Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Lada'dan yeni hamleler, stratejiler, planlar

AVTOVAZ , Şirketin yeni bir geliştirme stratejisinin oluşturulmasının bir parçası olarak, sanayi politikasını değiştirme ve Tolyatti ve Izhevsk'teki üretim tesislerini kullanma konusunda yeni  kararlar alıyor. Bu adımlarla AVTOVAZ Grubu 42.000 kişilik ekibiyle üretim ve lojistik maliyetlerini en aza indirecek.



 Kararlar, AVTOVAZ JSC Başkanı Maxim Sokolov tarafından 4 Ağustos 2022'de LADA-Izhevsk girişiminin topraklarında gerçekleşen Udmurtya Başkanı Alexander Brechalov ile yaptığı toplantıda açıklandı.


Özellikle JSC AVTOVAZ Yönetim Kurulu, LADA Vesta ailesi araçlarının üretimini Tolyatti'deki ana siteye - saatte 60 araç kapasiteli B0 hattına devretme kararını onayladı. LADA Vesta üretiminin yeniden başlatılması, 2023 baharının başlarında planlanıyor.




 - LADA Vesta'nın üretimi Tolyatti'ye taşınacak

- LADA-Izhevsk çalışmaya devam edecek ve LADA e-Largus'un temelde yeni bir versiyonunu imal edecek

- LADA-Izhevsk personeli için istihdam ve bireysel gelişim fırsatları sağlamak için ek önlemler getiriliyor


 LADA-Izhevsk tesisi gelişmeye devam edecek. Yenilikçi bir ürünün üretimi burada organize edilecek - LADA e-Largus'un temelde yeni bir elektrikli versiyonu (proje detayları daha sonra açıklanacak). İşletme ayrıca LADA Vesta için bileşenlerin üretimini (damgalama üretimi, plastik üretimi vb.) geliştirmeye devam edecek, servis ve destek işlevleri devam edecek.


AVTOVAZ JSC Başkanı Maxim Sokolov: “LADA-Izhevsk tesisi AVTOVAZ için önemli, işletme çalışmaya ve gelişmeye devam edecek. Ayrıca, bugün sunduğumuz LADA e-Largus'un elektrikli versiyonu olan yenilikçi bir ürünün piyasaya sürülmesi organize edilecektir. Mevcut yaptırım baskısı ve artan sayıda değişken durumunda, Izhevsk'teki işletmemizde istihdamı sürdürmek ve çalışanlarına kapsamlı destek sağlamak için kapsamlı önlemler alıyoruz.”


Udmurtya Başkanı Alexander Brechalov: “İşten çıkarılma riski olan LADA-Izhevsk çalışanlarının istihdamı ve sosyal uyumu için tüm önlemleri alıyoruz. Cumhuriyet İstihdam Merkezi'ndeki işletmeye küratörler atanıyor ve 1500'den fazla çalışan için geçici çalışma düzenleniyor. Ayrıca, 130 kişi zaten cumhuriyetin diğer işletmelerine transfer edildi. İstenirse çalışanlar ücretsiz olarak ek eğitim alabilecek.  Eylül ayında 61 kişi eğitime  başlayacak, ”dedi.


Ayrıca Udmurtya'da elektrikli ulaşımın geliştirilmesinin temelinin atıldığını da sözlerine ekledi. Geçen yıl Ocak ayından bu yana kayıtlı elektrikli otomobil sahipleri ulaşım vergisinden muaf tutuluyor. “Şimdi elektrikli ulaşım için şarj altyapısı ağını genişletmek için çalışıyoruz - bugün cumhuriyette yaklaşık 10 şarj istasyonu var. Geçen yılın sonunda, Izhevsk idaresi Rosseti'nin bir şubesi ile 2023'te şehirde üç yeni elektrik dolum istasyonunun daha inşası konusunda anlaştı. Ağustos ayının sonunda İKsel-Sarapul teknoparkının müstakbel sakinlerinden biri elektrikli araçlar için şarj istasyonları üretmeye başlayacak” dedi.


AVTOVAZ'ın yan kuruluşu LADA-Izhevsk'in yükünü ve gelişimini artırmak için bir ek önlemler paketi sunduğunu hatırlayın. Paket, ekibi desteklemek ve istihdamını sağlamak için önlemler içeriyor.

- Yenilikçi bir LADA e-Largus modeli üretme projesinin Izhevsk fabrikasında uygulanması;


- İşletme içindeki personelin yeniden eğitilmesi ve transferinin yanı sıra AVTOVAZ Grubu içinde transfer imkanı.


Ayrıca LADA-Izhevsk tesisinde servis ve destek fonksiyonları çalışmaya devam edecek.


Kaynak; https://www.lada.ru/

1 yorum:

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..