bir yandan da oldukça keyifli yolculukta bizi yalnız bırakmadığınız için ve bizleri desteklediğiniz için şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.

Mehmet Gürcan Karakaş
CEO




Türkiye'nin ilk otomobil fabrikası ve serbest bölgesine dair


Yönetim Kurulu

M. Rifat Hisarcıklıoğlu
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ni temsilen
TOGG Yönetim Kurulu Başkanı

Tuncay Özilhan
Artı Anadolu Danışmanlık A.Ş. şirketini temsilen
TOGG Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı


Taha Yasin Öztürk
TOGG Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Kamilhan Süleyman Yazıcı
Anadolu Bilişim Hizmetleri A.Ş. şirketini temsilen
TOGG Yönetim Kurulu Üyesi

Ethem Sancak
TOGG Yönetim Kurulu Üyesi

İnan Kıraç
Kök Ulaşım Taşımacılık A.Ş. şirketini temsilen
TOGG Yönetim Kurulu Üyesi

Okan Baş
Kök Teknoloji A.Ş. şirketini temsilen
TOGG Yönetim Kurulu Üyesi

Ahmet Akça
Turkcell Gayrimenkul Hizmetleri A.Ş. şirketini temsilen
TOGG Yönetim Kurulu Üyesi

Osman Yılmaz
Turkcell Satış ve Dijital İş Servisleri A.Ş. şirketini temsilen
TOGG Yönetim Kurulu Üyesi

Ahmet Nazif Zorlu
Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. şirketini temsilen
TOGG Yönetim Kurulu Üyesi

Bekir Cem Köksal
Vestek Elektronik Araştırma Geliştirme A.Ş. şirketini temsilen
TOGG Yönetim Kurulu Üyesi


Türkiye'nin Yerli Otomobilleri Devrim ve Anadol ile Son Gelişmelere Almanlar Fransız Kalmamış!!!








Otomobili yeni nesil akıllı bir mobilite cihazına dönüştürüyoruz


Geliştirdiğimiz elektrikli, bağlantılı yeni nesil otomobiller etrafında oluşturduğumuz ekosistem; şarj altyapısından konum bazlı uygulamalara, diğer akıllı cihazlarla bağlantıdan akıllı park uygulamalarına, üyelik bazlı ulaşım hizmetlerinden otomobilin yazılımını kablosuz güncellemeye kadar yeni birçok hizmeti içerecek ve yaşamımızı kolaylaştıracak.

Otomobilden Daha Fazlası

Elektrikli
Elektrikli motorun sessizliği, ivmelenme keyfi, enerji verimliliği ve sıfır emisyon, hepsi bir arada

Bağlantılı
İnternet otomobilde değil, otomobil sürekli internette

Akıllı
Sizi dinleyen, anlayan, sizinle bütünleşen, size uygun çözümler sunan, size göre dönüşen ve sizi de dönüştüren, sizin için öğrenen bir cihaz

Otonom
Sürücü ve yolcular için ileri seviye servis desteği ve konfor sunacak güncel otonom seviyesi

Stil Sahibi
Kendine has tasarım çizgileriyle estetiğin, fonksiyonelliğin ve teknolojinin birleştiği modern tasarım

Güvenli
Aktif ve pasif güvenlik donanımıyla yola çıkacağı 2022 yılında Euro NCAP’ten 5 yıldız almayı hedefleyen modern bir otomobil



Neden Kasko Yaptırmanız Gerekiyor?



Duyarlı
Gelecek kuşaklara sadece temiz bir çevre değil, geliştirilip büyütülecek yeni fikirler, ürün ve uygulamalar ortaya çıkaracak bir proje

Küresel
İddialı tasarımı, ileri teknolojileri, kullanıcı dostu dijital deneyimiyle sadece Türkiye'de değil uluslararası pazarlarda da kendine yer bulacak iddialı bir cihaz.



Otokar, otomobil mi üretecek?



