Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Lada, yarım asırdır ralli parkurlarında ve pistlerde

Günümüzde Renault-Nissan-Mitsubishi markalarından biri olan Lada, kuruluşundan bu yana pistlerde ve zorlu ralli parkurlarında rakipleriyle mücadele ederken bir çok başarıya da imza attı.Bunlar arasında zorlu Afrika çöllerinin de yer aldığı Dakar Rallisi'de var.



13 Mart 1971'de Volga Otomobil Fabrikası'nın ilk genel müdürü Viktor Polyakov, LADA araçlarının zorunlu testleri için bir tasarım bürosu düzenleme emri imzaladı. O günden itibaren, motor sporları fabrikasının ve LADA Sport şirketinin yarım asırlık tarihi başladı.



VAZ-2101'i kullanan Sovyet pilotları, aynı 1971'deki ilk başarılarını kutladılar ve en zorlu "Avrupa Turu" maratonunun ardından altın takım kupasının sahibi oldular. Fabrika LADA Sport ekibinin zengin tarihi, birçok dünya, Sovyet ve daha sonra Rusya şampiyonasında ödüllü bitirmelerle ilişkilidir.



2020, fabrika motor sporları geleneklerinin halefleri - LADA Sport ROSNEFT ekibi için en başarılı yıllardan biri haline geldi. Pilotları, başladıkları tüm devre yarışları, ralli ve karting kategorilerinde şampiyon oldu.




Lada'nın sporcuları arasında; Niva, Samara, 1300, 2101, 2104 , Granta, Vega, Vesta gibi bir çok model yer alıyor.




AvtoVAZ araçları, kimi Akropolis gibi dünya ralli şampiyonasının yarışlarında, kimi de pistlerde yer aldılar, almaya devam ediyor..




Kaynak; Lada.ru

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..