Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

1984 model Lada Niva SUV, Dakar 2022'de yarışacak

Efsane yarış Dakar Rallisi'ne katılacaklar arasında 1984 model VAZ-2121 diğer adıyla Lada Niva' da yer alacak.Rallinin klasik kategorisinde Niva ile beraber Peugeot 504 pick up, Porsche 911, Mitsubishi Lancer gibi karizmatik yüzler, birbirini geçmeye çalışacak.




İsviçre'den bir ekip, Afrika ve Güney Amerika'dan sonra artık Arabistan Yarımadası'nda gerçekleştirilen organizasyona Rus ya da imal edilen Vaz-2121  katılacak.Renault-Nissan-Mitsubishi Grubu'nun markalarından biri olan şirket, bu takımı destekleme kararı alarak takımın resmi ortağı oldu.





Ekip tarafından bağımsız olarak hazırlanan klasik arazi aracı VAZ-2121, yeni Dakar Classic kategorisinde start alacak. Bu kategori, 2000'den önce yarışan otomobiller için özel olarak oluşturuldu. Aracın sürücüleri;  Mario Jacober ve Sladjan Miljic. Takımın adı ise NIVA RED LEGEND Team olarak belirlendi.

Lada, yarım asırdır ralli parkurlarında ve pistlerde

“LADA markasının bize inanıp bizi desteklemeye karar vermesine çok sevindik! Bu şüphesiz bize güven verecek ve mümkün olduğunca çok kişinin projemiz hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamaya yardımcı olacaktır. Kışın hazırlıklara başladık ve 9 ay sonra artık yola çıkmaya hazırız. İlk durağımız, AVTOVAZ müzesini ziyaret etmeyi ve kendi gözlerimizle görmeyi planladığımız Togliatti şehri olacak, bize Dakar rallisine katılmamız için ilham veren geçen yüzyılın "savaş" Niva arabalarını göreceğiz, "diyor;Mario Jacober. 



“Rus medyasında bir miktar heyecana neden olduğu için bu projeyi tesadüfen öğrendik. Ancak ilgimiz sadece arabanın dahil olduğu gerçeğine değil, arkasında çok hoş bir insan hikayesi olduğu için. Maceralarını takip edeceğiz ve sosyal medya da dahil olmak üzere çeşitli mecralarda tüm Niva hayranlarıyla paylaşmalarına yardımcı olacağız. Onları destekliyoruz çünkü değerlerimizi paylaşıyorlar: rekabetçi bir ruh, macera ve dostluk arzusu ”açıklamasını yapıyor; LADA Marka ve Pazarlama Direktörü Fabien Gulmy.

Yeni üye, Toyota RAV4 ADVENTURE; sıradışı ve güçlü..

Hazırlıkları ve müsabakaları @nivaredlegendteam ekibinin Instagram hesabı ve YouTube kanalı ile sosyal ağlardaki resmi LADA sayfalarından takip etmek mümkün olacak.

Yıllara Yollara Meydan Okuyan Rus Klasiği, Lada; Samara'sıyla, Nova'sıyla, Niva'sıyla elliyi devireli çok oldu

AVTOVAZ Grubu, Renault Groupe yapısındaki Dacia-LADA iş biriminin bir parçasıdır. Şirket, 2 marka için tam zamanlı araçlar ve bileşenler üretmektedir: LADA ve Renault. AvtoVAZ'ın üretim kapasitesi Togliatti - JSC "AVTOVAZ" ve Izhevsk - OOO "LADA Izhevsk" marka ürünlerde yer almaktadır. ve Niva.Marka, %20'den fazla pay ile Rusya otomotiv pazarında liderdir ve 20'den fazla ülkede temsil edilmektedir.LADA, Rusya'daki en büyük resmi bayi ağına sahiptir - 300 bayi.




Kaynak; https://www.lada.ru/
@nivaredlegendteam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..