Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

AirCar; Türkiye'nin yerli uçan otomobili

Tasarımıyla gerçek bir spor otomobil AirCar; çekici, modern bir araç olmakla beraber karayoluna yönelik tekerlekleri yok ama sahip olduğu pervanelerle çevik ve hızlı bir uçan araba..AirCar'ın temelleri 2017 yılında  İstanbul'da atılmış. Köşelerde 4 adet çiftli pervanelerle 300 kilo taşıma kapasiteli araç 



2 yolcu taşıyabiliyor. 2025 yılında gökyüzünde görülmesi planlanan uçan otomobilin ilk prototipi  deneme uçuşunu gerçekleştirirken  yüzde yüz otonom olup bir yolcuyla 80 km, iki yolcuyla da 50 km mesafe gidilebiliyor..




Kısaca Aircar

SIFIR EMİSYON

%100 elektrik

azaltılmış CO2 ayak izi



TAMAMEN ÖZERK

Otomatik pilot kombine

sensör füzyonu ile


5X DÜŞÜK GÜRÜLTÜ, SES

5 kat daha sessiz helikopterler



İKİ KİŞİLİK YOLCU KAPASİTESİ

Ek alan bagaj için


80 MİL HIZ, 55 - 80 MİL ARALIĞI MENZİL

Ekonomik ve güvenli şehir içi ulaşım



" AirCar, iki yolcu için elektrikli bir dikey kalkış ve iniş (eVTOL) uçağıdır. 2017'den bu yana artan şehir tıkanıklığı ve kirliliğini çözmeye yardımcı olacak en uygun uçağı geliştiriyoruz. Çözümümüzü 1000'den fazla uçuşun üzerinde alt ölçekli prototiplerle test ettik. 2021'in başından itibaren Federal Havacılık İdaresi (FAA) ile tam ölçekli model, otonom yazılım ve tip sertifika incelemesini test etmeye başladık. En verimli ve güvenilir uçağı sağlamak için AirCar'ın her bir parçası için sürekli olarak en son teknolojileri geliştiriyoruz. AirCar'ın sanatı ve bilimi birleştirerek birkaç yıl içinde şehirlerdeki ulaşım şeklimizde devrim yaratacağına inanıyoruz.  "



AirCar, Softtech Teknolojisiyle Gökyüzünde


" Teknoloji yatırımcısı olduğumuz, ilk prototipi ve deneme uçuşu 2021’in Şubat ayında tamamlanan uçan araba AirCar’ın geliştirmeleri devam ediyor. İnsan kaynağı ve yatırım desteğimiz ile uçan arabanın tam otonom uçuş ve yapay zeka sistemlerini geliştiriyoruz. Elektrikli ve yüzde 100 otonom bir araç olarak tasarlanan AirCar’ın tek yolcu kapasitesi ile 80 kilometre, iki yolcu kapasitesi ile 50 kilometre menzil yapması hedefleniyor.




Teknoloji alanında yaşanan gelişmeler her geçen gün dünyayı uçan arabaların gökyüzünde dolaştığı bir geleceğe daha da yaklaştırıyor. Softtech olarak bu heyecan verici geleceğe teknoloji partneri olduğumuz AirCar ile destek veriyoruz.


2019 yılında yazılım geliştirmeleri iş birliği ile yol arkadaşı olduğumuz uçan araba AirCar’ın ilk prototipi tamamlandı. Uçan arabanın tüm otonom sistem yazılımlarını geliştirdiğimiz, mimari kurgudan Ar-Ge çalışmalarına; sistemlerin donanımla entegrasyonuna kadar olan tüm süreçlerinde yer alıyoruz. Ayrıca AirCar’ın iş modeli ve pazara girişinin kurgulanması, yatırım planlama ve yatırımcı görüşmelerinin gerçekleştirilmesi alanlarında da destek veriyoruz.


