Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

MUSOSHI, Türkiye’de tasarlanan ve imal edilen elektrikli bir araç

 Kocaeli, Gebze'de faaliyet gösteren SGN Lojistik Yatırım elektrikli bir araç üzerinde çalışıyor.Geçtiğimiz Kasım ayında  Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır'ın Teknopark İstanbul ziyaretinde SGN'nin ürettiği elektrikli aracı inceleyerek araç hakkında şirket yetkililerinden bilgi almıştı.



Bu arada,  SGN Lojistik Yatırım;  otomotiv ve elektrik alanında çalışacak mühendisler için  verdiği ilanlarla çalışan sayısını arttırmayı hedefliyor.Musoshi elektrikli araçları için Türkiye yollarının yanında Avrupa ve Kuzey Amerika pazarları da hedefleniyor.




SGN, Musoshi markalı elektrikli araçları ve hedeflerini şu şekilde anlatıyor;

"“MUSOSHI” Türkiye’de tasarlanan ve üretilen elektrikli araç markasıdır.

Elektrikli araçlarımızın ilgili alt sistemlerini geliştirme, geliştirdiğimiz teknolojiyi ticarileştirme hedefimiz ve lojistik alanında kullanılacak elektrikli araçlarda lider olma vizyonumuz ile yatırımlarımızı sürdürüyoruz. 





İlk ürünlerimizin tip onayını alarak yurtiçi ve yurtdışında şehir içi trafiğinde müşterilerimizin beğenisini sunmuş durumdayız. “MUSOSHI” Türkiye’nin yanında hızla Avrupa ve Kuzey Amerika pazarlarında da satışa sunulacaktır.



Şehir içi dağıtım yapacak elektrikli araçlar geliştiren ve üreten firmamızda görevlendirmek üzere otomotiv sektöründe tecrübeli mühendisler istihdam edilecektir. "

Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Musoshi Teknik Özellikler

L7 class 3 wheeler
120 km range with 
Li-Ion battery pack  48V
350 kg, 1 euro pallet load capacity

13.6 KWH
Battery Capacity

69 miles
Range (Loaded)

35
Mph Top Speed

6.5 Hours
Charging Time (85%)

8 Hours
Charging (100%)

1543 lb
Curb Weight

882 lb
Loading Capacity (With Driver)

54.15 Cu. Ft.
Cargo Holding Space

25% Incline
Capability to Climb 25% Degree Ramps

1500 Cycles/5yr
Batte

Musoshi markası bir kaç ismin kısaltmasını çağrıştırıyor. Japon veya Çin'i de akla getiriyor.Esas olarak  Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde bir bölgenin adı.

Pi Makina Pikap ve 2021


Sırf hava kirliliğini görmemeniz, orada olmadığı anlamına gelmez.
"Bugün devletler ve çevre dostu şirketler yeşillenmek ve dünyayı kurtarmak için harekete geçiyor.

Otomobiller ve ticari araçlar, nüfusun yoğun olduğu mega şehirlerdeki hava kirliliğinin ana nedenleridir. Yani ek vergiler ve devletlerin baskısı nihayet bu şehirleri kurtarmak için ortaya çıktı. Bu nedenle şirketler, mevcut yakıtla çalışan filolarını Elektrikli Araçlar (EV'ler) ile değiştirmek için bir alternatif arıyor.





Büyük otomobil üreticileri, sadece mecbur oldukları için acele ediyorlar. Halen mevcut yakıtla çalışan araç üretim hatlarını amortismana tabi tutmaları gerekiyor. Bugün yeniden yapılanmaya başlasalar bile, oraya varmaları uzun yıllar alacaktı. Ve bunu yaptıklarında, ilk üretecekleri binek otomobiller olacaktı çünkü yüksek üretim hacimlerinin olduğu yer orası.




