Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Efsane SUV, 45 yaşında

 5 Nisan, şimdi LADA NIVA Legend olarak adlandırılan VAZ-2121 Niva SUV'nin üretiminin başlamasından bu yana 45 yılını işaret ediyor. Bu süre zarfında, 700.000'i 100'den fazla ülkeye ihraç edilen yaklaşık 2,5 milyon otomobil imal edildi.



"Niva", Volga Otomobil Fabrikası mühendisleri tarafından bağımsız olarak geliştirilen ilk seri üretilen otomobil oldu. SUV, ülkemizin kırsal sakinleri için bir araba olarak hazırlandı ancak sonunda dünya çapında popüler oldu. Niva, o zamanın arazi araçları için yenilikçi teknik çözümlerin bir kombinasyonunu kullandı. 



Bu, yük taşıyan bir gövde, diferansiyel kalıcı dört tekerlekten çekiş, yüksek hızlı motor, bağımsız ön süspansiyon ve ön disk frenlerdir. Yüksek arazi kabiliyeti ve konforlu iç mekanın birleşimi, Niva'yı modern SUV sınıfının kurucularından biri haline getirdi.



LADA NIVA Legend, gezegendeki en uzun ömürlü arabalardan biridir. Yapım yılları boyunca gezegenin tüm kıtalarını fethetti, Paris-Dakar rallisinin podyumuna üç kez girdi ve yüzlerce filmde rol aldı.


 

 Araba birkaç kez modernize edildi: yeni güvenlik ve konfor sistemleri ortaya çıktı, şasi, modern sürüş koşullarında yol tutuşunu iyileştirmek için yeniden tasarlandı.



Aynı zamanda, tüm değişiklikler bir SUV'nin klasik, tanınabilir ve karizmatik tarzına uygun. Yapıcı bir güncellemeye ek olarak, LADA NIVA Legend üretim yerini tamamen değiştirdi:


 

Gezginin El Kitabı: Malatya Araç Kiralama

arabanın kaynaklanması, boyanması ve montajı yeni, daha modern hatlara aktarıldı. Bu, gövde üretim süreçlerini büyük ölçüde otomatikleştirmeyi, boyama robotlarını ve modern montaj ilkelerini uygulamayı mümkün kıldı.




MUSOSHI, Türkiye’de tasarlanan ve imal edilen elektrikli bir araç



Kaynak; https://www.lada.ru/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..