Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Enoch; yerli, otonom, çok amaçlı elektrikli bir platform (araç)

2017 yılında temelleri atılan ENOCH, çok amaçlı, geliştirilebilir, güçlü, otonom çalışabilen, yol dışı ağır hizmet tipi elektrikli bir platform olarak dikkat çekiyor. Sanal ortamda geliştirilen ve test edilen araç, otoyol dışı araçların; inşaat, madencilik, endüstri ve tarım alanlarında gerçekleştirdiği tüm görevleri yerine getirebilecek şekilde kullanıcı ihtiyacına göre tasarlanmış ve patenti alınmış yerli bir proje.




Enoch Platformu, Li-Ion bataryasıyla sessiz ve gaz emisyonsuz olarak 8 saate kadar çalışabilir. Şarj noktasına uzak yerlerde; DC jeneratörü sayesinde hibrid olarak % 50 daha az yakıt kullanarak çalışmasını sürdürebilir.





Yerli Enoch; yürüyen, sürücülü ve sürücüsüz, çok yönlü, elektrikli ve hibrit bir araç platformu
https://tr.modulermakina.com/ adlı resmi internet sitesinde şöyle anlatılıyor; 





" Endüstriyel, inşaat ve tarım makinalarının yaptığı toprak, kaldırma, taşıma ve beton işleri tamamen modüler yapı sayesinde patentli tek bir platform ile yapılır.


8 saate kadar emisyon ya da gürültü olmadan sadece batarya ile veya %50 daha az yakıt harcayarak hibrit olarak çalışabilir.

 


Merkezi ünite; modüler bir makine yapmak için batarya ile çalışan uzaktan kumandalı elektrikli bir platformdur. 4 tekerden çekiş ve 4 tekerden direksiyonlama sayesinde her türlü arazi şartında kullanıma uygundur.

İNOVASYON
Platformda; arazi tipi akslar, güçlü bir elektrikli çekiş motoru, Li-ion piller (52kWh 600V), elektronik kontrol ünitesi ve hidrolik güç ünitesi bulunur. Drive-by-wire mimarisi sayesinde otonom sistemler ilave yatırım gerekmeden tak-çalıştır biçimde uygulanabilir.





MODÜLLER  DONANIMLAR
Modüller ve Ekipmanlar: Modüller arasında kabin, dizel jeneratör, batarya paketi ve hidrolik güç ünitesi bulunur. Ayrıca, ekipmanlar arasında forklift bomu, yükleyici bomu, traktör lifti, vinç gibi donanımlar bulunur. Tüm donanımlar elektrik veya hidrolikle çalışır.




Modüller ve ekipmanlar, hızlı bağlayıcılar kullanılarak platforma yerleştirilir. Denetleyici (ECU), makineyi hazır hale getirmek için bileşenleri otomatik olarak tanır ve ayarlar.

 
MAKİNALAR-AFET MÜDAHALESİ
Afet bölgelerine farkli özellikte makinalar göndermek yerine;

ENOCH platfromuna modüller ve donanimlar takilarak lastikli yükeyici, arazi forklifti veya vinç gibi makinalar kisa sürede müdahaleye hazir duruma gelir.




ENOCH platformu parçalar halinde hava indirme ile afet bölgelerine kisa sürede ulastirilabilir. Ayni zamanda modülerligi sayesinde de satin alma maliyetlerini ve depolama alani gereksinimlerini azaltir.

ENOCH standart uzaktan kumanda ve otonom özelliklere sahiptir. Bu sayede operatörler tehlike bölgesinin dışından çalışabilmektedir.

ENOCH  sürekli internete bagli oldugundan, afet bölgesinde is dagilimini ve bölgede olan araçlarin kordinasyonunu saglayarak daha hizli çalismaya olanak verir. Ayrica kurtarma ekibinin ihtiyaçlarini ögrenir ve kamerasindan alinan görüntülerle afet bölgesindeki durumun kolayca analiz edilmesine olanak saglar.




ENOCH mobil bir enerji kaynagidir. Üstündeki mobil jeneratör veya batarya sayesinde orta büyüklükte bir hastaneye yetecek kadar enerji saglayabilir.

Standart iş makinaları enkaz müdahalesinde yetersiz kalmaktadır.  ENOCH uzayabilen bomu ile beton bloklar arasına girip kurtarıcıya aralık açabilir.  Destek konularak kazazedeyi çıkaracak müdahale tünelleri kısa bir sürede açılır. Enkazdaki parçaları kolayca kaldırabilir. Tam elektrik modunda tamamen sessiz çalıştığından müdahale ekiplerinin dinleme yapmasını engellemez ve aralıksız çalışmaya izin verir.

ENOCH'UN YAPILIŞI
ENOCH, çeşitli işlerinizi yapacak işe uygun donanımları kullanmanızı sağlayan ilk makine platformudur. Tamamen batarya ile veya hibrit çalışabilen çevreye duyarlı elektrikli bir araçtır. Modüler yaklaşımı kullanarak, örneğin bir yükleyiciyi bir arazi forkliftine, ardından bir traktöre dönüştürebilirsiniz. Bir makine tipinden diğerine bu dönüşüm 15 dakika içinde yapılabilir.





DİJİTAL İKİZ
Makinamız sanal modelleme (“digital twin”) ile geliştirilmiş ve marka bağımsız olarak tasarlanmıştır.


Makinanın multi domain modeli yapılmış, aksamların optimal çalışması için modelde bileşen şartnameleri oluşturulmuş ve araç elektronik kontrol ünitesinin (ECU) geliştirilerek üretilmesi, yüklenecek algoritmaların yazılması tarafımızdan gerçekleştirilmiştir.

 


Modüler Makina San. Tic. A.Ş. 
Teknopark İstanbul'da 2017 yılının başında çok amaçlı, modüler, elektrikli araçlar ve sistemler geliştirmek üzere kurulmuş bir teknoloji şirketidir.

Yüksek teknoloji ürünü makinelerin tasarım ve üretimini hedefleyen şirketimiz; komponent üreticisinden bağımsız elektrikli güç aktarımı ve kontrolü üzerinde Ar-Ge çalışmaları yapmaktadır.

Yetenekler: Endüstriyel elektrikli araç tasarım ve geliştirme, sanal testler ve saha testleri, kontrolör geliştirme, HIL (Döngüde Donanım)   "


Kaynak; https://tr.modulermakina.com/

1 yorum:

  1. Lego mantığı ile elektrikli iş makineleri. Kendi elektiriklerini de şantiye de elde ederlerse mazot parasını da sıfırlarlar. Tek bir platformda bir çok iş makinesi ile de çok sayıda iş makinesi alma derdinden de kurtulurlar. Gayet mantıklı bir proje. Umarım başarılı olurlar. Bu platform işi tarım makinalarında da kullanılabilir aslında.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..