Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni BMC Altuğ/Aktuğ/Aytuğ/Alptuğ!!!Tuğra ve Tulga'ya kardeş gelir mi?

 Megastar ve Levend adlı hafif ticari araçlarının üretimini,  BMC; yıllar önce bıraktı.Bu sınıfta 2019 yılında sosyal medya da "yakında" başlığıyla bir aracın net olmayan bir görüntüsü paylaşılmış ve  kısa bir süre sonra silinmişti.



BMC, yeni sahibiyle çok yol aldı.Bu süreçte İzmir fabrikasını yenileyen, Karasu Fabrikası nın inşaatını yavaşta olsa sürdüren firma, savunmayla ilgili kazandığı bir çok ihale ve yeni araç çalışmalarını sürdürüyor.BMC; Levend ve Megastar'ın yerini alacak aracıyla ilgili küçük bir resim dışında bir bilgi, ipucu vermedi henüz!

BMC LEVEND 100 VE ÖNCESİ

Ancak,araç isimlerinde yıllar önceki tarihi Türk isimleri olan Yavuz, Levend ve Fatih günümüzde Tuğra ve Tulga olarak devam ediyor.Yeni bir araç geliyor olsa Tuğra ve Tulga ile uyumlu hangi isim yakışır, Tuğçe, Tuğalp, Baştuğ, Alptuğ, Altuğ, Aktuğ, Tuğhan, Tuğcan, Tuğ, Atatuğ, Ertuğ, Göktuğ, Aytuğ, Batuğ, Oktuğ...



Bu model adlarından  birinin marka tescili adına başvuru yapılmış!Yeni bir BMC yolda, Tuğra ve Tulga'ya kardeş geliyor olabilir..

Yerli Pikabın Adı Ne Olsun; Tulga, Yaman, Yılmaz, Acar, Tolga...

8 yorum:

  1. BMC, Megastar gibi bir minibüsü tekrar üretebilir. Başka bir üretici ile ortak platform ile üretim de düşünülebilir. Fiat, Peugeot, Citroen yıllardır ortak platformda ticari araç üretiyor.
    Opel ile Renault da ortak platformda ticari üretti.

    YanıtlaSil
  2. BMC; Levend 100, Levend MD ve Megastar'ın yerini dolduracak yeni aracı rahatlıkla imal edebilir.fakat Tuğra da ki gibi ağırdan alıyor.Neden?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BMC şu anda Savunma sanayine odaklandı. Dikkat ederseniz Çekici serisini de geç çıkarmışlardı.

      Sil
    2. BMC, yeni sahipleriyle çok yol aldı. Savunma alanında zaten siparişlere çalışıyorlar.Altay, motor ve diğer araç ar-gesi devam ediyor.Hani tok satıcı tabiri varya ; Tuğra ve yeni sivil araçlar için çok ağır hareket ediyorlar.Yani tok satıcı gibiler.

      Sil
    3. Yani. Adamlar daha çok para getirecek alanlara öncelik verdiğinden ticari araç alanında ağırdan gidiyorlar.

      Sil
    4. Mantıklı..Ama Karasu fabrikasının yapımınını da bu kadar ağırdan almamalıydılar.Fabrika ne kadar erken çalışmaya başlarsa (Altay TankıNın motor konusun da özel bir durumu dışında) diğer araçları daha rahat üretir.. VE İzmir fabrikası daha rahat çalışır-dı..

      Sil
    5. İnternette BMC tulga suv un arkadan çekilmiş fotoğrafları dolaşıyor denk geldiniz mi? wowturkye bmc sayfasında var.

      Sil
    6. Evet gördüm..Tulga gibi tescil edildiği tasarımla yola çıkacaktır..2021 de bence üretime alınabilir..Belki Levend-Megastar ın takipçisi de yeni yılla ortaya çıkar!

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..