Şehir içi ulaşımda kaybedilen zamanı kullanıcılara geri vermeyi hedefliyor


Dünyada yılda ortalama 97 saat trafikte kaybediliyor. AirCar ise şehir içi ulaşımda kaybedilen zamanı kullanıcılarına geri vermek ve karbon emisyonunun düşürülmesine katkı sağlamayı hedefliyor. Yeşil şehirlerde yaşamak için hayata geçirilen AirCar ayrıca hızlı ve havadan ulaşımı şehirde yaşayan herkesin ulaşabileceği bir hizmet haline getirme amacıyla da öne çıkıyor.


“Dünyanın geleceğine yatırım yaptık”


Dünyada 300’den fazla girişimin elektrikli uçan arabalar üzerinde çalıştığını ve bunların yüzde 30’unun önümüzdeki beş yıl içerisinde ticari olarak hava taksi hizmetine başlamayı hedeflediğini belirten Genel Müdürümüz M. Murat Ertem, “Hayal gibi görünen uçan arabalara artık çok yakınız” dedi.  Yazılım, uçuş, otonom sürüş, yapay zeka, araç içi iletişimin yanı sıra uçuş planlama süreçlerinde uçtan uca Softtech ekibinin çalıştığını belirten Ertem, “Dünya uçan arabaların gökyüzünde dolaştığı bir geleceğe doğru hızla ilerliyor. Biz de AirCar ile dünyanın geleceğine yatırım yaptık. Yaklaşık 2 sene önce başlayan iş birliğimiz kapsamında AirCar için özel olarak oluşturduğumuz ekip adına da eşsiz bir deneyim fırsatı olduğuna inanıyorum” diye belirtti.


“Otonom yazılım ve pilotsuz full otonom uçuş yazılımı AirCar’ın en önemli gücü”


Türkiye’de uçan araba yatırımlarına ilginin artmasının ülkemizin dünya pazarında rekabet fırsatı kazanması adına umut verici olduğunu belirten Genel Müdürümüz M. Murat Ertem;  “Öncü teknolojilerin uygulayıcısı olmak, girişimciliği destekleyerek ülkemize fayda sağlamak öncelikli hedeflerimizin başında geliyor. Softtech olarak ürettiğimiz teknolojilerle hayata zaman yaratmak olan amacımız AirCar ile iş birliğimizde de karşılığını buluyor” dedi. AirCar’ın otonom yazılım ve pilotsuz full otonom uçuş ile rekabet avantajı sağlama stratejisine Softtech olarak ortak olduklarını paylaşan Ertem, hedeflenmiş kalkış ve iniş notları arasında otonom olarak uçuşun gerçekleşmesi ve bu esnada oluşabilecek tüm tehlikelerden aracın kendini koruyabilmesini sağlayan tüm modüllerin prototiplenmesinin de tamamlandığını belirtti.


“İleri yazılım ve donanım teknolojileri kullanarak AirCar’ı şehir içi hava taşımacılığında öncü bir firma yapma hedefindeyiz”


AirCar’ın şehirlerde yaşanan trafik problemini hava yolu ile çözmek amacıyla 2017 yılında kurulan bir girişim olduğunu aktaran AirCar Kurucusu Eray Altunbozar; “Şehirlerde yaşanan trafik problemini iki kişilik, elektrikli ve otonom uçan arabalar ile çözmeyi planlıyoruz. Bu sistemin en önemli kısımlarından birisi ise yazılım. 2019 yılında AirCar’ın yazılımının gerçekleştirilmesi için ekip arayışındayken Softtech ile yollarımız kesişti. İlk etapta sadece personel desteği ile başlayan iş birliğimiz bugün partnerlik düzeyine ulaştı. AirCar’ı tam otonom sistemler ile geliştirerek yazılım ve otonom sistemlerde alanında öncü firma yapma hedefindeyiz ” diye konuştu.  "





Kaynak; http://www.aircarcorp.com/
https://softtech.com.tr/
https://tr.linkedin.com/company/aircar-corp
https://www.instagram.com/aircarcorp/
https://twitter.com/aircarcorp

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..