Öyleyse bugün, müşterilere elektrikli teslimat araçları sunmak söz konusu olduğunda, ne yapıyorlar? Mevcut yakıtla çalışan teslimat modellerini elektrikli araçlara dönüştürüyorlar, ancak yüksek bir fiyat etiketi ile. Bu, potansiyel alıcılar için ticari bir vaka oluşturmayı çok zorlaştırır. Sonuç? Müşteriler yakıtla çalışan araçları mümkün olduğu kadar uzun süre satın almaya devam ediyor, çünkü geçiş maliyeti ve eldeki filoları düşünüldüğünde, işletmek daha ucuz.

Musoshi elektrikli araç (EV) şirketini bu yüzden kurduk
Zaman kaybetmek istemedik ve ihtiyaçlarımıza cevap verecek uygun fiyatlı bir EV'nin yakında piyasaya çıkıp çıkmayacağını görmek için bekledik. Biz de kendimiz tasarladık ve üretmeye başladık. Amaca yönelik elektrikli dağıtım araçlarımız, elektrikli hizmet araçları segmentindeki bu boşluğu doldurmakla kalmaz, aynı zamanda onu kökten değiştirir. Yalnızca uygun fiyatlı ve dayanıklı olmakla kalmayıp aynı zamanda son derece işlevsel EV'ler inşa etmek için buradayız."





Kaynaklar; Türk Patent ve Marka Kurumu
https://www.teknoparkistanbul.com.tr/haberler/fatih-mehmet-kacir-teknopark-istanbulu-ziyaret-etti
https://www.kariyer.net/is-ilani/sgn-lojistik-yatirim-elektrik-elektronik-sistem-muhendisi-2659920
https://tr.linkedin.com/in/mustafa-erturk-01b8011
https://musoshi.com/our-story/
https://www.google.com.tr/maps/place/Musoshi,+Demokratik+Kongo+Cumhuriyeti/@-12.222786,27.5062824,110925m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x196d93d220351425:0x4c1c6b61c92375ec!8m2!3d-12.2503268!4d27.646418

17 yorum:

  1. fiyat belli değil, takip etmek gerek..

    YanıtlaSil
  2. Araç hoşuma gitti kurt köyde gördüm içine ve bagajına baktım balığa gitmek için gayet yeterli alanı var çevre dostu sessiz tam bana göre piyasada yürümeye başlasın ve fiyatı belli olsun şehir ici kullanma amaçlı alınır emeği geçenlere teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. merhaba çok sevdim lütfen fiyatını öğrenmek istiyorum.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba bende test sürecinde yer almak istiyorum

    YanıtlaSil
  5. Hangi ehliyetle kullanabiliriz

    YanıtlaSil
  6. Buna TSE GARANTİSİ VERİLMEZ KÖYDE BİNİLİR BÜYÜK ŞEHİRDE EN UFAK YAGMURDA KARDA GUVEN SIFIR BİR ARAÇTIR KAZA ANINDA KURTULMA ŞANSIN YOK DIYECEK KADAR AZ BİRİLERİ PARA KAZANSIN CEPİNI DOLDURSUN GERİSİ BOS VER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır kesinlikle bu araçları dünya standartlarına uygun üretiyoruz ve bir sürü teste tabi tutuyoruz bu şekilde düşünmeyin

      Sil
    2. Senin gibi sığdüşünürsek hiç üretmeyelim zaten araç 35 kmh gidiyo scooter dan iyidir al bin ... paran yoksa kötüleme bi bizim millette var bu beğenmediysen alma ya

      Sil
  7. Hoşuna gitmiş herkesin fiyati ne bende alacam fiyatini duysanız oooo bune yaa dersiniz heryerde boş insan cok var cepinde 20 lirası yok neyse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8 TL ye doluyor ve 140 km gidiyor bilginize

      Sil
  8. çok pratık ve sevimli bir araç olmuş..ilgiyle takip edeceğiz umarım herkesın alabileceği bir araç olur

    YanıtlaSil
  9. Cok güzel fiyatı ne bide 35 km hız azdeğilmi

    YanıtlaSil
  10. Hızını 70 yapılması diğe düşünüyorum bide cekim gucu nasıl merakttim yokuş performansı nasıl acaba

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..