Kaynak; http://www.togg.com.tr/

6 yorum:

  1. Bu sene sonunda bir prototip göremezsem pis söveceğim. 2009 dan beri bekliyorum. Artık beklemeye tahammülüm kalmadı. Yine ileri bir tarih verirlerse bu işi yapmayacaklarına milleti kandırdıklarına kanaat getireceğim.

    YanıtlaSil
  2. Saab 9-3 işi çok büyük hata idi. Yani; eski bir platform ve sonuçta hiç bir sonuca ulaşmadı. Elektrikli traktör konularında mevcur bir JD Traktör üzerine gerçekleştirilmiş bir prototip deniyor; https://www.trakkulup.net/
    https://www.trakkulup.net/threads/elektrikli-traktorden-fotograflar.100264/
    https://www.trakkulup.net/threads/erdogan-yerli-elektrikli-traktor-deneme-surusunu-gerceklestirdi.100254/#post-1288473
    sonuçta; iyi bir adım ama gerçekçi konuşulmalı diye düşünüyorum.Durum bu denmeli, daha seri üretim geçekleşmemiş yüzde yüz yerli değilken!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://www.yeniakit.com.tr/haber/yerli-elektrikli-traktor-icin-sevindiren-haber-ilk-satis-887709.html
      Bu sitede traktör ile ilgili haber var. Nerede kim tarafından üretileceği yazmıyor? 1 yıl içinde 10 bin adet üretilecek deniyor? Çok iddialı hedefler. İnşallah doğrudur. Artık bir şeylerin yapıldığını görmek istiyorum. Sizin verdiğiniz linkte bir üye Türkiye de şasesi ile hiç bir traktörün üretilmediğini yazmı? Tümosan ın şasesi Türk değil mi? Yani Tümosan üret miyor mu?

      Sil
    2. Şase olayını bilmiyorum ama Tümosan kuruluş aşamasında ki o zaman Devlete aitti, o zamanki adı
      FIAT TRATTORI (Fiat Traktör) şimdiki New Holland ile 3,4,6 silindirli motor ve 8 farklı tip traktörü lisansla üretim anlaşması yapılmış..Sonrada kendi ayakları üzerinde günümüze ulaşmış.2019 Sanayi Bakanlığına verilerine göre imal ettiği araçların yerlilik oranı % 86 ile 91 arasında değişiyor.Bu kadar tecrübesi ve yerlilik oranı olan firma herhalde şase ve önemli aksamları kendi imal ediyordur!!!

      Sil
  3. Son bir bilgi Tümosan'ın kuruluş aşamasında 5 proje yer almış.Zaman içinde bazıları ilerlememiş, yarım kalmış veya devir olmuş;
    Traktör Projesi: FIAT TRATTORI-İTALYA
    Dizel Motorları Projesi: FIAT TRATTORI-İTALYA
    Hafif Hizmet Dizel Motorları Projesi: MITSUBISHI-JAPONYA
    Kamyon ve Ağır Kamyon Motorları Projesi: DAIMLER BENZ ALMANYA, VOLVO-İSVEÇ
    Aktarma Organları Projesi: ZAHRADFABRIK (ZDF)-ALMANYA

    Aksaray'da ki projede Daimler de var. Ve daha sonra bu projenin devir edilerek günümüzdeki Aksaray Mercedes fabrikası olduğunu düşünüyorum!
    Volvo projesi de BMC'ye devrediliyor: Volvo motorlu BMC Yavuz'lar bu şekilde ortaya çıkıyor..
    https://www.otometre.com/2009/07/tumosan-bmc-fiat-volvo-mitsubishi.html
    https://tumosan.com.tr/tr/kurumsal/tarihce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten ilginç bilgiler. Başka bir yerde bu bilgileri bulamazdık. Bende Tümosan ın şasesi de dahil kendinin ürettiğini düşünüyorum. Sonuçta şasesini yapmak, dizel motor yapmaktan daha zor değildir herhalde?

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..