Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni modeller/prototipler hazır ama fabrikası kapalı, çalışanları 13 yıldır emeklerinin karşılığını alamadı

 Türk otomotiv sanayinin  önde gelen, imal ettikleri araçlar bakımından dünyanın ilk 10 şirketinden biriyken şimdi fabrikası yıkık dökük, çalışanlar dahil alacaklılar hala bekleyişte.Şaşılacak bir durum; Uzel armalı prototipler ise bir ara yola kadar çıkıp tekrar fabrikaya geri dönmüşler..



Malum, Uzel Traktör çalışanları; haklarını almak, bunu gündemde tutmak ve fabrikadan bir şeyler  çalınmasın diye  fabrika önünde 24 saat nöbet tutuyorlar..İhale, mahkemeler derken 

Kısaca Uzel

Eylül'ün ilk haftasında Uzel'in yeniden ayağa kalma çabaları sırasında hazırlanan yepyeni iki traktör prototipi, tır üzerinde fabrikadan yeni çıkmışken emniyet güçlerinin müdahalesiyle tekrar fabrika sahasına alınmışlar..




Bu konu üzerine çok yorum yapılabilir; Niye 13 yıldır işçiler mağdur oluyor, bu durumdan kim kazançlı çıkıyor, prototipler hurdacıya mı satılacaktı yada bir firma beraberliğiyle üretime mi alınacaktı?....





Aslında, çalışanlar ve diğer alacaklıların hakları da verilebilir, fabrika yenilenmesi gerekir o zor ancak yeni araçlar üretimi başka bir yerde gerçekleştirilebilir,Yani herkes kazanabilir.



.Bunun içinde ilgili kamu kurumlarının da işin birer ucundan tutması gerekir.Ama, BMC'deki 

Uzel Traktör'ün biraz zamana ihtiyacı var!

gibi, Temsa da ki gibi (bu örnek tam benzemese de yaşadığı süreç bakımından) herkes izleyici..Hak diye bir şey var birde kul hakkı  gerçeği var.Unutmamak gerek..



Massey Ferguson, Uzel'den sonra Tafe tarafından Manisa'da imal ediliyor




Kaynak; https://twitter.com/MakinaUzel
https://twitter.com/akbelenli
https://twitter.com/Nakliyatsendika

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..